Wkono

Hvordan velge riktig kurs

Gå på universitetet? Å velge riktig kurs er en stor beslutning, og det er viktig å få det riktig, som det kan påvirke din fremtidige suksess, og for de som gjør et kurs de ikke er fornøyd med, ingenting er satt i stein! Les videre!

Trinn

Hvordan velge riktig kurs. Hva er du interessert?
Hvordan velge riktig kurs. Hva er du interessert?
 1. 1
  Hva er du interessert? List opp fagene som interesserer deg, og komme opp med en liste over kurs du ville vurdere å studere basert på disse interessene. Legg de emnene du var mest interessert i løpet av skole samt jobber som du misunte andre for.
 2. 2
  Forskning. Internett, aviser, TV og folk rundt deg er de beste kildene til informasjon. Sjekk på nettet om kursene du er interessert i og finne ut om de karrieremuligheter og annen info. Snakk med folk som er i din interessert yrke og finne ut hva det er å velge din fremtidige karriere. Folk som har fullført universitets-kurs kan gi deg et innblikk fra en elevs perspektiv - de kan fortelle deg fordeler og ulemper.
 3. 3
  Kursinnhold. For å unngå å gjøre feil, må du gjennomgå kurs disposisjon av kurset (e) du ønsker å søke om. Ta en titt på de fagene du må gjennomføre og hvilke typer læring, oppgaver og eksamen oppgaver involvert. Dette vil gjøre deg i stand til å danne en viss idé om hva som ligger foran deg.
 4. 4
  Universitetet kvalitet. Hvis du er innstilt på å gå til et bestemt universitet, ikke la dette helt diktere kursvalg. Sammenligne kurs skisserer og studerer anlegg mellom universitetene å sørge for at du gjør det riktige valget for dine pedagogiske behov og preferanser. Hvis mulig, besøke universitetet og delta på noen av forelesningene for å få en følelse av hva noen av fagene vil bli.
 5. 5
  Kursets varighet. For å være sikker på at du vil være forpliktet til studiene dine, finne ut varigheten av kurset. Tar doble grader, avhenger heltid eller deltid på din personlige valg. Sørg for at du vil være i stand til å balansere dine andre prioriteringer sammen med utdanning. Studien fleksibilitet varierer blant universitetene.
 6. 6
  Opptakskrav. Det er vanskeligere å bli akseptert i til konkurransedyktige kurs, spesielt de som er i høy etterspørsel. Dette er et godt mål på om du faktisk er i stand til å gjøre det bra i kurs eller ikke. Dessverre, noen kurs er for vanskelig å komme inn på, eller bare for vanskelig å faktisk lykkes i å fullføre, så vær ærlig med kursvalg. Du bør undersøke andre universiteter eller lignende kurs hvis du ikke er trygg på å bli akseptert i din første preferanse kurset.
 7. 7
  Kostnad for studien. Rimelig er et annet aspekt du må vurdere når de bestemmer seg for kurset ditt, samt de ekstra kostnadene som oppstår, for eksempel lærebøker, ekskursjoner osv. Men ikke la koste hemme din karriere valg, som det finnes en rekke økonomiske assistanse tilgjengelige alternativer for å fullføre kurset.
 8. 8
  Karrieremuligheter. Se på karrieremuligheter om kurset før du velger en. Vurdere ulike faktorer som inntekt, jobbsikkerhet, stress, ansvar og andre fordeler mens undersøker et yrke. Det er også nyttig å finne ut om en fremtidig arbeidsgiver vil investere i utdanning.

Tips

 • Mens du tar studielån, se på din inntekt strømmen og planlegge hvor mye finansiere du trenger for å fullføre kurset. Basere gjenværende alternativer på hva du har råd, slik at du ikke bruker for mye tid på å bekymre penger mens du prøver å fullføre kurset - studerer er stressende nok som det er!
 • Hvis din foretrukne kurset er ikke tilgjengelig på ditt foretrukne universitet, se etter alternativer. Aldri gi opp drømmen din karriere bare fordi du ikke kan finne en passende universitet.

Advarsler

 • Aldri velge et kurs fordi alle går for det, eller fordi dine venner og familie er pressurizing deg til å ta det.