Wkono

Hvordan gjøre en case-studie

En casestudie er en henvendelse til en hendelse ved enten en enkeltperson eller en organisasjon. Den er produsert gjennom systematisk forskning, analyse og rapportering. Casestudier sitere faglige eller vitenskapelige kilder, og de blir ofte brukt i å utvikle nye rutiner i markedsføring, medisin og teknologi. De er designet for å stille spørsmålene "hvordan" og "hvorfor" av en hendelse, prosedyre eller fenomener. Hvis du er i ferd med å begynne en case study, er det viktig at du bruker god tid til nøyaktig datainnsamling og analyse. Case-studier kan skje over noen uker til noen år. Les mer for å finne ut hvordan du gjør en case study.

Trinn

Hvordan gjøre en case-studie. Utvikle din problemstilling.
Hvordan gjøre en case-studie. Utvikle din problemstilling.
 1. 1
  Utvikle din problemstilling. Dette kan bli gitt til deg på forhånd av en professor eller arbeidsgiver, eller du kan utvikle det på egen hånd. Pass på at spørsmålet er konkret og kan analyseres ved vitenskapelige eller moderne forskningsmetoder.
  • Ikke velg et spørsmål som er iboende subjektiv. For eksempel, i stedet for et spørsmål som "Hva er favoritt sosiale medier nettsted for personer i alderen 18-20?" kan det være lurt å bruke "Hva er den mest besøkte sosiale medier nettsted for personer i alderen 18-20."
  • Case studies er klassifisert i forskjellige kategorier. En instrumental case study vil søke å finne en dypere forståelse til et spørsmål. En kollektiv casestudie analyserer tilfeller for å finne forståelse om et fenomen. En iboende case study ser dypere inn i en allerede etablert saken.
 2. 2
  Kartlegg protokollen, strategi eller struktur for case study. Dette vil tillate deg å lage en skisse for hvordan du vil starte på spørsmålet ditt, og avslutt med en godt gjennomtenkt papir. Følgende er eksempler på trinnene i en case study strategi.
  • Utvikle et formål og begrunnelsen for case study. Lag fire eller fem punkter som du har tenkt å svare, hvis mulig, i studien. Tenk perspektiver på nærmer spørsmålet og disse punkter.
  • Bestem deg for hvordan du vil samle inn data. Avhengig av spørsmålet, kan det være lurt å vurdere en eller flere av følgende datainnsamling prosesser: rapport samling, Internet forskning, bibliotek forskning, intervjue forskere eller forsøkspersoner, annet feltarbeid og kartlegging begreper eller typologier. Bruker mer enn en datainnsamlingen vil legge autoritet og nøyaktighet til din case study.
  • Beskrive hele saken og deretter analysere den systematisk. Dette vil kreve tid og et tekstbehandlingsprogram. Du bør bli kjent med siterer kilder. Prosessen bør inkludere et skritt som bekrefter intervjuer eller funn før den er publisert.
 3. 3
  Lag din intervju eller problemstillinger. De bør hver sikte på å arbeide gjennom en del av spørsmålet ditt. Dette er spesielt viktig hvis du har tenkt å intervjue eksperter og / eller forsøkspersoner.
  • Sørg for at hvert spørsmål du stiller, er et spørsmål som ikke kan besvares med et ja eller nei svar, med mindre du bekrefter identitet eller deltakelse. For eksempel "Hvilke endringer har blitt gjort for å forbedre denne prosessen?" heller enn "Visste du gjøre endringer for å forbedre prosessen?"
  • Disse spørsmålene kan også være i uttalelsen format, for eksempel "Vennligst forklar hvordan gjeldende prosedyre ble utviklet."
 4. 4
  Samle dine data over en periode på uker eller måneder. Sørg for å ta deg tid til å sikre at du har rikelig med data når du trenger å analysere og svare på forskningsdata. Forskning nye veier bare hvis de henvende seg direkte til case study spørsmålet du spør.
 5. 5
  Samle alle dine data i en sted og analysere det. Etter å ha lest og henviser tilbake til de opprinnelige punkter, kan du oppleve at dataene reagerer på en overraskende måte. Du trenger å trekke informasjonen sammen og fokusere det før du skriver casestudier.
  • Hvis du arbeider med mer enn en person du vil ønske å tildele seksjoner for ferdigstillelse sammen for å sørge for at case study vil flyte. For eksempel kan 1 person ha ansvaret for å lage diagrammer av dataene du samlet, mens andre vil hver skrive en analyse av en av dine punkter du prøver å svare.
 6. 6
  Skriv din casestudie i en fortelling. I motsetning til vitenskapelige studier, er en case-studie laget for å brukes på tvers av fagområder. Det bør gi en begynnelse, midt enden og tema som kan forstås av mennesker med intime eller overfladisk kunnskap om emnet.
  • Begynn med å beskrive problemstillingen i innledningen. Det kan bli referert til som et problem eller mysterium som må løses.
  • Forklar innstillingen og de sentrale aktørene som vil bli nevnt flere ganger i papiret. Inkluderer informasjon som må defineres eller bakgrunn som bør gis for at leseren kan forstå dataanalyse.
  • Fortsett fortellingen i avsnitt som forklarer dine forskningsmetoder og resultater av forskning. Inkluder diagrammer, grafer, bilder eller andre forklarende enheter som vil gi leseren en bedre forståelse av din forskning.
  • Detalj spørsmål som din forskning hevet eller potensielle problemer.
  • Skriv en konklusjon som detaljer hypotesen som forsøker å svare på problemstillingen. Du må sørge for at du foreslår en teori, ikke en saklig svar om hva du har funnet. Du kan også være lurt å foreslå ytterligere veier for studien som ville hjelpe til å fortsette forskning på temaet.
 7. 7
  Bevis og faktum sjekke case study. Hvis du bruker sitater fra kilder eller data fra en upålitelig kilde, bør du forsøke å finne en bedre kilde eller fjerne den.
  • Dette kalles "etablere rigor." Sørg for at casestudie er troverdig, overførbar, etterprøvbar og pålitelig.
 8. 8
  Publisere case study. Dette kan gjøres på et kurs, business rapport eller journal.

Tips

 • Det er viktig å huske at en sak studien ikke tar sikte på å besvare problemstillingen definitivt. Målet er å utvikle en eller flere hypoteser om svaret.

Ting du trenger

 • Tekstbehandlingsprogram
 • Problemstilling
 • Bibliotek
 • Forsøkspersoner
 • Case study strategi