Wkono

Hvordan skrive en kampanje tale

Du har besluttet å kjøre og har valgt betrodde assistenter og rådgivere. Du har alle jobbet på plattform og budskap, og nå er det på tide å presentere deg selv for publikum. Før du forplikter noe til papir, bør du vurdere disse tipsene før du skriver en kampanje tale.

Trinn

Hvordan skrive en kampanje tale. Husk at publikum er å høre talen, ikke lese talen.
Hvordan skrive en kampanje tale. Husk at publikum er å høre talen, ikke lese talen.

Skrive din egen kampanje tale

 1. 1
  Husk at publikum er å høre talen, ikke lese talen. Når du skriver en kampanje tale, er det veldig viktig å huske på at hvordan du skriver for lyttere kommer til å være mye forskjellig fra hvordan du ville skrive for leserne. Du må holde ord, uttrykk og setninger enklere, og lese den høyt for å se hvordan det høres ut, som folk vil bare høre det en gang og ikke være i stand til å gå tilbake og lese det igjen.
 2. 2
  Skissere kampanjen tale før du skriver det. En kampanje tale er som alle andre skriver i at det krever en begynnelse, midt og slutt. Beskriver dine tanker først vil hjelpe deg å holde deg på sporet som du skriver talen og hold deg til et essay-lignende format.
 3. 3
  Vurder ditt publikum. Før du går opp på podiet og begynner å snakke, tenke på målgruppen du tar opp når du skriver en tale. Vil publikum være overveiende mannlige, kvinnelige eller en blanding? Hva er den aldersgruppen? Også tenke på det området der du snakker, dominerende religion og rasemessige bakgrunn.
 4. 4
  Gjøre pek sterk og rask. Åpne kampanjen tale med tema, enten du snakker om sosial endring, samfunnet vekst eller økonomien, er det best å la publikum vite med en gang hva du snakker til. De kan komme om bord med deg raskere og følge talen mye lettere hvis de vet hvorfor du er der.
 5. 5
  Støtt din avhandling. Etter innledningen, skriver kroppen av kampanjen tale på en slik måte at du har fakta som støtter hva du prøver å si. Velgerne ønsker å vite hvorfor de bør lytte til deg, og hvis du vet hva du forteller dem er gyldig.
 6. 6
  La dem tenke. Like viktig for kampanjen tale som innføring er konklusjonen. Det er det siste sjanse har du til å etterlate et inntrykk, så sørg for at du skriver en sterk avslutning på tale som oppsummerer hva du har sagt.
 7. 7
  Gå rett til poenget. Legge en kort biografi om deg selv vil ikke hjelpe, det ville bare fødte folk mer. Publikum ønsker en tale som er kort, men konsis, snakke om din plattform, hva du vil gjøre, og hvordan du vil gjøre det. Ikke gjør for mye formaliteter.

Tips

 • Spare litt tid for publikum spørsmål. Du ønsker å fremstå imøtekommende, så forberede deg til å være tilgjengelig når du er ferdig å svare på noen spørsmål.
 • Plassere deg selv på en tidsbegrensning. Ingen ønsker å stå eller sitte gjennom en lang kjedelig tale. Hold talen mellom 7-10 minutter.
 • Lær din tale utenat. Det er best å høres ut som du har en samtale med publikum, slik at øyekontakt er viktig. Ta med notat kort, men bare bruke dem som referanse.

Advarsler

 • Ikke lover noe du vet ikke kan oppnås lett som å senke skatter. Du vil bare se ut som en tosk når du vinner og du skjønner at du må heve, ikke lavere, skatter.