Wkono

Hvordan skrive en egenerklæring for SO

Å vite hva du skal skrive i din egenerklæring for SO kan være veldig vanskelig. Dessverre er det ingen klar oppskrift, som programmer er stort sett dømt på deres individualitet. Men det er noen tips som kan hjelpe deg på vei.

Trinn

Hvordan skrive en egenerklæring for SO. Bestem hva du ønsker å studere.
Hvordan skrive en egenerklæring for SO. Bestem hva du ønsker å studere.
 1. 1
  Bestem hva du ønsker å studere. Bestem hva du ønsker å studere før du skriver din uttalelse. 2/3 's av en egenerklæring er vanligvis knyttet til din fremtidige grad, så det er viktig at du er sikker på hva du ønsker å studere.
  • Hvis du sliter med å bestemme seg, snakke med familie og venner, samt lærere og veileder for å bekrefte for "du" hvorvidt en viss grad er det rette valget for studien.
 2. 2
  Samle dine ideer. Følgende trinn kan tas i valgfri rekkefølge. Starte en oppgave med de mest vanskelige aspektet kunne motvirke og demotivate deg før du begynner. Du vil legge merke til at ikke-graders relaterte problemer er fokusert på først, og deretter de som er spesifikke for graden din. Folk er i stand til å snakke mer fritt om seg selv, men spør alle viktige spørsmålet "Hvorfor er du velge denne graden", og de ​​kan være tapt for ord. Husk alt i denne delen er grov arbeid, så med mindre du tenker på en fancy setning, hold deg til korte notater.
  1. Finn et blankt ark og skrive ned en hel liste over aktiviteter og resultater du kan fortelle din potensielle universitet. Dette er noe som er personlig for deg. Er du involvert i en lagidrett? Ble du valgt som den mest forbedret moderne språk student under dine GCSE studiene? Alt og alt som gjør at du skiller deg ut fra mengden er verdt å skrive i denne forberedelse scenen.
  2. Gå tilbake til graden du vurderer å studere. Hva er det som trakk deg til å velge dette i særlig grad? Har du hatt noen arbeidserfaring relatert til dette fremtidige studier? Har du tidligere studert emnet på et lavere nivå? Det er disse viktige aspekter som vil gjøre din personlige utsagn skiller seg ut, som alle vil ha sine egne grunner til å velge en bestemt grad. Disse bitene er fortsatt personlig og du vil begynne å se hvordan din personlige utsagn bryter bort fra den kjedelige standard uttalelse.
  • Du skal nå ha en liste som beskriver følgende (bruke den som en sjekkliste):
   • Hvorfor du søker på denne viss grad, dine grunner med sikkerhetskopierte ideer og erfaringer (f.eks lesing rundt motivet)
   • Fremtidige karriere planer eller ideer
   • Arbeidserfaring
   • Tidligere studier, undervisning, emner, feltarbeid og prosjekter
   • Premier (f.eks Key Stage 3 Science premie)
   • Ekstra fritidsaktiviteter
   • Hobbyer og interesser
   • Deltidsjobb
 3. 3
  Bestem deg for en struktur. Alle har sin egen skrivestil, og det du skriver i ditt personlige uttalelse vil noen hva diktere hvordan strukturen utvikler seg.
  1. Prøv å planlegge rundt et tre avsnitt struktur. Å bruke alle ideer du tidligere samlet, dele dem inn i følgende kategorier:
  • One - Graden (Alt som er relatert til hvorfor du velger dette i særlig grad, og hva du har gjort for å bekrefte valget, kan dette også inkludere en barndom erfaring som er relatert til faget ditt - ikke vær redd for å tenke utenfor boksen. )
  • To - arbeidserfaring, karriereplaner og premier (ganske selvforklarende)
  • Tre - ekstra fritidsaktiviteter, dine hobbyer, interesser og deltidsjobb (Som ovenfor)
 4. 4
  Utkast din egenerklæring. Bruk alle ideer du har samlet og kategorisert for å prøve å forklare konsist hver av de ulike aspektene, fremhever hvis de forholder seg til graden valg, og personlige egenskaper du har fått fra dem, enten dette være teambygging, eller en forbedring i muntlig kommunikasjon, tenke nøye gjennom disse kvalitetene som de vil selge dine personlige utsagn.
