Wkono

Hvordan ti nøkkelen

Skrive leksjoner vanligvis lærer bruk av tallene ovenfor tastaturet for å angi numeriske data. Det er fint hvis du skriver en og annen adresse, men hvis du har mange tall å gå inn, bør du lære å bruke ti-key, vanligvis til høyre for et standard tastatur. Liker, kan du lære å taste inn data på denne måten uten å se.

Trinn

Hvordan ti nøkkelen. På en datamaskin, sørg for at antall lock er på.
Hvordan ti nøkkelen. På en datamaskin, sørg for at antall lock er på.
 1. 1
  På en datamaskin, sørg for at antall lock er på. Trykk på Num Lock-knappen til den tilsvarende lampen lyser.
  Hvis nummeret låsen ikke er på, vil trykke på taster på det numeriske tastaturet som regel gjør de andre ting som er skrevet på dem, vanligvis en kombinasjon av pil og side opp / side ned tastene.
 2. 2
  Plasser langfingeren på 5-tasten. Ofte vil det være en liten smilehull eller møne på denne tasten, slik at du enkelt kan finne den ved å føle.
 3. 3
  Plasser pekefingeren på 4 (forutsatt en høyrehendt ti-key pad) og ringfingeren på seks. Dette er den "hjem row" posisjon for ti-key arbeid.
 4. 4
  Uten å se på hånden din, praksis skrive kombinasjoner av hjemmet rad tall, 4, 5, 6.
 5. 5
  Arbeid i tallene ovenfor hjemmet rad. Skriv inn 7 med pekefingeren, den 8 med langfingeren, og 9 med ringfingeren. Ta med fingrene tilbake til hjemmet rad når du er ferdig med hver av disse sifrene.
 6. 6
  Arbeid i numrene nedenfor hjemmet rad. Skriv inn en med pekefingeren, den 2 med langfingeren, og 3 med ringfingeren. Returnere fingrene til hjemmet rad når du er ferdig med hver av disse sifrene.
 7. 7
  Skriv inn 0 med tommelen. Dette er en del av "inn-rad"-stilling, også.
 8. 8
  Arbeidet med kombinasjoner av alle 10 siffer.
 9. 9
  Lær desimaltegnet tasten og arbeid på å skrive desimal data. Skriv desimaltegnet med ringfingeren. Øv å skrive desimaltall.
 10. 10
  Lær ved føler plasseringen av 'enter "-tasten, symbolet +, og /, * og - symboler. Du vil trykke 'enter' med lillefingeren din, og dette fullfører "home row" posisjon. Du kan nå + med enten din lillefinger eller ringfinger, er avhengig av hva som passer best for deg. Disse knappene kan du skrive operasjoner direkte inn i de fleste kalkulator programmer, regneark og lignende.
 11. 11
  Bygg din hastighet og nøyaktighet. Som du fortsetter å bruke ti-tasten, vil du få mer flytende på det.

Tips

 • Noen tastaturer har innebygde ti-tastaturet til venstre. Denne artikkelen forutsetter at ti-tasten er til høyre.
 • Selv om du er høyrehendt, kan det være lurt å lære å bruke ti nøkkelen med venstre hånd. Dette gjør det mulig å bruke musen i høyre hånd samtidig.
 • Ikke se på hendene. Lær ti-key ved å føle og du vil være i stand til å legge inn informasjon med det mye raskere.
 • Øve, øve, øve, men praksis ikke raskere enn du kan skrive nøyaktig. Pass på hva du taster inn, for å være sikker på at du ikke gjør noen feil. Hastigheten vil øke gradvis, men nøyaktigheten er viktig umiddelbart, spesielt for å taste inn tall.
 • Legg merke til at og noen kalkulatorer og andre tastaturer er ordnet annerledes enn PC-tastaturer. De har den en på toppen og 9 på bunnen.
 • Flyttbare ti-key pads er tilgjengelig som plug in separat. Få en hvis du ønsker å plassere deg til venstre eller du ønsker å gå med en laptop.
  • Noen bærbare datamaskiner har en ti-tasters alternativ i en vinkel i midten av standarden, alfabetisk tastatur. Du vil sannsynligvis måtte bruke en funksjonstast for å slå den på.
  • Noen bærbare datamaskiner har en innebygd ti-tastaturet på høyre side, men tastene er mindre enn normalt. Nøkkelen layout er vanligvis det samme, men.
 • Hvis du bruker et regnearkprogram tungt, ta deg tid til å lære noen hurtigtaster for å gå med det. For eksempel trykker 'enter' vanligvis videre til den neste cellen ned fra din nåværende posisjon. Ikke alle snarveier til regnearkprogrammet vil være tilgjengelig fra ti-tasten.
 • Det er likevel verdt å lære tallene ovenfor tastaturet. For korte antall oppføringer i midten av å skrive ord, det er raskere å ikke flytte hånden til ti-tastatur.

Advarsler

 • Som med touch skrive hoved tastaturet, bruker du en avslappet, nøytral håndstilling når du gjør ti-key arbeid. Hvis du har noen smerter eller stivhet, ta en pause. Iverksette tiltak for å forebygge og carpal tunnel syndrom.

Ting du trenger

 • Tastatur med ti-key eller separat ti-tastatur.