Wkono

Hvordan du kan snakke som en new yorker

The City of New York (NYC), som det offisielt heter, er en særegen by. NYC er delt inn i fem bydeler, Manhattan, Bronx, Queens, Brooklyn og Staten Island (Brooklyn & Queens dele en øy med Long Island). På grunn av den unike etniske sammensetningen av disse områdene hver har en liten variasjon på hoved NY aksent. Måten New Yorkere tale er tydelig annerledes enn generisk amerikanske talen, både i aksent og i noen av uttrykkene som brukes. Her er noen måter å komme rundt og snakke som en New Yorker...

Trinn

Hvordan du kan snakke som en new yorker. Lær hvordan du kan uttale konsonanter.
Hvordan du kan snakke som en new yorker. Lær hvordan du kan uttale konsonanter.
 1. 1
  Lær om uttalen. New York engelsk skal uttales som om prosjektering frem foran munnen, nesten som en liten åpen munn spisser. Det første du kanskje ønsker å gjøre er å få uttalen av enkelte ord.
 2. 2
  Lær hvordan du kan uttale konsonanter:
  • I en New York aksent, er "r" på slutten av et ord nesten aldri uttalt. I noen tilfeller høres det ut som en litt rullende "r".
  • "G" på slutten av «-ing" ikke blir uttalt heller. (Den største variasjonen er i "Long Island", som uttales "Lawn Guyland") Så "gå" uttales "Goin '" og "her" høres ut som "hea".
  • Den harde "th" i begynnelsen og midten av ord har en lyd noe mellom "d" og "th" (mer som en rullet "d"), men hvis du er usikker, snakk med "d" lyd.
  • Den myke "th" lyd, i ord som "begge", har en "t" lyd, som om "h" ble droppet, så "begge" høres ut som "båt" og nummer tre blir "treet", snarere som den irske måte.
 3. 3
  Lær hvordan du kan uttale vokaler:
  • Den aller første ord du bør lære å si er riktig "nye", som i "New York" eller "New Jersey". Det uttales "Noo". Det synes å være bare noen ord der som oppstår, for eksempel "due" og "dum", mens "noen" & "kø" er sagt på vanlig måte, med en "u" lyd.
  • Mange av de ord som har "O"-lyd (som i kaffe) er uttalt med en "AW" lyd, slik at ordet hund, for eksempel, ville høres ut "dawg", samt "kaffe", som er " cawfee ".
  • Noen en er i New York aksent uttales som o er som talk er tolk eller ring er coll.
  • Den korte "o" lyden er ganske sjelden i New York engelsk. Ord som inkluderer den lange "i" i midten, som "løgner", bruker en svært lik "aw" lyd, så "løgner" skal høres nesten ut som "advokat" (som kan være svært apropos!)
 4. 4
  Få dialekten. Det er ofte en dyp klingende stemme, og ord blir uttalt slags i en avslappet måte. Siden New York var på et tidspunkt veldig italiensk, Staten Island og Brooklyn spesielt (Staten Island er fortsatt 44% italiensk, den høyeste andelen av alle fylke i landet), folk av italiensk avstamning som lever i de områdene har en tendens til å ha litt bit av italiensk aksent blandet i. Så hvis du noen gang har hørt, har eller gjort en italiensk aksent, kan det være litt lettere å gjøre en NY aksent. Tenk Sylvester Stallone!
  • Den jødiske versjonen av aksent, også svært fremtredende, er ganske mye mer nasalt & halsen skal føle innsnevret. Typisk for dette er Jerry Lewis & Fran Drescher (av "The Nanny" show berømmelse). Også tenke på Judge Judy!
 5. 5
  Ha en holdning. Snakker som en New Yorker er mindre om hva du sier, og mer om hvordan du sier det. New Yorkere er kjent for å være direkte, påståelig og selvsikker. De er også kjent for å snakke mye, og snakker høyt.
 6. 6
  Bruk noen lokale talemåter. Typiske uttrykk Noo Yawkez bruk inkluderer "Get outa hea", "Fawget aboutit" & "Ahrite ahready"
  • Si "hei", istedenfor "hei" eller "hallo" og si det raskt.

Advarsler

 • Prøv å ikke bli oppdaget som en forfalskning. Det kan virke som du gjør narr av dem, og det sannsynligvis ikke vil gå bra.