 5. 5
  Legg en introduksjon og konklusjon. Med hoveddelen av din egenerklæring utarbeidet ut, må du begynne å bringe det hele sammen, binde den opp med en irritabel konklusjon, uten å glemme en quirky men interessant introduksjon.
  • Disse to delene må holdes på et minimum som du nødvendigvis vil skrive mer enn tegn.
  • Hvis du søker en kombinert grad, bør innføring angi hva du søker å gjøre, og hvorfor du har valgt å studere de to fagene sammen.
  • Den endelige konklusjonen bør være en kort oppsummering av resonnementet ditt bak velge graden, er det din en siste sjanse til å omfavne avtale, og forsikrer dem om at du har satt stor tid og krefter på denne avgjørelsen.
 6. 6
  Kondensere din personlige utsagn til å passe innenfor kravene. Hvis din personlige utsagn er allerede innenfor kravene, så hopper du til neste trinn. Det må være innenfor grensen på 4000 tegn eller 47 linjer, avhengig av hva som er kortest. Det er best å skrive din uttalelse i en tekstbehandler før du kopierer og limer det inn i SO, fordi skjemaet ikke har en stavekontroll. Husk at tekstbehandlingsprogrammer har en tendens til å undervurdere både tegnet og linje teller, slik at du kan finne at det ikke passer når du limer det inn
  1. Være nådeløs. Begynne å jobbe gjennom egenerklæring avgjøre om hva som har blitt skrevet er relevant for graden din, eller viser deg å være spesiell på noen måte.
  2. Begynn å omformulere. Du vil bli overrasket over hvor mye du kan redusere din personlige utsagn ved å kutte ut mye av "waffly 'språk. Nøkkelen til en vellykket egenerklæring er å være kortfattet, innleggelser veileder definitivt ikke ønsker å lese noe de ikke må.
 7. 7
  Få noen andre til å gi deg noen endelig hjelp og veiledning. Hva du har foran deg er noe du bør være veldig stolt av, spesielt siden det er tatt en stor mengde tid å bygge.
  1. Finn en venn som kjenner deg godt for å se om din personlige utsagn er et sant bilde av deg selv.
  2. Få et familiemedlem som sannsynligvis kjenner deg selv bedre, til å foreslå noe du kanskje har gått glipp av som er verdt å nevne i din personlige uttalelse.
  3. Få en lærer eller veileder (en som har litt erfaring i å håndtere personlige utsagn er alltid bedre) for å sjekke om du har en god nok personlig melding som forhåpentligvis vil garantere at tilbudet fra hver av ditt universitet valg.
 8. 8
  Tror du at du er ferdig? Sjekk tilbake gjennom disse skritt for å sikre at du har dekket alt!

Tips

 • Utkast, redraft, og utkast litt mer. Det er ikke uvanlig. En god personlig uttalelse krever en stor mengde tid og krefter.
 • Være kortfattet, innleggelser veileder vil ha liten tid til å lese din egenerklæring så holde deres oppmerksomhet ved å stikke til poenget.
 • Ikke alle har samme sans for humor, så hvis du kommer til å prøve en vits eller to, sørg for at du ikke er den eneste som synes det er morsomt. Få dine venner, familie eller lærere for å sjekke om det er egnet.
 • Eksempler på personlige uttalelser kan finnes over hele internett. Lese en egenerklæring om et emne annerledes enn den som din søker på, bidrar til å gi deg en god generell jording av hva som er forventet. Det er lett å bli sittende fast med noe noen andre har skrevet om det er relatert til emnet ditt, begrenser din egen kreativitet.
 • Et godt undersøkt sitat i riktig sammenheng kan gi en klar indikasjon på at du vet hva du snakker om. Men få dette galt, og opptak veileder kan lett frustrert.

Advarsler

 • Ikke plagiarise andres arbeid.
 • Hvis plagiat detekteres innenfor arbeidet ditt, vil du bli avvist fra SO søknadsprosessen og dine universiteter vil bli varslet.