Wkono

Hvordan man skal håndtere en sjef viser favorisering


Hva skjer når du ser noen på jobben får spesiell behandling utover resten av dere? Når sjefen ser ut til å gjøre en stor del av alt godt denne kollegaen gjør og systematisk ignorerer eventuelle feil? Hvis dette skjer på din arbeidsplass, er det viktig å forholde seg til det tidlig før andre blir demoralisert og uinteressert.

Trinn

Hvordan man skal håndtere en sjef viser favorisering. Analysere situasjonen.
Hvordan man skal håndtere en sjef viser favorisering. Analysere situasjonen.
 1. 1
  Analysere situasjonen. Se på situasjoner når denne personen ser ut til å ha blitt favorisert fremfor andre - hva var årsakene i estimering din? Ble andre ansatte gis de samme gratulasjonsbrev eller støttende reaksjoner i lignende situasjoner eller ikke? Hva er fakta som gjør deg vise sjefens interaksjon med denne kollegaen som viser favorisering?
 2. 2
  Snakk med andre kolleger. Få deres perspektiv på om din oppfatning av situasjonen er korrekt eller ikke. Spør dem om eksempler på at de har vært vitne Ikke vær negativt om kollega i spørsmålet, men, eller sjefen heller -. Bare be om fakta og sette situasjonen klart og uten dom.
 3. 3
  Hvis dine bekymringer er grunnlagt etter å ha fulgt disse to trinnene, er det på tide å møte sjefen i et privat møte. Husk å si hvordan du har oppfattet situasjonen og gi konkrete eksempler på situasjoner der du følte at den favoriserte ansatt gitt spesiell behandling over alle andre. Hvis du kan, ta med en annen kollega som er villig til å gi sin oppfatning og mer fakta og dette indikerer til sjefen din at det er en alvorlig sak som har blitt lagt merke til av alle i teamet.
 4. 4
  Søker endring. Den diskusjonen med sjefen din bør føre til positive endringer. Har du vurdert ting sjefen kan gjøre bedre før du skriver dette privat møte? Du bør gjøre, fordi sannsynlig sjefen din vil spørre hva du ønsker endret. Gjøre hele diskusjonen en positiv en som bare er opptatt av veien videre, ikke søker unnskyldninger for fortiden.
 5. 5
  Se menneskelige ressurser hvis sjefen din ikke gjør endringer. Hvis favorisering fortsetter, får menneskelige ressurser involvert. Igjen, gi dem konkrete fakta og en oppsummering av diskusjonen med sjefen din, slik at de kan ta det derfra.

Tips

 • Ikke skaper en situasjon med utfrysing for kollegaen på mottakersiden av favorisering. Det er sannsynlig at du ikke vet hele historien, og hvis du gjør forutsetninger som er galt, kan du vandre på tynn is, og selv gjør ærekrenkende uttalelser. Bare vise god tro på denne personen og nærme seg hele situasjonen som en i behov av et team middel og et team samhold.

Ting du trenger

 • Fakta
 • Løsninger