Wkono

Hvordan åpne et intervju

Åpning et intervju er den viktigste delen av intervjuet. Det setter tonen for resten av intervjuet. Hvis man vet hvordan du skal åpne et intervju, er intervjuet mye mer sannsynlig å være vellykket.

Trinn

Hvordan åpne et intervju. Orient intervjuobjektet.
Hvordan åpne et intervju. Orient intervjuobjektet.
 1. 1
  Etablere rapport. Rapport er et forhold basert på gjensidig tillit. Rapport er viktig å vurdere når etablere og opprettholde et forhold mellom intervjuer og intervjuobjekt. Ofte de første minuttene av intervjuet er det viktigste. Etablere rapport kan forbedre utfallet av intervjuet. Hvis en ærlig, oppriktig og overbevisende holdning ikke brukes av intervjueren, da intervjuobjektet ikke kan dele sine virkelige meninger om saken på hånden.
 2. 2
  Orient intervjuobjektet. Forklar hensikten, lengde og karakter av intervjuet, og hvorfor du valgte den personen til å bli intervjuet. Dette er nyttig for å etablere rapport og gir også intervjuobjektet en følelse av tilhørighet.
 3. 3
  Angi formålet med intervjuet. Ved å oppgi formålet med intervjuet, kan intervjuobjektet har en bedre forståelse av hvorfor du valgte dem.
 4. 4
  Oppsummer årsaken til intervju, men ikke gå inn i kroppen. Intervjueren bør unngå å komme inn i kroppen av intervjuet, slik at intervjuobjektet ikke er overveldet. Ved å oppsummere årsaken til intervju, har intervjuobjektet tid til å samle sine tanker.
 5. 5
  Forklar hvordan temaet for intervjuet ble oppdaget og av hvem det ble oppdaget. Dette gjør at intervjuobjektet til å forstå hvordan du kom til å intervjue dem. Det hjelper også dem til å forstå hvor du kommer fra.
 6. 6
  Se hvordan du kom på å velge intervjuobjektet. Ved å gjøre dette, kan intervjueren forstå hvorfor de er kvalifisert for intervjuet. Og dermed gir dem en følelse av tilhørighet.
 7. 7
  Se i din organisasjon og posisjon til å gi seg selv en identitet til intervjuobjektet.
 8. 8
  Be om en bestemt tidsperiode.
 9. 9
  Alltid banke når inn i rommet for intervjuet.
 10. 10
  Kle deg riktig for situasjonen. Hvis du ikke kle på riktig måte, kan du se ut av sted eller uprofesjonelle.

Tips

 • Spør andre om de tror din kjole antrekk er hensiktsmessig for den type intervju.
 • Utarbeide en skisse som oppnår disse målene.