Wkono

Hvordan komme inn Oxbridge

Komme akseptert å studere ved Oxford eller Cambridge er ingen enkel oppgave. Selv om du er ekstremt intelligent, vil komme i fortsatt være vanskelig som du konkurrerer mot de beste i verden. Å være godt forberedt vil hjelpe deg å komme inn i disse to prestisjetunge universiteter.

Trinn

Hvordan komme inn Oxbridge. Bestem om Oxbridge er riktig for deg.
Hvordan komme inn Oxbridge. Bestem om Oxbridge er riktig for deg.
 1. 1
  Bestem om Oxbridge er riktig for deg. Du kan ønske å vurdere topp universiteter i utlandet, eller et annet universitet for en spesialist grad (f.eks Mechanical Engineering).
 2. 2
  Avgjøre om du er villig til å forplikte deg. Du vil bli forventet å jobbe over 40 timer i uken for enkelte fag så sørg for at du er villig til å tilegne deg til det harde arbeidet.
  • Ikke ta 5 A nivåer for din siste året. De fleste høyskoler vil bare forventer du å få tre A-er på grunn av arbeidsbelastning og vil ikke akseptere deg basert på dette. Med mindre du kan vise dem du er ekstremt intelligent oddsen er litt mot deg. Gjør forlengelse arbeid utover tre fag, snarere enn bare pensum for 4 eller flere
  • Er GCSE karakterer ofte brukt til å skille mellom deltakere på grunn av det høye antallet som oppnås på A-nivå, Oxbridge er fortsatt usikker på om påliteligheten av A * på A-nivå, slik at du må ha en sterk GCSE profil, selv om 15 A * vunnet ' t garantere deg et sted du bør ha en A * i faget du tar og andre relaterte fag.
 3. 3
  Bestem hva du vil gjøre. Dette høres kanskje opplagt, men hvis du ikke er 100% sikker på at de vil innse at intervjuet som vil gjøre dem tilbakeholdne med å ta deg. Du må vite nøyaktig hvorfor du ønsker å ta et kurs. Også hvis du er usikker på om du vil nyte selvfølgelig ikke ta det. Arbeidsmengden vil sette deg av kurset hvis det ikke er noe du liker, og du vil ende opp lei for tre år eller slippe ut.
 4. 4
  Få gode AS karakterer. Uten god AS karakterer er de neppe til å akseptere deg. Hvis du ikke får A er å ha BS og alle dine spådd karakterer som A kan være nok.
 5. 5
  Velg ditt college. Les deg opp om så mange høyskoler som du kan. Online kan du vise statistikk for hver høyskole for å se hvor mange som søkte og fikk for hvert kurs. Sjekk også college rangeringer, hvis du er sikker på at du er flink nok, søke de beste høgskoler eller høyskoler som spesialiserer seg på kurset. Men hvis du er usikker gå for en av de lavere høyskoler eller en lengst fra ditt kurs avdeling som de pleier å være under-tegnet øker dine sjanser.
  • Cambridge er annerledes Oxford der de fleste høgskoler spesialisere seg i noen fag. I Cambridge, er nesten alle fag som tilbys av alle høgskoler som gjør det mer sannsynlig et kurs er under-tegnet - øker dine sjanser. Men hvis du ikke er intelligent de heller vil være under-tegnet enn du har.
  • Bare ta en åpen søknad hvis du er usikker eller ikke bryr seg hva College du går til som tross alt Oxbridge er Oxbridge. Men hvis du er en kvinne og ta en åpen søknad er det ca en 90% sjanse for at du vil komme inn i en alle kvinnelige college.
 6. 6
  Skriv en utmerket personlig melding. Sørg for at den er perfekt. Få flere lærere til å se over det, og selv få vennene dine til å se over det også. Sørg for bare å ta råd fra erfarne lærere, men som de vil vite hva Oxbridge ønsker. En foreslått format er:
  • Introduksjon om emnet, hvorfor du ønsker å gjøre det, etc. (viser noe kunnskap om emnet)
  • Akademiske prestasjoner
  • Non akademiske prestasjoner
  • Ekstra fritidsaktiviteter og hobbyer
  • Konklusjon (ta med hva du vil gjøre etter universitetet, hovedsakelig om emnet).
 7. 7
  Sørg for at du snakke om hva du gjør annet enn skolen som intervjuere får beskjed om å se etter hobbyer. Dette tyder på at du er smart nok til å få A og har ledig tid som du deretter kan gi opp når du kommer til universitetet. Også lyver ikke de vil realisere hvis de kaller deg for et intervju.
 8. 8
  College respons. Når høgskolen sender du en forespørsel om å sende noen skolearbeid eller skriftlig arbeid. Ikke bli sent å sende den tilbake, legger inn litt ekstra tid på det for å gjøre det opp til bunnen. Pass på at brikken du sender har vært preget hvis de ber om skolearbeidet.
