Wkono

Hvordan å få motivert for å studere

Har du noen gang satt seg ned med boken din og stirret på de samme ordene til du sovner? Du vet at du bør studere, men du bare ikke har lyst til det? Forhåpentligvis disse ideene vil hjelpe deg å bli motivert til å studere.

Trinn

Hvordan å få motivert for å studere. Finn en rolig plass med få distraksjoner.
Hvordan å få motivert for å studere. Finn en rolig plass med få distraksjoner.

Del én: forberede studieplass

 1. 1
  Finn en rolig plass med få distraksjoner. Dette kan være et bibliotek, en kafé, et rom i huset ditt, eller et annet sted som er fritt for overflødig støy og forstyrrelser. Unngå steder der du sannsynligvis til å kjøre inn i dine venner.
 2. 2
  Hamstre på studietur forsyninger. Sørg for at du har alle penner, blyanter, papir, merkepenner, og post-its du trenger. Du ønsker ikke å avbryte studiet tid til å få mer.
 3. 3
  Hold en liten stash vann og snacks ved din side. Folk er mer produktive når de er hydrert og ta stødige slurker med vann vil hjelpe avverge tørst. Små snacks som peanøtter, granola barer, eller frukt vil bidra til å holde deg energi.
  • Unngå fast food og kaker. Dette inkluderer pizza, hamburgere, nachos, donuts, muffins, kanel rundstykker og croissanter. Disse matvarer vil gi deg en kort energi rush som raskt blir til søvnighet.

Del to: fjerne distraksjoner

 1. 1
  Bruk komfortable klær. Små ting som å måtte trekke opp buksa kan spise unna på konsentrasjonen din. Bruk klær som er kjent, sitte løst, og ikke innsnevre deg.
  • Hvis du har langt hår, bind den tilbake slik at den ikke faller inn i øynene.
 2. 2
  Sett din mobiltelefon på lydløs. Du ønsker ikke å ta telefonsamtaler fra venner og familiemedlemmer når du prøver å studere. La dem vite på forhånd at du trenger tid til å studere, hvis du tror de vil være bekymret.
 3. 3
  Hvis det er mulig, slå av datamaskinen. Med mindre du absolutt trenger det for å studere, slå av maskinen. Det er et minefelt av potensielle distraksjoner. Det er altfor lett å si til deg selv "jeg vil bare sjekke min e-post" eller "La meg bare se på denne biten av kjendis sladder." Før du vet ordet av det, har du kastet bort en hel time.
  • Hvis du trenger å bruke datamaskinen som et analyseverktøy, vurdere å skrive ut den informasjonen når du får det, slik at du ikke er fristet til å åpne opp et annet vindu og sjekke Facebook-statusen.
  • Hvis du trenger å bruke datamaskinen utelukkende som en tekstbehandler, tenk å midlertidig slå av din Internett-tilgang.

Del tre: velg studie mål

 1. 1
  Sette konkrete mål for din studie økt. Tenk i konkrete, oppnåelige mål i stedet for vage alminneligheter. I stedet for å fortelle deg selv, "Jeg må få god i matte," tenk på et bestemt mål som for eksempel: "Jeg vil lære å tegne en kvadratisk likning." Å nå dette målet vil at du skal føle oppnådd på slutten av din studie økt.
 2. 2
  Belønn deg selv når du fullføre målet. Tenk på en liten måte å belønne deg selv når du har møtt målet ditt. Hvis du er midt i en studie økt, kan du ta en rask spasertur, spise en granola bar, eller lytte til en favoritt sang. Hvis du er ferdig med studie økt, så gjerne ha det litt gøy ved å spille spill, snakke med venner, eller ser på video.
  • Hvis du bestemmer deg for å belønne deg selv med en liten pause fra å studere, husk at du vil til slutt nødt til å komme tilbake til arbeid. Sett en frist for ferien din og ikke lytte til stemmen i hodet som sier: "Bare noen få minutter."
 3. 3
  Tenk på hva du vil oppnå ved å studere. For å holde oppe en positiv holdning, prøv å visualisere de gode tingene som kommer til deg ved å studere. Tenk å få en god score på en test, får ros fra læreren din, eller den gode college du kan bli planlegger å delta. Selv studerer er noen ganger kjedelig og vanskelig, tenker på det endelige resultatet vil holde deg skyve fremover.

