Wkono

Hvordan skrive et sammendrag av datamaskinen ferdigheter

Hvis datakunnskaper er en del av hva du selger i en jobbsøknad, følgebrev, eller skole program, må du inkludere et sammendrag av dem. Her er hvordan du samle dine ferdigheter og polere dem inn i et sammendrag som vil selge.

Trinn

Hvordan skrive et sammendrag av datamaskinen ferdigheter. Tenk gjennom dine dataferdigheter.
Hvordan skrive et sammendrag av datamaskinen ferdigheter. Tenk gjennom dine dataferdigheter.
 1. 1
  Tenk gjennom dine dataferdigheter. "Start med en blank ark eller tomt datamaskin dokument og begynne å skrive ned navnene på forskjellig programvare du har brukt. Fokusere bare på de du vet hvordan du bruker med minst noen tillit
  • Skriv ned hvilke operativsystemer du vet hvordan du skal bruke komfortabelt.
  • Skriv ned hvilke suite (r) av Office-verktøy du bruker.
  • Gjennom listen over programmer på datamaskinen. Skriv ned de du kjenner.
  • Skriv ned noen spesialisert programvare du bruker på jobb, for eksempel regnskap, analyse og enterprise database programvare.
 2. 2
  Gå tilbake og fyll i hvis programvaren det er og hvilke versjoner du kjenner. Det vil si, hvis du har skrevet "Excel", kan du fylle ut 2007. Inkludere flere versjoner hvis du har brukt dem.
 3. 3
  Liste noen spesielle ferdigheter i forbindelse med et program, spesielt en stor, kompleks en som du bruker profesjonelt. Hvis de avanserte regneark ferdigheter er viktig for jobben din, kan du prøve å liste opp de ferdigheter samt programvare.
 4. 4
  Liste spesifikke ferdigheter. Husk at de kan gå et annet sted i dokumentet, også. Hvis dine dataferdigheter spart tid, penger, eller dagen, prøv å skrive en setning om det. Også prøve denne tilnærmingen for å unngå en "klesvask liste" effekt hvis du ønsker avsnitt i stedet for punkter. Sammenligne:
  • Microsoft Excel og Microsoft Word 98-2007.
  • Renset 3000-rekord mailingliste databasen automatisk i Excel og utført en utskriftsfletting i Word. Trykt tilpassede etiketter presorted etter postnummer. Unngås manuell retyping og sortering.
 5. 5
  Skriv ned programmeringsspråk du kjenner og noterer hvor godt du kjenner dem. Hvilken (e) du er komfortabel med å bruke profesjonelt?
 6. 6
  Vurdere hva som er relevant for sammendraget. Som leser dette sammendraget? Er de ute etter en ekspert eller noen med relevant kunnskap om det grunnleggende? Noen ganger ønsker du kanskje å si hvor godt du kjenner et bestemt program. Andre ganger er en enkel liste nok.
 7. 7
  Bestem hva du vil at leseren skal se først, spesielt hvis du har mye å liste. Som med andre arbeidssøkere og søknad materialer, tenk at leseren er veldig opptatt og kan bare kaste et blikk på den delen for et øyeblikk. List dine ferdigheter i rekkefølgen av betydning.
 8. 8
  Veve dine ferdigheter i et avsnitt, hvis det kalles for. I et følgebrev, kan du ha et valg mellom avsnitt og en liste med kuler, men husk at følgebrev fokuserer på fremtiden: hva du kan gjøre for det nye selskapet i stedet for hva du har gjort for den gamle. Du trenger kanskje ikke å gå i detalj om dine dataferdigheter i følgebrevet hvis det følger med en CV som forteller resten av historien.

Tips

 • Mange bedrifter og rekrutterere skanning gjenopptar jakt etter stikkord. Bruk datamaskinen ferdigheter oppsummering på en CV å inneholde rikelig med relevante stikkord.
 • Hvis dette er for en CV eller følgebrev, gjennom stillingsbeskrivelsen (e) for å se hva de krever. Har du erfaring med bruk av programvaren de listen? Ikke bekymre deg for mye om dine dataferdigheter er ikke akkurat hva de listen, men kommer så nært som du kan. Det er mulig å lære ny programvare på jobben. Det er enklest å lære programmer som ligner på de du allerede kjenner. Å vite ett regneark gjør det lettere å lære et annet.
 • Tenk på hva som skiller datamaskinen erfaring fra andres. Hvis du jobber i et felt som er sterkt avhengig av databehandling, kan det bli forstått at du har en grunnleggende kunnskap om hvordan du navigerer vanlige operativsystemer.

Advarsler

 • Ikke før opp ferdighetene du ikke har. Hvis du ikke tror du kan bruke et program produktivt, ikke liste det.