Wkono

Hvordan å stoppe stamming

Det er ingen umiddelbar mirakelkurer for stamming. Terapi, elektroniske enheter, og selv narkotika kan ikke bidra til å gjøre det en overnatting. De som stammer, men kan kjempe tilstanden på egenhånd, samt gjøre betydelige fremskritt mot flyt ved å se en logoped. Hvis du er seriøs om å sette stamming bak deg og begynner den nye, mer-flytende, liv, lese disse tipsene og teknikker.

Trinn

Hvordan å stoppe stamming. Mentalt og fysisk slappe av.
Hvordan å stoppe stamming. Mentalt og fysisk slappe av.

Hjem behandlinger

 1. 1
  Mentalt og fysisk slappe av. Fortell deg selv at du virkelig kommer til å gjøre det bra. Når du er bekymret for at du kommer til å stamme, gjør du det større sannsynlighet for at du vil. Slapp av både din kropp og ditt sinn:
  • Slappe kroppen din:
   • Slipp spenninger i rygg, nakke og armer. Slapp av i skuldrene, la dem synke ned til et naturlig nivå.
   • Buzz leppene i et par sekunder før du begynner å snakke. Sangere gjør dette noen ganger å varme opp.
   • Rist ut noen spenning som du har i bena og armene. Vri overkroppen.
  • Slappe av tankene dine:
   • Si til deg selv: "Jeg er større enn dette stammer, dette stammer er ikke større enn meg!"
   • Ikke fortell deg selv det er et liv eller død situasjon. Stamming er irriterende, men det er ikke så mye av et problem for andre mennesker som det sannsynligvis er for deg. La denne tanken slappe av deg.
   • Konsentrer din oppmerksomhet inni hodet ditt. Forsiktig la din oppmerksomhet drift til lengst tips av kroppen din, puster jevnt. Dette kan gjøres som en form for meditasjon.
 2. 2
  Stå foran og forestille den personen i speilet å være noen andre. Bare begynne å snakke om noe - hvordan dagen gikk, hva du føler deg som, hva du planlegger å spise senere - og se stamme forsvinne.
  • Selvfølgelig snakker foran speilet er ikke det samme som å snakke med en annen person, men denne øvelsen bør gi deg en god boost av selvtillit. Husk hvor godt du snakket med deg selv i speilet når du forbereder å snakke med noen andre.
  • Prøv å snakke til deg selv hver dag i 30 minutter. Det kan virke rart i begynnelsen, men øvelsen er å høre stemmen din uten stamme. Det vil gi deg massevis av tillit.
 3. 3
  Les bøker høyt. Din utstråling ferdigheter vil bli forbedret. Bare leses høyt. Det kommer til å være vanskelig i begynnelsen, men det vil lære deg hvordan å puste. Et stort problem de fleste stammer har er å vite når man skal puste mens du leser eller snakker samtidig som du øve på å utvinne fra stamming.
 4. 4
  Visualisere ordene du skal si før du sier dem. Dette er vanskelig å mestre, men det hjelper. Hvis du kan forestille ord, hevder du dem, og det vil være vanskeligere for dem å skli inn i en stamme. Hvis du ikke kan forestille deg det, de kan ikke bli din. Ha et klart mentalt bilde av hva du ønsker å si.
  • Hvis du snubler over et bestemt ord, prøv å bruke et ord som høres akkurat ut som det - et synonym. Dette ordet kan være lettere å bruke og en som du ikke vil skli over.
  • Prøv å stave et ord ut om du snubler over det. Du har kanskje å uttale det veldig sakte og bokstav for bokstav, men minst vil du få gleden av å vite at du uttales det.
  • Ikke vær redd for å ta en pause når du visualisere eller stave bokstavene i ordet. Vi er opplært til å tenke på stillhet som skremmende, du må trene deg til å tenke på stillhet som muligheter til ess det.
 5. 5
  Når du stammer, kan du prøve å la ut spenning i mellom blokkene. Arbeid gjennom stamming ved å la ut dype, gutturale lyder på hver blokk. For eksempel: "Det er sssss-. Grrrrrr Det er dumt." Prøv å stoppe ved å si "Blahhh" og fortsette.
 6. 6
  Komme i riktig stemning. Før du går til å snakke, bli optimistisk i stedet for pessimistisk. Ofte kan frykten for stamming føre til stamming selv. Istedenfor å frykte det, og forventer at det skal skje, kan du prøve å visualisere lykkes. Dette vil hjelpe deg ødelegge enhver nervøsitet du kan støte på.
 7. 7
  Prøv pusteøvelser for å gjøre talen enklere. Ofte vil en stutterer ha problemer med å puste mens de stamming. Komme ditt talen tilbake kunne bli hjulpet drastisk ved å gjøre pusteøvelser. Prøv disse for mer flyt mens du snakker:
  • Ta et par dype åndedrag før du begynner å snakke. Lat som du dykke ned i vannet, og du må få et par dype åndedrag før du dykker. Dette kan lette pusten din og bidra til å regulere det. Hvis du er i en sosial situasjon og føler deg ukomfortabel å gjøre dette, kan du prøve å puste dypt inn gjennom nesen.
  • Husk å puste når du snakker, og hvis du stamme. Folk som stammer ofte glemmer å puste når de begynner stamming. Pause, gi deg selv litt tid til å puste, og prøve å takle ordet eller uttrykket igjen.
  • Ikke prøv å sette noen fartsrekorder. Det er nok av raske pratmakere der ute, men målet er ikke å snakke hvordan de snakker. Målet ditt er å være i stand til å uttrykke ord og bli forstått. Lær å snakke på et moderat tempo. Det er ikke noe hastverk her, eller er det konkurranser om hvem som kan ut snakke den andre personen.
 8. 8
  Prøv å sette noen rytme i talen din. Mennesker som stammer tendens til å miste sin stamme når de synger, av flere grunner: Ordene de synger er langvarig, og stemmen de bruker er glatt og leverte lettere enn normal tale. Hvis du kan sette en liten bit av rytme i talen din (gi det et kapell kvalitet, som Martin Luther King, Jr) kan det hende at din stamme har minsket eller forsvunnet.
 9. 9
  Hvis du gjør en tale, ikke se direkte på noen. Se over folks hoder, eller på et punkt på baksiden av rommet. Denne måten, kan du ikke få så nervøs og starte en kjedereaksjon av stamming.
  • Hvis du snakker direkte til noen, se om du kan gjøre jevnlig øyekontakt med dem. Du trenger ikke å stirre på dem hele tiden, men gjør øyekontakt med dem vil sette dem på brukervennlighet, noe som vil hjelpe deg å føle deg mer komfortabel.
 10. 10
  Ikke svette i de små ting. Forstår at du gjør feil. Men det er ikke de feilene som definerer deg. Det er hvordan du rebound av feilene, hvordan du holder ut. Forstå at du vil sannsynligvis miste noen kamper, men at målet er å vinne krigen.

