Wkono

Hvordan skrive en søknad

I motsetning til hva fyren i den morsomme dress på sen kveld TV kan si, sanne tilskudd er svært vanskelig å finne. Det kan ikke være lett å finne riktig tilskudd, men når du gjør det, vil riktig utfylling av søknaden være din største utfordring. De fleste søknader be om den samme informasjonen, men de har ofte forskjellige formater. Noen vil ha en liste med spørsmål. Andre vil be om en "fortelling"-historien om prosjektet. Enten det er for en bedrift eller organisasjon, skrive en søknad er en ferdighet som du kan lære. Vi viser deg noen tips for å hjelpe deg underveis.

Trinn

Hvordan skrive en søknad. Skriv et sammendrag uttalelse.
Hvordan skrive en søknad. Skriv et sammendrag uttalelse.

Komme i gang

 1. 1
  Les søknaden nøye. Marker alle spørsmål du må svare og materialer du må ta med. Understreke viktige ord eller setninger du kanskje vil bruke.
  • Før du begynner å skrive-idédugnad. Hva er de sterke punktene i organisasjonen? Programmet? Hva er dine beste argumenter og eksempler? Disse ideene gi deg et sted å begynne å skrive.
 2. 2
  Skriv et sammendrag uttalelse. Begynn med å skrive en bokstav beskrivelse av forespørselen. Dette vil hjelpe deg å starte med det store bildet-resten er å fylle i detaljene. Du kan være i stand til å bruke dette sammendraget i forslaget, eller som første ledd i fortellingen din. Den bør inneholde:
  • Hvem du er
  • Hva prosjektet er
  • Hvor mye du spør etter
 3. 3
  Lage en disposisjon. Det bør beskrive hvert trinn av planen.
  • Utvid hvert punkt som nødvendig for å fullt ut forklare hver del.
  • Bruk finansiører RFP eller kriterier som grunnlag. Skissen skal følge, møysommelig, sekvensen og vilkår fastsatt av finansieringskilden.
 4. 4
  Finn ut om forslaget er hva Funder faktisk midler. Ikke anta at bare fordi det er en betydelig sum penger tilgjengelig, at de vil finansiere bare noe.
  • Sannheten er at organer er vanligvis svært spesifikke i hva de leter etter (og noen ganger litt rart, men det er deres valg), og vil sjelden avvike fra sin kategori.
  • Du kan ha den aller beste lilla widget i verden, men hvis tilskuddet er kun for produsenter av røde widgets, vil du ikke få tilskuddet.

Skriv ditt forslag

 1. 1
  Skriv det første utkastet. Det trenger ikke å se bra ut, bare få dine ideer ned på papiret-du kan pusse dem senere.
  • Se på dine brainstorm ideer, og starter med de spørsmålene som du har de fleste svarene for. Hvis du får problemer på ett spørsmål, jobbe på en annen en for en stund.
  • Fokuser på de delene av prosjektet som de vil liker best bruke sine retningslinjer for ledetråder. For eksempel, hvis de er delvis til miljøansvar, og en del av prosjektet er å bruke fornybare ressurser for energi, gjør at skiller seg ut.
 2. 2
  Klart legge ut spesifikke mål. Din søknad bør beskrive hva pengene skal brukes til, og klarere du er i å beskrive dine mål, jo mer sannsynlig utfallet av forslaget vil være positivt.
  • Hvis du for eksempel si: "Jeg ønsker dette stipendet slik at jeg kan hjelpe samfunnet," vil du ikke få nesten den troverdighet som du ville gjort ved å si "Dette tilskuddet vil tillate oss å kjøpe to nye datamaskiner, og lage to deler -tid betalte stillinger i et område der jobber for high school-elever er svært vanskelig å finne. "
 3. 3
  Gjøre det skinne. Når du er ferdig med utkastet din, gå gjennom den nøye og polere den opp. Sørg for at ideene er klare og levering konsis. Les det høyt for å se hvordan den flyter. Du vil sannsynligvis nødt til å omskrive en mye-det er helt greit.
  • Du kan bruke de viktigste ordene og frasene du understrekes i søknaden. Men ikke bekymre deg for å få fancy-bare si hva du har å si, kort og tydelig.
  • Gjennomgå opprinnelige sammendraget. Sørg for at den nøyaktig gjenspeiler forslaget du faktisk har skrevet, dine ideer kan ha endret!
 4. 4
  Vurdere forslaget og kravene. Før du korrekturlest, lese og re-lese kravene nøye. Hvert stipend har regler og prosedyrer som må følges slik de er skrevet. Sørg for at forslaget har fulgt alle reglene.
  • Hvis det står at tilskuddet skal sendes via det elektroniske skjemaet, ikke engang gidder å spørre om du kan sende det via faks.
  • I motsetning til jobbsøknader, hvor det noen ganger lønner seg å være original, stipendkomiteer har regler på plass for en spesiell grunn, og de forventer at de skal følges til punkt og prikke. Å gjøre noe annet kan bety at din søknad vil bli diskvalifisert før det noen gang blir lest.
 5. 5
  Korrekturlese nøye. Vis finansiering komiteen at du tar forslaget på alvor ved å nøye ditt forslag til staving, skrive, og grammatiske feil.
  • Ta deg tid til å ha minst to personer korrekturlese forslaget før du sender den inn-og deretter lese det høyt til deg selv å sørge. Noen sier å lese noe fra tilbake til fronten er en god måte å fange feil du ellers ville gå glipp av, men gjør hva du må for å være sikker på at du sender inn en feilfri dokument.
 6. 6
  Gjøre en reality check. Ha minst to andre personer utenfor organisasjonen lese forslaget, og deretter spørre dem spørsmål om konseptet ditt. Hvis de ikke kan forklare hva du prøver å gjøre, er sjansen stor for at tilskudd komiteen vil ikke heller. Og de vil ikke finansiere det de ikke kan forstå.

