Wkono

Hvordan knekke en hemmelig kode

Visste du kommer over et notat i klassen som ikke gjør noe fornuftig? Det bare kan være en hemmelig kode! Denne artikkelen vil lære deg hvordan å dechiffrere hemmelige koder som består av sekvenser av tall, bokstaver eller en kombinasjon.

Trinn

Hvordan knekke en hemmelig kode. Bestem hva slags kode du har funnet.
Hvordan knekke en hemmelig kode. Bestem hva slags kode du har funnet.
 1. 1
  Bestem hva slags kode du har funnet. Den type kode som kan tydes med denne metoden er enkle utskiftninger av et brev. For eksempel: Hvert nummer 7 ville bli erstattet med bokstaven B. Hvis det ikke ser ut som et virvar av bokstaver eller en sekvens av tall, så har du sannsynligvis ikke vil være i stand til å knekke det med denne metoden.
 2. 2
  Finn ut om sekvens av bokstaver har blitt stokket. Hvis det ikke har vært, så din jobb er uhyre forenklet. For brevene, bare skifte hver bokstav en plass til forrige brevets spot. For eksempel: Ordet "ABC", er dekodet "ZAB" Hvis dette ikke fungerer, deretter skifte bokstavene igjen og igjen, helt til du er tilbake på den opprinnelige meldingen. Hvis meldingen er en sekvens av tall, og deretter begynne å tilordne tall til bokstaver, fra "A: 1" hele veien opp til "Z:. 26" Plugg bokstavene i hvor deres respektive tallene er. Hvis dette ikke fungerer, og deretter øker antallet alle bokstavene med en (og gjør nummer 26 den nye nummer 1). Plugg inn bokstavene igjen, og gjenta skiftende til A er en igjen.
 3. 3
  Se etter uregelmessigheter i meldingen, for eksempel enkle tall eller bokstaver. Disse vil mest sannsynlig være bokstavene "A" eller "I." Tegnet gjentas den mest ofte vil være "E." Se etter doble bokstaver, og ta dem i betraktning.
 4. 4
  Plugg inn så mange brev på denne måten som du kan, og deretter begynne å fylle i ord, holde styr på hvilke bokstaver du gjette på. Å vite hva notatet handler om, eller til den personen som sendte det, kan være en stor hjelp.
 5. 5
  Prøv å se for vokaler. I de fleste ord, vokaler og konsonanter kommer omtrent alternativ til hverandre. For eksempel:
 
 • De fleste har sannsynligvis en vokal mellom konsonanter. Slik at du kan finne at det er HEI HVOR ER DU lett. Vokaler vises mest i en kode og spesielt bokstaven "E" må kontrolleres først, som det bidrar avdekke andre deler av koden i tillegg. For eksempel, hvis du finner ut at bokstaven "E" kommer i et ord "ER", vil du finne at samme bokstav eller tall som er byttet ut med andre ord som "han" og "BE" som bidrar til å knekke koden og få nye erstatninger.
 1. 1
  Lær om forskjellige koder. Det neste trinnet er koden, som er mye vanskeligere. Morse, punktskrift, og andre er bare måter (hovedsakelig Cyphers) gamle soldater kunne få en melding. En måte er å koble tallene til bokstaver. For eksempel: "23 9 11 9 8 15 23" staver ut "Wiki How". Dette er en enkel kode. En annen en som vanligvis brukes i grunnskolen er gris latin, som er der du tar den første bokstaven i hvert ord og sette det på slutten og legge ay. Men hvis ordet begynner med en vokal, bare legge ay på slutten.
 2. 2
  Lær andre alfabeter: Mange språk ikke skriv i det engelske alfabetet verken i tegn, men bruker linjer og sånt. Du vil spesielt merke dette hvis du leser arabisk, hindi og andre Sør-asiatiske språk.

Tips

 • Et brev vil nesten aldri representere seg selv ("A" vil ikke stå i stedet for "A").
 • Bokstaven "e" er den mest brukte bokstaven i det engelske språket.
 • Cracking koder er lettere når meldingene er lengre. Det er vanskelig å knekke
 
 • En veldig god hemmelig melding encoder programvare som kan hentes på: MapleSoft.net78.net. Det er ikke veldig brukervennlig, men det er en veldig god kodesystem. Det gjør koder som er tilnærmet umulig å knekke uten nøkkel.
 • En melding skrevet i "tekstmelding format" er svært vanskelig å knekke. Dette formatet innebærer forenkle ord og forkorte dem. For eksempel: "Jeg LUV U."

Advarsler

 • Det er ofte grunner til at disse kodene er hemmelig.
 • Vær oppmerksom på, men når cracking koder, at noen intelligent kodet koder og deciphers er bokstavelig talt umulig å knekke hvis du ikke har nøkkelen som de ble kodet. For eksempel:
 

(Uten anførselstegn) er en kode som ble gjort ved hjelp av Maple Soft Info Lock (du kan få en link til den i tips avsnitt). Det fungerer ved å kryptere meldingen ved hjelp av en nøkkel ord eller uttrykk. Koden ovenfor i anførselstegn er budskapet: "Dette er umulig å knekke." og ble kodet med søkeordet "hemmelige".

Ting du trenger

 • En hemmelig notat til dechiffrere
 • Blyant og kladdepapir
 • Mye tid
 • Kunnskap