Wkono

Hvordan skrive en spennende åpning

Det er et perspektiv av en amatør forfatter. Mange mennesker har problemer med enten å starte en spennende fortelling, i mangel av å vite hva du skal skrive eller fra ikke å være beskrivende nok, eller de har problemer med å flytte den sammen. Her er noen forslag for å hjelpe din kreative flyt.

Trinn

Hvordan skrive en spennende åpning. Brainstorm dine ideer på et blankt ark.
Hvordan skrive en spennende åpning. Brainstorm dine ideer på et blankt ark.
 1. 1
  Brainstorm dine ideer på et blankt ark. Skriv ned hva ideene kommer inn i hodet ditt, men "ikke-spennende" de høres. Brainstorm karakter navn, personligheter innstillingen, relasjoner, familie, venner, hva de bruker, og hva deres hår er som for et eksempel. Det spiller ingen rolle hvor rotete papiret blir, alt du trenger er ideer. Men bruker et stort papir hvis du skriver en stor historie.
 2. 2
  Tenk på de fem sansene: smak, berøring, lukt, syn, lyd. For eksempel: "Jeg kunne smake salt tang til det glitrende havet vaske rundt føttene mine." Skriv ned minst to for hver følelse. Til slutt, kan du velge de beste til å legge fra seg.
 3. 3
  Tenk om hovedpersonen. Forestille deres utseende, deres personligheter, rare vaner de måtte ha, hva som helst! Tenk på minst en lignelse og en metafor for å beskrive dem. Du kan også basere hovedpersonen på deg selv, hvis du vil.
 4. 4
  Planlegg hvordan du vil skape spenning og spenning. Tenker inkludert noen hint som tyder på hva som skal skje senere i historien / åpning. For eksempel: "Jeg la ikke merke til motorsykkelen parkert i oppkjørselen, og heller ikke jeg merke kjøkkenvinduet som hadde blitt åpnet."
 5. 5
  Begynner å skrive! Start med å beskrive innstillingen. Du kan bruke kanskje 1-2 avsnitt for dette. Ikke endre din ide halvveis gjennom ledd og krysse alt ut, nettopp ferdig med å skrive om den aktuelle tanken, og deretter skrive om den nye. Hvis du gjør dette, vil du finne det lettere å fortsette å skrive.
 6. 6
  For slutten av åpningen din, skrive noe som ville gjøre leseren ønsker å fortsette å lese. For eksempel: "En pistol dukket opp fra ut av mørket og rettet seg rett mot meg."

Tips

 • Du kan bruke "zoom-effekten '. Starte fra noe stort, som innstillingen, og "zoom" til noe lite, som uttrykket på din karakters ansiktet.
 • Slå på din favoritt inspirerende musikk, eller bare litt emosjonell musikk. Musikken blir alltid tanker og ideer strømmer når du konsentrerer deg.
 • Aldri krysse ut noe med mindre det er en stavefeil eller noe sånt. Krysset ut ting vil bare gjøre deg mer tilbakeholdne med å skrive.

Advarsler

 • Ikke kryss noe ut foruten stavefeil.
 • Når du lytter til musikk, ikke sette på så så høyt at ørene dine vil komme.

Ting du trenger

 • Paper
 • Penner
 • Blyanter
 • Noe å hjelpe deg observere omgivelsene dine