Wkono

Hvordan du bruker en overbevisende aksent

Elsker du å høre forskjellige aksenter og skulle ønske du kunne bruke en aksent selv? Her er noen enkle ting du kan gjøre for å bruke en autentisk-klingende aksent.

Trinn

Hvordan du bruker en overbevisende aksent. Plukk en aksent du ønsker å etterligne.
Hvordan du bruker en overbevisende aksent. Plukk en aksent du ønsker å etterligne.
 1. 1
  Plukk en aksent du ønsker å etterligne. Hvis du kjenner en andre språk, for eksempel fransk, er det lett å snakke engelsk med fransk aksent.
 2. 2
  Lytt til mennesker som har denne aksent. Du kan gjøre dette ved å finne et fellesskap av disse menneskene, og tilbringe tid med dem, tar et fremmedspråk klasse, eller besøker landet som dialekten er innfødt.
 3. 3
  Mens du lytter, plukke ut enkelte lyder som gjentas ofte. De fleste språk gjenta de samme grunnleggende lydene om og om igjen. Betale spesiell oppmerksomhet til vokal lyder.
 4. 4
  Se formen på talerens munn. Formen på munnen endrer måten dine ord lyd.
 5. 5
  Imitere form av talerens munn og prøve å si noen grunnleggende ord. Disse kan være ord som denne gruppen av mennesker sier ofte, for eksempel: Hei. Til slutt kan du gå videre til mer komplekse ord, men det kan være lettere å mestre dette aksent hvis du holder deg til ett og to stavelse ord.
 6. 6
  Lag en liste over ord som folk med dette aksent sier ofte. Bruk disse ord mens du etterligne sin aksent. Det vil gi en grad av autentisitet til aksenten din.
 7. 7
  Praksis! Imitere denne aksent ofte. snakke med deg selv kan hjelpe (men ikke i det offentlige. Folk tenker kanskje du er gal!).
 8. 8
  Bygge opp tillit, eller vil du ikke ønsker å bruke aksent i offentligheten.
 9. 9
  Prøv å bruke din nye aksent. Det kan være lurt å gjøre dette et sted der få mennesker vet du, slik at din plutselig endring av aksent ikke bringer latter. Du kan også være lurt å øve på fremmede bare i tilfelle du skli ut av aksent ved et uhell.
 10. 10
  Bruk din nye aksent!

Tips

 • Det kan være morsomt å bruke aksent mens du snakker med en venn i kø for en restaurant eller noe. Deretter, når det er din tur til å bli servert, slå til servitør og slippe aksent helt. Ser ut av sjokk og mistenksomhet følge.:)
 • Også, når du leser bøker er det ofte nyttig å gjenta ordene til deg selv i dialekten du ønsker å lære. Du vil finne at tankene kan gjøre en ganske overbevisende aksent alle sine egne, som du ubevisst plukke disse tingene opp og huske dem. Det blir så mye hjelp som lytter til aksent, og du kan gjøre det når som helst.
 • Hvis du bestemmer deg for å lære et annet språk, er det vanligvis veldig lett å begynne å snakke engelsk med den aksenten.
 • Det er viktig å være trygg på deg selv. Ikke bekymre deg om 'høres morsomt ". Det er litt av poenget.
 • Hvis du ikke kan bli med i en gruppe mennesker med aksenten du ønsker å lære, og kan ikke reise, kan du se på TV eller finne en nettside med lydklipp av personer med visse aksenter. Husk, skjønt, er TV ikke det samme som det virkelige liv, og din aksent høres kanskje falske.
 • Hvis det er mulig, lytte til musikk i det språket du prøver å imitere aksent av. De som lærer språket fra musikk pleier å ha bemerkelsesverdig bedre aksenter enn de som bare lærer i klasserommet.

Advarsler

 • Mennesker med ekte aksenter kan være i stand til å få øye på falsk en. Du kan ikke ønsker å bruke aksent rundt disse menneskene.
 • Noen mennesker kan oppleve at du falsk deres aksent er støtende. Ikke bruk falske aksent rundt mennesker som faktisk har som aksent.