Wkono

Hvordan velge en penn

En penn er et instrument som brukes i hovedsak til å skrive eller tegne i blekk. Er noen penner korte, noen penner er lange, noen penner har ball poeng, og andre har følt tips. Les denne artikkelen for å finne ut sikkert hvilken penn passer best til dine behov! Penner kan bli funnet for salg på nesten hvilken som helst butikk, og kan ofte bli funnet uten tilsyn på bakken.

Trinn

Hvordan velge en penn. Bestem om du ønsker kvalitet eller kvantitet.
Hvordan velge en penn. Bestem om du ønsker kvalitet eller kvantitet.
 1. 1
  Bestem om du ønsker kvalitet eller kvantitet. Hvis du liker billige penner som er tynne og disponibel, noen penner som du kanskje vil like er Bic Round Stic og Papermate Skriv Bros, som kommer i esker med 36 for rundt ti dollar. Variasjoner av disse er også tilgjengelig med håndtak. Et steg opp fra det er penner som du kan få for rundt 5€ hver - Uniball 207 eller Pilot G2 gel penner, Zebra 301 eller Pentel RSVP Kulepenner, eller V5 eller Vision Rollerball, engangs penner som skriver skikkelig, men vil ikke vare eksepsjonelt lang. Penner som er 10€ og opp er vanligvis laget for å vare en stund: Zebra, Cross, Parker (Papermate), Pilot, Uniball, Monteblanc, og andre har alle penner som spenner fra 10€ til flere 75€. Kjøp en penn for hva du trenger den å gjøre, hvis du stadig mister penner, deretter 25€ penner er ikke for deg.
 2. 2
  Vurdere søknaden. Hvis pennen kommer til å ta mye av misbruk, en svært vakker, men skjør 40€ Cross pennen er ikke et godt valg. Hvis papiret kommer til å bli våt, ville en vanntett gel eller rollerball penn som Uniball sin gave trolig være klokt. Hvis du skriver et kjøretøy i bevegelse Kulepenner er ofte lettere å skrive med, fordi de har mer "grep" på papiret.
 3. 3
  Har en viss idé om hva slags penn du ønsker før du kjøper, eller er det en veldig stor sjanse uansett hva du finner vil skuffe deg.
 4. 4
  Gå til din nærmeste kontor forsyning butikken og kjøpe.

Tips

 • Kulepenner bruke en tyktflytende blekk som er brukt svært sakte og pent, men med betydelig friksjon og en sjanse til å hoppe. Mekanismen er ekstremt holdbart og billig, og svært lite sannsynlig å lekke. Ved bruk av multi-part dokumenter eller karbon kopier, disse er egentlig de eneste penner til å bruke, som andre penner ikke krever at brukeren å presse ned på dokumentet hardt nok. Har Zebra, Papermate (og deres Parker merke), og Pentel gode tilbud i billig til mid-range, Cross, Fisher, Monteblanc, og andre luksus penn produsenter har en stor high end lineup, men skriftlig kvalitet er ikke alltid merkbart forbedret.
 • Spør venner om du kan ta sine penner for en kort prøvetur. Legg merke til merker og modeller av noe som du finner du vil.
 • Prøv å finne en papirvarer butikk med hyllene fulle av løse penner som du kan prøve. På den måten kan du gå ned raden testing for penner som fungerer best for deg.
 • Hvis du ønsker en penn til å vare i svært lang tid, se mer på metall enn plast penner, poly-karbonat og kompositt penner tendens til å slites ned i lommene. Steel penner som Parker Notatblokk eller Zebra 701 kommer til å bli hardere og sterkere enn messing penner som Cross-tallet, en viktig faktor hvis de pennen er sannsynlig å bli droppet. Etter det vurdere maskinering kvalitet og noen bevegelige deler, en penn som ikke har bevegelige deler vil ikke bryte noen fjærer.
 • Forbedre din komfort med et stort, mykt grep pennen. Uniball og Pilot både gjøre gel penner med særlig støttende grep - den 207 Premier og Dr. Grip, henholdsvis.
 • Fyllepenner bruke opp heslig mengder blekk, men gir et veldig kjent, fet, særegen form for håndskrift som kaller til tankene ulike kjente, svært gamle dokumenter. Mekanismen er ærlig ganske skjør og pennene har en vane lekker over alt, noe som begrenser deres praktiske bruk i mange jobber. Du ser ikke mange bygningsarbeidere eller EMTs med fyllepenner. Cross, Monteblanc, og andre gjør fyllepenner.
 • Gel penner bruker et medium viskositet blekk som flyter mye raskere, men opprettholder noe av ryddighet Kulepenner. De skriver med mye mer flytende enn Kulepenner, på bekostning av å bruke også mye mer blekk. Pennene bruke samme type mekanisme som en kulepenn, og er fortsatt ganske holdbare, men de er mye mer sannsynlig å lekke. Uniball Signo 207s og Pilot G2S er lett den mest vanlige, Zebra, og Papermate (Parker merkevaren så vel) har god kvalitet tilbud.
 • Be om anbefalinger, spesielt hvis du ikke har kjøpt en penn på en stund, men vær forsiktig med detaljhandel kollegaer som ikke egentlig vet noe om penner.
 • Tusjer tendens til å slites ut før de går tom for blekk, og skriver mye som en fin spiss markør - som mange synes er behagelig, produsere en børste som linje, og har en tendens til å slites fort ut.
 • Rollerball bruke flytende blekk som renner raskt ut av pennen og har en tendens til å blø gjennom papiret, men gjør en fin, fet, fyllepenn som linje. Av de ordinære penner, de er den jevneste og laveste trykket for å skrive med. De bruker en litt dyrere, komplisert mekanisme enn ball punkt eller gel penner, og er mer sannsynlig å lekke enn heller. The Pilot V5 og Uniball Vision er trolig den vanligste, selv om Cross og Monteblanc lage high end (20€ <) versjoner, og mange mindre kjente merkevarer eksisterer.
 • Føl deg fri til å prøve ut andre penner med mindre du er helt fornøyd med den du bruker.

Advarsler

 • Ikke mist våren en uttrekkbar penn.
 • White-out og lignende produkter vil vanligvis drepe en gel eller rollerball penn hvis man forsøker å skrive på den korrigerte området før det tørker.