Wkono

Hvordan slutte å være rasist

Er du rasist? Har du noen tanker om folk av andre raser som du skulle ønske du ikke hadde? Her er noen forslag til å utrydde rasistiske tanker.

Trinn

Hvordan slutte å være rasist. Finne årsaken til rasisme din.
Hvordan slutte å være rasist. Finne årsaken til rasisme din.
 1. 1
  Selv vurdere. Tenk: Hvorfor er jeg rasist? Hvorfor ønsker jeg å slutte? Hvis du kan svare på disse spørsmålene, kan du stoppe rasisme.
 2. 2
  Finne årsaken til rasisme din. Årsaken til rasisme kan være noe, men det er vanligvis vokser opp i et rasistisk miljø. Sørg for at du vet om du er redd for at rase, manglende respekt for dem, føler ubehagelig, etc.
 3. 3
  Forskning på emnet. Gjøre forskning på rasisme, eller finne hjelp og støtte grupper.
 4. 4
  Skjønner hva rase er. Race er ikke valgt.
 5. 5
  Slutt å bruke rasistisk art. I stedet for å si "hei, jeg så noen skitten ****** i butikken", si "Hei, jeg så noen person i butikken." I stedet for å identifisere noen basert på rase (selv i en godartet måte), bruke en annen beskrivelse: klær, personlighet, jobb osv.
 6. 6
  Tenk på hvordan det føles å bli satt ned av en rasist. Hvis folk var rasistisk mot deg, ville du løpe vekk? Vil du gråter?
 7. 7
  Komme inn i det. Tilbring tid med mennesker av ulike raser. Bli venner med dem og prøve å forstå hvordan de føler om rasisme og hvordan de ser på andre raser selv, eller folk av sin egen rase. Hvis du tenker på noe nok, vil du til slutt bli syk av det og ikke bryr seg om rase lenger.
 8. 8
  Hvis du er redd for en annen rase, kan du begynne med å endre på internett. Søke rundt etter folk som rase snakker om ting du mener i... kanskje på Youtube. Du kan også starte en prat med noen av en annen rase, og som kan redusere din angst. Husk at det er middelverdier / dumme / vulgære mennesker i alle løp. Hvis du finner deg selv å tenke "bare en _____ person kunne gjøre det" finne en person av rasen din som gjør det samme. Hvis du ser godt nok, vil du finne det er en menneskelig feil, ikke en link til rase i det hele tatt.

Tips

 • Alle mennesker er skapt like. På innsiden, folk av forskjellige raser er alle like. En persons hudfarge har ingenting å gjøre med hva slags person han eller hun vil bli eller hvilke valg han eller hun vil gjøre. Rasisme har eksistert i hundrevis av år, og vil eksistere for hundrevis mer. Du trenger ikke å være en del av det.
 • Prøv å lese boken To Kill a Mockingbird av Harper Lee, det vil hjelpe deg å forstå de ulike synspunkt av rasefordommer. Les så mange bøker som dette som du kan fordi fiction kan ha stor følelsesmessig påvirkning. Harry Potter bøkene også fremme toleranse, som har blitt erklært av forfatteren.

Advarsler

 • Rasisme, som noen dårlig vane, vil være vanskelig å bryte.
 • Noen rasistiske venner og familiemedlemmer vil ikke like det faktum at du prøver å slutte å være rasistisk.