Wkono

Hvordan å melke en ku

Hvis du skulle finne deg selv ansikt til juret med en ku, kan du finne deg selv å ha en hard tid faktisk får melk fra storfe følgesvenn. Det er ikke så lett som det ser ut, spesielt hvis det er en melkemaskin involvert. Og hvis kua er grinete, kan det være direkte farlig. Så før du prøver deg på å melke en ku, her er en oversikt over hvordan du gjør det riktig og trygt.

Trinn

Hvordan å melke en ku. Pass på at kua er bundet med en grime til en solid post eller holdt i en bås.
Hvordan å melke en ku. Pass på at kua er bundet med en grime til en solid post eller holdt i en bås.

For hånd

 1. 1
  Pass på at kua er bundet med en grime til en solid post eller holdt i en bås.
 2. 2
  Rengjør spenene med såpevann eller jod. Varmt såpevann kan hjelpe "få ned" melken. Tørk dem, men ikke gni eller irritere spenene.
 3. 3
  Plasser en bøtte under juret. Bedre ennå, holder den mellom bena. Dette tar praksis, men det kan gjøres, enkelt og komfortabelt. Denne stillingen reduserer sjansene for kua sparker over en nesten-fylt bøtte med melk.
 4. 4
  Sitte eller sitte på huk i en posisjon som vil tillate deg å flytte vekk raskt dersom kua blir lite samarbeidsvillig. Sitter med bena i kors på bakken, for eksempel, er ikke trygt. Se Advarsler nedenfor. En vanlig melk krakk er fabrikkert ved hjelp av to 2x4 er kuttet og naglet til å danne en "T" - kuttet for å passe din bak og sørg for at den er lav nok til å ha råd til komfortabel tilgang til undersiden av kua.
 5. 5
  Påfør et smøremiddel som vaseline til hendene for å holde friksjonen til et minimum.
 6. 6
  Vikle hendene rundt to av de fire spener. Velg diagonale spener (foran til venstre og bak til høyre, for eksempel). Eller prøv foran spenene først, deretter tilbake pair.
 7. 7
  Klem bunnen av smokken, etter forsiktig klemming hver spene mellom den utvidede tommel og første finger, slik at smokken fyller håndflaten som du presse ned.
 8. 8
  Presse ned for å presse ut melken, opprettholder grepet på undersiden av spenen så melken ikke strømmer tilbake opp i juret. Ikke rykk eller riv spenene. Denne bevegelsen er utført av sekvensielt klemme fingrene fra midten til pinky å tvinge melken ut. Vær forsiktig likevel fast. Hold øynene åpne for mastitt (se tips).
 9. 9
  Gjenta med den andre hånden. De fleste foretrekker å veksle (høyre hånd, venstre hånd, høyre hånd, etc.) den nedadgående klemme bevegelser fordi det tar mindre innsats å gjøre det i alternative trinn enn på samme tid.
 10. 10
  Fortsett til kvartalet som du melking ser nedpakket. Erfarne bønder kan føle juret å vite nøyaktig når all melken har kommet ned. Ofte selv ser på kvartalet bare melket kan fortelle deg om det er blitt tømt nok eller ikke.
 11. 11
  Flytt på å melke de andre to spener. Hvis du bruker den diagonale metoden, er å bytte sider ikke nødvendig.

Med maskin

 1. 1
  Fest ku i posisjon som skissert ovenfor.
 2. 2
  Rengjør spenene som skissert ovenfor.
 3. 3
  Slå på melkemaskinen og la den til å bygge trykk.
 4. 4
  Hånd-melk hver spene noen ganger for å la ned melken og sjekk for mastitt (se tips).
 5. 5
  Slipp trykket slik at suging begynner.
 6. 6
  Plasser hver sugeinnretning på hver spene. Dette må gjøres raskt før maskinen mister sin trykk.
 7. 7
  Vent til maskinen trekker alle av melken ut av juret, som vil bli slapp tilstand som beskrevet ovenfor.
 8. 8
  Fjern sugeinnretninger fra spenene.
  • Mange moderne melkemaskiner ikke krever melker å manuelt fjerne sugekoppene. Når en fjerdedel er melket tørr, vil de automatisk falle av, en etter en.
 9. 9
  Tømme melken i en bøtte eller lignende container.
 10. 10
  Rengjør maskinen. Dette forhindrer melken som tørker fra å bygge opp i maskinen.