Legg nødvendig støtte dokumentasjon

 1. 1
  Definere prosjektets budsjett. Ikke gjett om tallene. I stedet tar deg tid til å undersøke og vurdere de faktiske utgiftene du har til å administrere. Ikke anslå. Bruk reelle tall, ikke utgjør som slutter på 000,00.
  • I en søknad, vil gjette ikke gjøre det. Hvis en bevilgning anmelder mistenker at din økonomiske arket ikke er nøyaktig, har de ikke verken tid eller lyst til å gjøre forskning-du bare mistet stipendet.
  • Finn ut nøyaktig hva slags utstyr, arbeidskraft, og alt annet du kommer til å trenge, og nøyaktig hva kostnadene vil bli, deretter stave det i forslaget. Det er vanligvis to typer av budsjettdokumentene organer krever:
   • Et budsjett sammendrag som oppsummerer personalkostnader pr kategori som for eksempel lønn og frynser, innkjøpte tjenester, rekvisita, belegg relaterte kostnader, kommunikasjon, reiser, utstyr, utskrift, kapital, indirekte kostnader, osv. Ikke bruk en linje som heter "andre kostnader" med mindre du fullt ut forklare det. Vanligvis vil du fordele sammendraget over flere kolonner med informasjon: totale prosjektkostnadene, beløpet innhentes fra Funder, og samsvarende midlene du bidrar. Organer er mer sannsynlig å vurdere forslag som viser søkeren også har en eierandel i utfallet.
   • Et budsjett begrunnelse som gir numerisk detalj forklarer hvordan du kom til beløpene i sammendraget. I alle tilfeller, sørg for at beløpene balansere ut, noe som betyr at alt legger opp til de samme tallene i hele forslaget.
 2. 2
  Vis at din deltakelse teller. Brev av støtte og avisartikler dokumentere din suksess og dine partnerskap med andre organisasjoner, og gå en lang vei mot å etablere validitet.
 3. 3
  Legg til andre dokumenter som kreves. For eksempel, en 501 (c) (3) brev av skattefrihet, revisjon eller regnskap, og en liste over styret. Lag en fil med flere kopier av hver, slik at du har dem klar når du skriver et forslag.

Før du sender den

 1. 1
  Legg et følgebrev. Dette bør inneholde en oppsummering av forespørselen.
 2. 2
  Korrekturlese alt-igjen. Du tror kanskje det er blitt korrekturlest innenfor en tomme av sitt liv, men gjøre det igjen uansett. Det er ikke uvanlig for et ord å være feilstavet og har ingen fange den. Det kan være noe sånt som "der i stedet for deres", en "det er" som ikke er "det er", eller et ord som ofte feilstavet [sic].
 3. 3
  Dobbeltsjekke alt. Sørg for at du svarte på alle spørsmålene og sender alle nødvendige materialer.
 4. 4
  Lag en kopi av filene dine.
 5. 5
  Sørg for at du sende eller levere det i tide til å rekke deadline.

Oppfølging

 1. 1
  Gi det litt tid. Om en uke etter mailing, ring for å sørge for at det kom og er fullført (dette er også en mulighet til å snakke litt med tilskuddet maker).
 2. 2
  Hold grantor informert. Under gjennomgangen perioden, hvis du har en stor suksess, sende et brev og la dem vite. Hvis du får en artikkel i avisen eller på nettet, sende dem en kopi eller URL.
 3. 3
  Vær tålmodig. Gjennomgangen prosessen kan ta lang tid.
 4. 4
  Lykke til!

Tips

 • Gi deg selv nok tid. Ikke kast forslaget sammen for å møte fristen fordi det viser. Et godt forslag pakken tar tid å montere og forskning riktig. Hvis du virkelig vil ha penger, så bruke tid til å sette det sammen på riktig måte, uten snarveier.