Wkono

Hvordan lage din CV ROAR (resultatorientert og relevant)

To av de viktigste egenskapene til en CV er at CV må være Resultater (ikke oppgaven) orientert og relevant for potensielle arbeidsgivere. Dessverre er det mange CVer presentere leseren med livshistorier og / eller omarbeidede stillingsbeskrivelser (oppgaveorientert) snarere enn uttalelser av prestasjoner (resultater orientert). Videre er det mange CVer ikke tydelig hvordan den potensielle arbeidsgiver vil ha nytte av å ansette den potensielle arbeidstakeren. De la det til den potensielle arbeidsgiver å bestemme. Disse to problemene kan føre til at CV blir ignorert.

Trinn

Hvordan lage din CV ROAR (resultatorientert og relevant). orientert og relevant.
Hvordan lage din CV ROAR (resultatorientert og relevant). orientert og relevant.

Skrive din egen ROAR CV

 1. 1
  Gjennomgå din CV. Hvis du har en eksisterende CV, gjennom (eller spør en venn, kollega eller familiemedlem til å vurdere det). For hvert utsagn under erfaring avsnitt spør Betyr denne uttalelsen nærmere beskrive hva jeg fikk beskjed om å gjøre, det er det kunne dukke opp i min stillingsinstruks eller gjør det komme nærmere reflekterer hva jeg egentlig oppnådd?
  • For eksempel, hvis du jobbet i en butikk, sier Åpnet butikken ville være mer av det du fikk beskjed om å gjøre. Oppnådd 100% salg prisen ville være mer av en bragd.
 2. 2
  Fjern oppgaveorientert uttalelser. For hvert utsagn som synes å være mer av en stillingsbeskrivelse eller "beskjed om å gjøre", spør Ville en potensiell arbeidsgiver med rimelig kjennskap kunne antyde dette utsagnet vite min stilling? Hvis ja, er oppgaven orientert uttalelse legger liten eller ingen verdi til din CV og bruker opp dine potensielle arbeidsgivere goodwill lese den. Fjerne det.
 3. 3
  Legg resultater orientert uttalelser. Din CV kan se litt tom på dette punktet. I så fall, spør deg selv hva gjorde jeg virkelig oppnå på jobben? Se om det er utsagn som gjenspeiler hver prestasjon for hver stilling. For eksempel kan følgende prestasjoner har blitt utelatt fra CV og bør legges til:
  • Solgt flere produkter enn andre ansatte på skiftet mitt
  • Rost for fremragende kundeservice av ledelsen
  • Har flere faste kunder enn noen annen salgsrepresentant
  • Foreslå flere nyttige produkter til kunder, økt salg med 25%
  • Kundetilfredshet på 90%.
 4. 4
  Formatere erfaring avsnitt av din CV, og lese den. Det bør være flere resultater orientert på dette tidspunktet. Iterate på denne prosessen mange ganger. Selv etter uker med iterating, vil du utvilsomt fortsette å finne rom for forbedring.
 5. 5
  Legg relevans uttalelse. Nå må du gjøre gjenoppta Relevant til arbeidsgiver. Bestem hvilken posisjon du søker etter og skrive noen setninger som forklarer hvordan resultatene dine (fra opplevelsen en del av CV-en din) gjøre deg til verdens beste (eller så nær som du kan komme til det) kandidat til jobben du søker på. For eksempel: Ivrig etter å bruke min erfaring som en prisvinnende kasserer, enestående kundeservice representant og engasjerende teamleder for å administrere de fremre end kasser og oppnå høyest mulig kundetilfredshet på Joes Superstore. Plasser disse setningene rett under ditt navn og kontaktinformasjon på toppen av CV-en din. (Selv om du ikke kan merke dette som sådan, er det ditt mål avsnitt.)
 6. 6
  Kontroller at din CV er sammenhengende. Kontrollere at hver setning i mål delen er støttet av dokumentasjon i din erfaring avsnitt.
 7. 7
  Husk, bør målene uttalelse tilpasses for hver stilling du søker på. Det kan være lurt å oppdatere opplevelsen delen også. Det er ikke uvanlig å bruke en halv dag eller en kveld tilpasse en CV (sammen med følgebrevet), slik at det oppfyller hva din potensielle arbeidsgiver er ute etter, det er vel anvendt tid når du lander jobben.
 8. 8
  Sjekk din CV for formatering, skrivefeil og lignende feil.
 9. 9
  Har en venn, familiemedlem, mentor eller kollega gjennomgå din CV. Det er svært sannsynlig at de vil se feil eller bedre måter å frasering noen av dine uttalelser at du har gått glipp av.
 10. 10
  Send CV i. Ser frem til å få positive tilbakemeldinger fra potensielle arbeidsgiveren hvis gjenoppta virkelig ROAR s (nemlig, er R esults O riented En O> nd R Elevant).

Tips

 • Husk hva bør ikke være i din CV. Prestasjoner av 20 år siden kunne ha lite relevans til din nåværende selv så langt som en travel arbeidsgiver er bekymret.
 • Bruk formater som er allment tilgjengelig i systemet. Normalt, hvis de formatene ikke brukes ofte CV tendens til å bli slettet av rekruttereren.
 • En kvalitet CV er fullført aldri. Det kan alltid bli bedre, så hold på iterating.
 • Skriftstørrelser av ni pluss er foretrukket og formatering og begrunner profiler foretrekkes.
 • Du trenger virkelig å gjøre det harde arbeidet med å designe og utvikle din egen CV for å oppnå høyest mulig kvalitet. Det er mulig å få profesjonell hjelp hvis du trenger et friskt, nytt utseende for å gjenoppta, men selv da vil du bli bedt om å sette innholdet tilbake i dine egne ord, og du må holde reassembling CV for hver jobb du søker på.
 • Unngå bruk av overdreven ledelse sjargong i innramming setninger.
 • Lagre filen med navnet ditt. Ikke lagre filen som resume.doc eller mycv.doc (eller PDF) osv. Dette gir bedre synlighet og sporbarhet av profilen.
 • Profilen kunne være maksimalt to sider. Normalt rekrutterere ikke ville ha tid og tålmodighet til å gå gjennom et fire pluss sider av CV.
 • Spør mentorer, lærere, kolleger og venner til å vurdere din CV. Dette krever at du lar nok tid for dem å gjøre det. Advare sjekker kompis på forhånd og gi en frist ved hvilken tid du vil få CV til denne personen.
 • Når e-post gjenopptas, alltid slå dem i PDF-filer for å unngå feiloversettelse av fonter og stiler på mottakersiden, slike feil kan ødelegge en ellers utrolig CV.
 • Unngå å bruke prangende farger og utheving i profilen. I tilfelle du ønsker å fremheve enkelte punkter eller styrker, opprettholde en enkel fet skrift på skriften.
 • Kontroller at adresse, kontaktnummer og e-IDer er nevnt i profilen.
 • Opprettholde en enhetlig skrift og lage en standardisert profil. I vår erfaring med mer enn noen få millioner gjenopptar "vi har lagt merke til at flere skriftstørrelser gjør profilen komplisert.

Advarsler

 • De fleste gjenopptar er ikke resulterer egentlig orientert og relevant, selv om forfatterne tror kanskje at de er. Hold på å gjennomgå CV og forbedre det til ROAR enda mer.

Ting du trenger

 • Tekstbehandling anlegg