Wkono

Hvordan snakke RP engelsk aksent

Vanligvis er det ingen enkelt "britisk aksent" som det finnes en rekke aksenter i hele Storbritannia, kan alle bli referert til som britiske aksenter. Den mest populære, men er mottatt uttale som er dialekten av standard engelsk i England. Selv om det ikke er noe spesielt med det, er det vanligvis ansett for å være den dialekten av eliten samfunnet.

Trinn

Hvordan snakke RP engelsk aksent. Gjør deg kjent med IPA.
Hvordan snakke RP engelsk aksent. Gjør deg kjent med IPA.
 1. 1
  Gjør deg kjent med IPA. I å lære hvordan å snakke RP aksent, mesteparten av tiden vil du møte det internasjonale fonetiske alfabetet, så du må lære å uttale ord ved hjelp av IPA.
 2. 2
  Husk at RP engelsk har følgende egenskaper:
  • RP engelsk har gjennomgått den frukt-strut split som betyr at frukt og spankulere uttales annerledes. Frukt er uttalt som / froot / mens strut uttales som / strʌt / med ʌ blir en unstressed en lyd, mye som u i gjørme.
  • RP engelsk er et bredt En aksent som betyr en lyd på bad og sjansen er ikke uttales med en liten touch av lyden av e eller / ae / men heller som en dyp lyd. Med andre ord, uttale deg en lyd ved å bevege kjeven nedover i stedet for å utvide din munn som med tilfelle med / ae /.
  • RP engelsk er en non-rhotic aksent som betyr r Lyden er ikke uttales med mindre det følges av et verb eller om det er helt i begynnelsen av ordet. For eksempel vil ordet far og lenger høres likt fordi r-lyd i lenger er droppet.
  • RP engelsk har ikke h-slippeh lyden i hodet og hesten blir uttalt.
  • RP engelsk har ikke gjennomgått den svake vokalen fusjonen slik at ordene Lenin og Lennon uttales annerledes.
  • I RP engelsk, Mary og gifte uttales annerledes. Den en lyd i Mary uttales som eh mens en i gifte snakkes med en dyp stress på en eller med en bred A. Med andre ord, er Mary uttales som / meri / mens gifte uttales som / mari /.
  • I RP engelsk, barneseng og fanget uttales forskjellig. Cot uttales som / Koht / while fanget uttales som / kawht /. Du må spisser leppene litt å uttale fanget.
  • RP engelsk ikke har yod slippeu lyd i ord som tune, er ny og entusiasme uttales med en ew lyd i motsetning til med en oo lyd som i standard europeiske aksenter.
 3. 3
  Fokuser på dine lepper. I å snakke RP engelsk, sette fokus på foran munnen, spesielt på leppene, da uttale ordene. Det er der fokus for uttale RP engelsk er. Når du prøver å imitere nøyaktig noen som snakker RP aksent, vil du se at du plasserer stress på leppene når du snakker.

Tips

 • Prøv og se BBC nyheter og se hvordan journalistene snakke dialekten. RP engelsk kalles også BBC engelsk som standard aksent av journalister på BBC er RP.
 • Lytt til gamle nyheter Reals fra 1930-tallet som det var normen for kringkasterne i en alder å snakke mottatt uttale. For en nyere perspektiv, se Kongens tale, spesielt den delen der at ingefær haired fyr som var bady fremmed i cowboy episode av Doctor Who leser opplyst over radio.
 • RP er ikke kalt Dronningens engelsk for ingenting, hører selv hvordan HM Dronning Elizabeth II taler. En god ting er å høre henne på statlige åpningen av Parlamentet der hun alltid leverer en meget lang tale, det perfekte tidspunktet å observere måten hun snakker. Se http://www.youtube.com/watch?v=DMHseSSRxgQ

Advarsler

 • Ikke overdriv dialekten, eller du vil se dum. Bare si det så naturlig som mulig.