Tips

 • Alltid tilnærming kua sakte. Snakk med lav stemme og forsiktig klapp hennes side slik at hun vet hvor du er. Ikke gjør noen brå bevegelser. Ideen er å la henne vite hvor du er. Hvis du overraske henne, kan hun panikk, og du kan bli tråkket på eller sparket.
 • Strømmen av melk som spruter ut bør være solid. Hvis det er delt, som om det er en hindring i melk duct, kan kua har mastitt, som vil trenge å bli behandlet. Hvis mastitt er mistenkt, skyte de første strømmer inn i en fin sil og se etter klumper. Hvis det er klumper, søke passende behandling. Klumper kan se mye ut som gigantiske klatter med snørr.
 • Sprukne spener irritere kyr - behandle med Bag Balm (lanolin).
 • Hvis du har en ornery ku, hun er sannsynligvis smartere enn deg og vil glede i spotter og frustrerende deg. Hold hodet kaldt og overliste henne.
 • Hvis du melking for hånd, og hvis du ikke har erfaring gjør det på en daglig basis, vil hendene bli lei. En enkelt ku kan generere opp til 10 liter i en sittende. Du tar en pause, men kjører du risikoen for kua å bli utålmodig og urolig (som ikke er bra).
 • Noen kyr løfte sine tilbake ben og frisparket om deres bøtte eller kutte ut de sugeinnretninger. Har håndtaket plassert slik at du kan ta tak i bøtta bør hun bestemmer seg for å sparke bøtte.
 • Barna kan øve med "melke" en latex hanske fylt tett med vann og bundet i en knute på åpningen. Lag små hull med en nål på fingrene.
 • Hvis kua er sparker, prøve å sette vekten din inn i soft spot på kua umiddelbart foran sine bakbena. Som de ikke kan ta med ben fremover, de kan ikke sparke.
  • Hvis dette ikke fungerer, bør du vurdere humpet henne eller å sette en Kow-No-Kick-enhet (eller et produkt med et lignende navn) på henne for å forebygge og lære henne ikke å sparke hver melking.
 • Noen kyr vil bare stå stille hvis de er gitt korn eller høy å knaske på mens du går om virksomheten din. Hvis kua dette krevende, holde et øye med hennes mat. Vær klar til å fylle den, eller annet hun vil fortelle deg hun ønsker mer ved å bli urolig og vanskelig å jobbe med.
 • Knytte kuas hale til beinet hennes vil hindre henne fra swishing deg med det. Hale hår binder ikke godt, og det vil løsne etter noen minutter. Ikke bind halen til beinet - dette kan føre til en tur til sykehuset.
 • Noen mennesker foretrekker å bruke juret krem ​​på hendene som de melk.

Advarsler

 • Kyr sparke og sparke de hardt. De kan slå ut tennene dine og gi deg en hjernerystelse. Pass på at du arbeider med en fin, mild og veltrente ku, eller har opplevd tilsyn.
 • Kuer kan sparke med en begrenset sideveis bevegelse, samt direkte bak dem.
 • Vær forsiktig så du ikke turen over melkingen maskinens rør eller ledninger.
 • Du kan også få slo i ansiktet (noen ganger øyet) ved halen. Dette er ikke skadelig, men det kan være upraktisk og irriterende. Hvis dette skjer, må du huske å vaske ansiktet og øynene - det er en god sjanse det er gjødsel og bakterier på halen.
 • Bare fordi kua begynner å bli melket betyr ikke at hun har gode manerer. Ikke bli overrasket om hun faller en "ku pie" i midten av melking henne. Noen kyr vil urinere samt slippe ku paier - se henne tilbake - hvis det buer, ta tak i bøtte og flytte tilbake.
 • Se dine føtter. Ei ku veier vanligvis rundt og ofte over £ 1000. Hvis hun går på foten din, vil de £ 1,000 vondt ganske mye!