 9. 9
  Intervju. Hvis du er innkalt til intervju de vanligvis be deg om å bo for et par netter, forbereder seg sterkt anbefalt. Det er kurs som holdes hvert år for studenter å forberede seg til intervju men disse er normalt ekstremt dyrt noen ganger koster £ 100-tallet og med mindre du er virkelig desperat er ikke verdt det. Universitetet gir mye informasjon på nettet. Det er en god idé å få lærere til å gi deg flere forskjellige stiler av mock intervjuer, f.eks enkle, ekkel, tekniske (men ikke finne lærere som har vært i toppen kollegiale universiteter!). Normalt vil de spørre deg spørsmål ikke i pensum for A-nivå eller ting som du vil dekke neste år, enkelte høyskoler selv stille deg spørsmål om emner de ikke vil forvente deg å vite før han studerte ved universitetet. Så sørg for at du studerer på forhånd emnene du vil bli dekket neste år og være forberedt på å svare på spørsmål som krever "selvstendig tenkning '. Alle spørsmål vil du bli spurt om du studerer på Oxbridge krever dette, og hvis du ikke kan tenke utenfor boksen du er usannsynlig å få i.
  • For et essay basert motivet være forberedt på å argumentere for og mot ethvert spørsmål.
  • For et språk grad være forberedt på å snakke flytende på dette språket under intervjuet eller prøve å oversette et språk du aldri har sett før.
  • For vitenskap baserte intervjuer være forberedt på å svare på obskure spørsmål som anslår antallet molekyler i kroppen din.
 10. 10
  Suksess. Hvis du blir akseptert dette er ikke slutten på veien. Hvis du ikke studerer hardt for A nivåer de ikke vil senke etterspurte karakterer for deg. De vil heller gi dette stedet til noen neste år. Når du får beskjed om at de har godtatt deg det da betyr at du har ca 6 måneder til å gå over alle dine A nivåer og sørg for at du kan få A-tallet. Når du har gratulerer vil du være i ferd med å oppleve hva hardt arbeid er.
  • Bare fordi du har blitt tilbudt en plass, betyr ikke at du automatisk få i. De fleste tilbud vil være betinget av at du mottar visse karakterer. Den typiske Oxford tilbudet er AAA på A-nivå, men Cambridge tilbyr fra 2010 nå vanligvis inkludere den nye A * karakter.
 11. 11
  Avslått. Gratulerer du er en av de tusener som var intelligent nok til å komme inn Oxbridge men gjorde det ikke. Mange flinke folk bare har dårlige dager som betyr at de ikke får i når de fortjente det. Mens alle dine venner som fikk i arbeidet så hardt de kan for en 2.1 vil du være i stand til å være mer avslappet og får en første fra et annet universitet. Hvis du er fristet til å vente et år og på nytt må du være sikker på at du er villig til å vente et år lenger tid å få graden først. Hvis du gjør ikke gjelde for samme college som normalt de ikke vil godta flere søknader fra samme person. Hvis du ikke klarte sist gang å komme inn i Oxford prøve for Cambridge, selv om du ville være bedre å bare gå for en annen universitet for graden din enn å vente et år.
  • I din gap år må du gjøre noe med det, ikke bare sitte rundt. Få en jobb i det kurset du ønsker å gjøre eller gå på reise. Selv sørge for at før du går til universitetet du har hatt revidert slik at du er klar for det første leddet om det er Oxbridge eller ikke. Også læring deler av kurset på forhånd kan hjelpe mye.

Tips

 • Vet hvorfor du ønsker å gå til college, hvorfor du ønsker å studere på kurset, og hva du liker om kurset ditt.
 • Studere så mye du kan før og etter intervjuet.
 • Hold deg trygg gjennom intervjuene, blir nervøs betyr bare at du er mer sannsynlig å få et spørsmål feil.
 • Ekstra fritidsaktiviteter relevante for kurset du søker på er avgjørende på din personlige uttalelse. Ikke bare liste dem selv, forklare hvordan de er knyttet til kurset ditt. Forklar hvorfor du liker dem, og hvorfor du gjør øvelsene.

Advarsler

 • Hvis du ikke er forberedt på å jobbe for å få A er i dine A nivåer vil du ikke være i stand til å overleve på Oxford eller Cambridge. Arbeidsmengden er trippel hvis ikke mer hva du gjør på A-nivå.
 • Ikke angi severdigheter på Oxbridge og ingenting annet. De fleste mennesker ikke får inn selv om de er smarte nok.
 • Sørg for å søke om spesiell tilgang ordningen hvis du kommer fra en familie og skole der få mennesker gå inn i videre utdanning.