Wkono

Hvordan å snakke med en bostonian aksent

En Bostonian aksent er en av de mest gjenkjennelige aksenter i Europa. Det er ofte etterlignet i show og teaterstykker for karakterutvikling, samt av komikere og andre folk prøver å knekke en spøk. Selv om det er sjelden at du vil kunne spikre aksent uten å bruke en betydelig mengde tid i Boston, her er noen tips for å komme i gang.

Trinn

Hvordan å snakke med en bostonian aksent. Uttal din "en som" liker "ah" (siste [lehst] blir lahst).
Hvordan å snakke med en bostonian aksent. Uttal din "en som" liker "ah" (siste [lehst] blir lahst).
 1. 1
  Uttal din r-er som AH (parkere bilen ved Harvard verftet vil bli pahk den cah på hahvad yahd).
  Ikke mist "R" 's på begynnelsen av ordet (krisen er fortsatt krise).
 2. 2
  Uttal din "o er" like "aw" ('boston' blir bawstun, 'blekksprut' blir 'awctapus').
 3. 3
  Uttal din "en som" liker "ah" (siste [lehst] blir lahst). "Den første skal bli de siste" blir The fihst shahll være lahst.
 4. 4
  Mange Bostonians hypercorrect og erstatte sine rs der de ikke hører hjemme. For eksempel, i stedet for "Han tegner et bilde", kan du finne deg selv si: "Han var drawring et bilde" (eller mer presist: "Han var drawring en pitchah").
  • Lytte til og snakke som JFK (USAs president John F. Kennedy): handlekraft blir vigah, og Cuba blir Cuber.

Tips

 • Bruk noen av lingo vår. I stedet for blinklys, sier Blinka. I stedet for å drikke fontene, sier Bubbla. I stedet for "fjernkontroll", sier clicka. For å understreke, sier onde. I stedet for søppel kan, sier fat. I stedet for "brus", sier tonic. Bruk frappe når du mener milkshake og milkshake når du mener frappe.
 • I en setning med minst to ord, det første slutter med "r", og den andre inngangen i en vokal, snakke utydelig på "R". For eksempel: "Hvor er du?" til "Whe-rah ya?.
 • Hvis du går på Wikipedia og slå opp "Boston aksent", det er en full liste over våre mispronunciations og slang.
 • Du ville si bil, ville en person med en Boston aksent si cah (c som i bil) så ah (som i si "AH" hos legen).
 • Hvis du har problemer med å gjøre dialekten eller du har ingen anelse, gå til Boston og snakke med folk. Å snakke med folk fra Boston vil gi deg en generell idé om hvordan du bør snakke.
 • Boston er en generalisering. Folk over østlige Massachusetts fra Lowell til Rhode Island linjen og ut til Provincetown har det, med forskjellige variasjoner. Ikke alle slipper R.
 • Hvis du prøver å snakke på en Boston Brahman (Folk som har forfedre grunnla Boston) aksent, bruker Boston engelsk, men med en britisk tone.
 • Hvis du bor i en forstad til Boston og mange av dine familiemedlemmer er Bostonians fra fødselen, er det en god sjanse du arvet noe av dialekten. Bare gjøre en bevisst innsats for å utelate de R er der de hører hjemme og sette dem tilbake der de ikke!
 • Bostonians og "Bay-staters" være stolt av det! Nær staten linjer, kan du være den eneste som snakker det i disse delene, men ikke prøv å miste det!
 • Aksepter at du aldri kan snakke på denne måten. Selv om du er en Bostonian, det er greit. Lærerens (og slikt) som har bodd i og rundt Boston hele livet kan fortsatt ikke snakke som JFK.

Advarsler

 • Vær forsiktig hvis du prøver å gjøre narr av oss. Vi Bostonians har mer enn aksenten å vise for oss selv.