Del fire: forberede deg

 1. 1
  Lag en studie tidsplan. Sett av en bestemt blokk av tid til å studere for hver dag som du trenger det heller enn å fortelle deg selv vagt, "Jeg må studere en gang denne uken." Planlegging den ut vil gjøre det lettere å holde seg til oppløsning.
 2. 2
  Ikke utsette. Ikke vent til siste minutt for å studere for en stor eksamen eller lese en 90-siders kapittel. Hvis det er tildelt mandag, og på grunn fredag, starter på mandag og er ferdig tidlig i uken slik at du ikke trenger å bekymre deg om det i siste øyeblikk.

Del fem: komme i gang

 1. 1
  Bare komme i gang! Noen ganger som kan være den vanskeligste delen. Hvis ditt studium timeplanen ser for skremmende, sett en mindre mål. Vurder å lese halvparten av kapittelet i dag og en halv i morgen. Bare gjør ett eller to problemer fra arbeidsboken. Husk at det alltid er bedre å gjøre litt nå enn ende opp med å gjøre ingenting i det hele tatt.

Tips

 • Få organisert! Holde pulten din eller arbeidsplassen ren og ryddig, har sekken uten papirer du ikke trenger, og holder alle dine papirer i en perm med ulike faner. Når du er organisert, vil du ikke miste oppdrag, og arbeider vil være mindre smertefullt.
 • Hvis du er en dag drømmer så bare slutte å tenke på alt for et øyeblikk unntatt for å studere. Sette alt til side og bare komme i gang. Også tenke på all byrden av sen dag preperation for en stor eksamen. Jo før jo bedre!
 • Se på belønning av å studere! Hvis du ønsker å bli lege, artist etc. du trenger for å studere nå for å få gode karakterer for å få den jobben du ønsker.
 • Mobiltelefon er et stort nei mens han studerte. Slå den av mens du studerer!
 • Noen ganger studere med en venn kan holde deg fra å bli lei. Hvis denne personen er i klassen din, det er mer nyttige fordi de kan hjelpe deg med arbeidet ditt. Men ikke bli for distrahert av å snakke med ham / henne, husk, du skal studere!
 • Hvis du trenger hjelp, ikke vær redd for å spørre læreren din! Lærere er betalt for å svare på dine spørsmål. De ønsker å hjelpe deg, og hvis du spør dem spørsmål, vil det hjelpe deg i det lange løp fordi de vet at du motivert og ønsker å gjøre det bra i sin klasse. Ikke bry deg om hva andre venner kanskje tror. Det er bedre å vite at ting enn å handle alt kul og prangende og handle som om du forstår.
 • Pass på å ta gode notater i timene og holde dem på en organisert perm eller mappe. Bruk disse til å hjelpe deg med lekser, prosjekter og særlig kommende tester. Hvis du er redd du kan gå glipp av noen ting læreren forklarer mens du skriver dine notater, bare skrible på maskinen med en blyant mens du lytter. Du kan alltid slette dine blyant skrifter og omskrive det leselig i pennen!
 • Tenke på å få en veileder. Veiledere kan være morsomt og de definitivt hjelp i fagene du ikke er så ivrig på. Hvis en lærer er for dyrt, kan du alltid spørre et familiemedlem med god kjennskap til fagene du er svak på å hjelpe veileder deg.
 • Hvis du er lett distrahert, står overfor en vegg når du studerer.

Advarsler

 • Prøv å ikke tenke på ting du heller bør gjøre. Dette vil gjøre at du ønsker å gi opp tenker at du ikke trenger å studere.
 • Hvis du er virkelig i musikken, ikke lytte til det fordi du vil bli så fokusert på den sangen du vil ikke være i stand til å fokusere på å studere.
 • Ikke stappe eller på annen måte studere en last av materialet på en gang. Avhengig av timeplanen din, bør du vurdere å gi deg selv en 10-15 minutters pause for hver time av å studere.