Wkono

Hvordan å be om unnskyldning for å være sent å jobbe

Når ansatte er sent til jobb, er det ofte på grunn av omstendigheter utenfor deres kontroll, som for eksempel trafikk eller uventede snags i deres rutine. Noen selskaper tolerere noen anmerkninger, og andre har strenge retningslinjer som straffe arbeidstakere som kommer for sent. Uansett hva årsaken til sen ankomst, er det viktig å kommunisere med veileder og uttrykke anger. Beklager for å være sent til å arbeide med å si at du er lei, og tilbyr en ærlig og akseptabel forklaring.

Trinn

Hvordan å be om unnskyldning for å være sent å jobbe. Gjennomgå bedriftens tardiness politikk.
Hvordan å be om unnskyldning for å være sent å jobbe. Gjennomgå bedriftens tardiness politikk.
 1. 1
  Gjennomgå bedriftens tardiness politikk. Følge de riktige prosedyrene for sent arbeid ankomst.
  • Rapportere sen ankomst til riktig person, og dokumentere det på den måten at bedriftens treg politikk skisserer.
 2. 2
  Prøv å gi advarsel før du er sent. Hvis du står fast i trafikken, eller du har et sykt barn hjemme som du må ordne seg for, ta kontakt med din overordnede umiddelbart.
 3. 3
  Snakk med sjefen din i person så snart du ankommer. La din veileder vet at du har gjort det til å fungere, og si at du beklager ankommer sent.
  • Fortell sjefen din eller veileder hva som skjedde for å gjøre deg sent. Forklare omstendighetene, om det var trafikk eller en sykdom, eller en enkel uhell som for eksempel vekkerklokken ikke går av.
 4. 4
  Kontakt noen kolleger eller klienter som var igjen venter på deg. Kort fortelle dine nærmeste gruppemedlemmer hva som skjedde for å gjøre deg sent, hvis tardiness påvirket deres evne til å arbeide. Sier du er lei og spør hva du gikk glipp av.
 5. 5
  Følg opp med en unnskyldning skriftlig. Hvis sjefen din er utilgjengelig når du ankommer, send en kort e-post, eller legg igjen en kort notat på hans eller hennes skrivebord. Nevne hva tid du kom, og uttrykke din angrer for tardiness.
 6. 6
  Vær ærlig i din forklaring. Opprørende unnskyldninger er ofte ikke troverdig. Forklare hva som skjedde, sier du er lei, og fortelle din overordnede at det ikke vil skje igjen.
 7. 7
  Ikke overkompensere. Prøv ikke å gi flere detaljer enn det som er nødvendig. En setning vil det vanligvis være tilstrekkelig.
  • Hold forklaring generelt, for eksempel "Jeg beklager at jeg var sent, jeg hadde en tannlegetime denne morgenen, og det tok lenger tid enn jeg forventet." Eller: "Jeg beklager for å få hit sent, men min sønn var syk og jeg måtte slippe ham av på min mors hus."
 8. 8
  Være profesjonell. Din tardiness kan forårsake veiledere eller kolleger til å bli sint og frustrert.
  • Godta reaksjon, uansett hva det er. Hold deg rolig og beklager ved å si at du er lei for det ekstra arbeidet eller ulempe din sen ankomst har forårsaket.

Tips

 • Prøv å bryte nyheter til sjefen din før noen andre gjør det. Du ønsker ikke å ha din overordnede høre fra noen andre at du er sent.
 • Ta så mange forholdsregler som du kan for å unngå å bli sent. Stå opp litt tidligere, undersøke alternative ruter for å arbeide med mindre trafikk, pakke lunsj og velge antrekk kvelden før.

Advarsler

 • Unngå å være vanligvis sent. Ifølge CareerBuilder, har 32 prosent av arbeidsgiverne sparket en ansatt for å være sent.