Å se en logoped

 1. 1
  Ikke vær redd for å se en logoped hvis ting er dårlige. De fleste stammer vil forsvinne etter noen tid, spesielt hvis stutterer er ung. Å se en logoped er anbefalt i noen tilfeller, men særlig de tilfellene når stutterer er deprimert eller ser på stammer som en betydelig hindring i deres liv.
 2. 2
  Tale terapi kan være nyttig i enkelte tilfeller. Det finnes situasjoner hvor behandlingen kan være fordelaktig, og situasjoner hvor det ikke kan være. Tale terapi kan hjelpe et barn hvis:
  • Stamming selv har vart mer enn 6 måneder
  • Den blokkerte tale varer mer enn noen sekunder
  • Det er en familie historie av stamming
  • Barnet er følelsesmessig drenert, flau eller deprimert om stammer deres.
 3. 3
  Forstå hva logopeder kan gjøre. Logopeder ofte sette pasienter gjennom en rekke vokal treningsøkter i et forsøk på å minske virkningen av stamme på kommunikasjon, ikke så mye kurere forstyrrelser selv. Pasienter deretter praktisere disse teknikkene i virkelige situasjoner.
  • Logopeder kan ønske å snakke med foreldre, lærere og noen ganger til og med venner i et forsøk på å kommunisere sine teknikker og hjelpe dem å forstå hva pasienten prøver å oppnå. De gjør dette slik at pasientene får hjelp og forståelse fra folk rundt dem når de snakker utenfor rammen av behandlingen.
 4. 4
  Forstår at en logoped kan anbefale en støttegruppe. Hundrevis av stamming støtte grupper finnes over hele verden. En logoped, etter å ha konsultert med en pasient, kan finne det gunstig å prøve å delta i en støttegruppe, hvor en person som stammer er mindre sannsynlig å finne terapi teknikker og mer sannsynlig å finne mulighet til å bånd med andre på en ikke-truende miljø.

Hva foreldre bør og ikke bør gjøre

 1. 1
  Prøv å ikke gjøre barnet føler seg bekymret stamming. Foreldre som uttrykker for mye bekymring om deres barn som stammer risiko fremmedgjøre barnet og gjør ham eller henne føle seg mer selvbevisst om stamming. Dette vil skade barnets utvikling mer enn hjelp.
 2. 2
  Prøv ikke å bevisst sette barnet i stressende sosiale situasjoner. Å sette barnet i stressende sosiale situasjoner, slik at de kan lære å være "behagelig" vil slå tilbake.
 3. 3
  Lytt tålmodig til barnet uten å avbryte dem. Når et barn stamming, la dem fullføre sine tanker uten å avbryte dem og etterbehandling ordene for dem. Vis kjærlighet og aksept for dem når de stammer.
 4. 4
  Snakk med barnet om stammer sin hvis de ta det opp. Hvis barnet ønsker å snakke om det, sette av tid til å diskutere hva de kan gå gjennom, og for å diskutere alternativer i behandling av stamme. La barnet få vite at du forstår deres frustrasjon.
 5. 5
  Hvis barnet ditt går til logoped, snakke med terapeuten om når å forsiktig korrigere og når man ikke skal. Lytt til noen andre anbefalinger til logoped måtte ha.

Tips

 • Gå gjennom informasjonen i boken selvtillit terapi for stutterer av "The Stamming Foundation". Det krever øvelse og tålmodighet, men du kan overvinne din stamming. Prøv hjemme pakke fra www.stop-your-stutter.com, som har blitt designet av en ex-stutterer og du kan også gå på kurs, og han vil trekke fra kostnadene av hjemmet pakken! Se hans intro video som forklarer hvordan han kurerte hans stamme.
 • Noen ganger håndbevegelser hjelpe deg å stoppe stamming.
 • Når du stammer rundt mennesker, gjøre det virke som om du ikke gjør det som regel. Sier, "Hva skjer med meg i dag, jeg kan ikke snakke!" Osv.

Advarsler

 • Ikke la noen gjør at du føler deg mindreverdig på grunn av talen din. Alle har noe med dem som ikke er perfekt. Folk som har problem med å være uhøflig er langt fra perfekt og har en verre problem enn din.
  • Ingen kan få deg til å føle deg mindreverdig uten ditt samtykke.
   - Eleanor Roosevelt