Wkono

Hvordan man skal vurdere din skolearbeid

Enten det er en vitenskap eksperiment, siste måneden lekser eller nesten-grunn boken rapporten for å se etter måter å forbedre din skolearbeid, er evaluering en veldig viktig ting i hverdagen. Det kan få deg disse høyere karakterer, samt hjelpe deg å gjøre en god jobb med noe. Denne artikkelen vil lære deg hvordan du gjør nettopp det!

Trinn

Hvordan man skal vurdere din skolearbeid. Tenk om noen grunnleggende faktorene i skolearbeidet ditt.
Hvordan man skal vurdere din skolearbeid. Tenk om noen grunnleggende faktorene i skolearbeidet ditt.
 1. 1
  Tenk om noen grunnleggende faktorene i skolearbeidet ditt. Ser det bra, for en start? Er det mye gjort? Prøve og sette deg i en annen persons sko. Ærlig si om du tror det er et godt stykke skolearbeid.
 2. 2
  Ta hver seksjon og spør deg selv: hvor fikk du gå rett, og hvor fikk du gå galt?. Dette kan virke vanskelig, men prøv å bruke en god 5-10 minutter på denne delen. Dette er en av de viktigste delene!
 3. 3
  Når du har identifisert de områdene du gjorde det bra og de ​​områdene du ikke gjøre så godt, fortell deg selv hva du kan gjøre for å forbedre stykke arbeid. Kanskje gjør det penere? Kanskje du kunne av tegnet et bilde slik at det ser penere? Det er mange ting du kan gjøre for å forbedre arbeidet. Prøv og skrive ned så mange du tror du kan.
 4. 4
  Bestem hvor mye tid du har igjen. Du vet aldri, kan du gå bedre du jobber med en gang! Selv være forsiktig med å gjøre et rot av arbeidet ditt!
 5. 5
  Se på din siste brikken en siste gang og fortelle deg selv (ærlig!), Om du tror du har gjort en god jobb. Hvis svaret er ja, godt gjort. Hvis ikke, ta bort det du har lært ved å prøve å gjøre din neste stykke skolearbeid som best den kan være!

Tips

 • Gi deg selv kreditt der kreditt skyldes. Evalueringer er ikke bare om hva du gjorde galt. Det handler om hva du gjorde rett også.
 • Hvis du bestemmer deg for å evaluere arbeidet med kriteriene for tiden det tok å fullføre arbeidet, innser at ofte en lengre periode som resulterer i et godt produkt er bedre enn en liten periode for å produsere en dårligere resultat. Men hvis du vil senere være under tidspress (i en eksamen, for eksempel) gjør en lignende oppgave, bevisst arbeid og praksis for å redusere tiden som trengs.
 • Den enkleste måten å finne feil i et stykke arbeid som du har skrevet er å sette det bort for en liten stund (en uke, kanskje, lenger hvis det er mulig, men noen dager skal fungere OK) og deretter hente den. Du vil miste litt kjennskap til arbeidet, og mye lettere være i stand til å oppdage feil, mangler, dårlig setningsstruktur osv.
 • En metode som fungerer veldig godt for å finne dårlig setningsstruktur er å lese ditt arbeid høyt. Du trenger ikke å lese den for et publikum (det vil også generelt fungerer bedre hvis du ikke gjør det, fordi du er fortsatt på et utkast til scenen og det blir mye stopp og start på nytt), men lese det for deg selv, i det private. Hvis du snubler over en setning og mister oversikten over hva du sier, eller finne deg gisper etter pusten, så har du sannsynligvis ikke har skrevet den aktuelle setningen i best mulig måte. Reword dine ideer før du kan godt lese den høyt.
 • Husk at ved å sette inn innsatsen, du kommer til å få de høye nivå karakterer! Som de sier, ingen smerte, ingen gevinst.
 • Du kan gå tom for tid. Bruk den med omhu, og til din fordel
 • Ikke vurdere et stykke arbeid er et tegn på at du ikke bryr deg om karakterene dine.
 • Under press, kan du gjøre dumme feil og du stresser evaluere arbeidet. Rushing evalueringen er ikke bra heller.
 • Ikke la venner sette deg av skolearbeid. De tror kanskje du blir en "vet alt" ved å evaluere arbeidet ditt og gjør at du har gjort en god jobb på det, men t er dem, ikke deg, kommer det til å lide senere.

Advarsler

 • Denne prosessen kan være en lang, kjedelig en.
 • Du har kanskje ikke nok tid
 • Prøver for hardt er også en dårlig ting. Dette kan senke kvaliteten av arbeidet