Wkono

Hvordan skrive et essay med DRAPES metode

essays kan ofte være kjedelig og å lese. Den DRAPES metoden er utviklet for å håndtere essay planlegging og komme opp med ideer for innholdet lettere. Hver bokstav i DRAPES står for en annen komponent i et godt essay: D er dialog, er R retorisk spørsmål, A er analogi, er P personlig erfaring, er E Eksempel, og S er statistikk. Ved å bruke disse komponentene, sammen med noen grunnleggende regler for å skrive et essay, vil støtte for ideer og emner være lettere å komme med, og essayet vil være mer interessant og.

Merk: Denne artikkelen forutsetter at du skriver en fire-avsnitt essay.

Trinn

Hvordan skrive et essay med DRAPES metode. Organisere tankene dine.
Hvordan skrive et essay med DRAPES metode. Organisere tankene dine.
 1. 1
  Organisere tankene dine. Bruk et ark med blank, foret bærbare papir til ned tankene dine. Hvert avsnitt bør ha sin egen seksjon på papiret. Hver seksjon med unntak av innledningen bør ha hovedideen av avsnittet og to eller tre gardiner komponenter. Innføringen delen skal inneholde av essayet, grunnene å sikkerhetskopiere den, og to eller tre gardiner også. Det er seks deler som kreves for å utnytte de DRAPES, ett for hver bokstav:
  • Bruk dialog. Bruke en profesjonell oppfatning. Dette kan være alle, for eksempel en, i foreldre, eller. Du kan enten bruke et direkte sitat (dvs. "I et nylig intervju, sa doktor Smith 'hatt forebygger sykdom!'"), Eller omformulere setningen i setningen (dvs. "Doctor Smith sa at hatter er bra for folk.") Hvis du bruker et sitat, sørg for å sette det i anførselstegn.
  • Bruk retoriske spørsmål. Dette er spørsmål som kan gjøre leseren tenke, men ikke en de må svare på, for eksempel "Hvordan kan noen nekte en gratis?". Ideen er uttalelsen gjør leseren, og hvis det er i begynnelsen av et essay, vil de sannsynligvis ønske å lese videre. Disse er gode å ha i en innledende eller konklusjon ledd.
  • Bruk analogier. Bruk lignelser og metaforer for å understreke poenget ditt. En lignelse sammenligner to ting med "like" eller "som", for eksempel "Vannet er så klart som glass". En metafor sier at noe er noe annet, for eksempel "Gjennomsnittlig hunden er en demon". Du kan også forbedre essay ved å skli på noen få anekdoter, eller noveller som formidler budskapet ditt.
  • Bruk en personlig opplevelse. Skriv om noe som har skjedd med deg som er relatert til essayet hovedtanke. For eksempel, hvis du skriver om hvorfor er forferdelig, kan du si at du hadde skilte foreldre, og dette gjorde deg deprimert. Opplevelsen skal være sterk nok til å bringe leseren til å være enig med deg.
  • Bruk eksempler. Skriv eksempler på plasseringen av essay for å gjøre det ser bra ut, og bruke eksempel som gjør ser motstridende posisjoner dårlig, spesielt på en overbevisende essay. Eksempler og personlige erfaringer ofte er skrevet sammen.
  • Bruk statistikken. Bruke prosenter og forholdstall for å støtte din posisjon. Husk å fortelle hvor denne statistikken kom fra. For eksempel: "Ifølge en fersk meningsmåling av studenter ved Harvard, hatter er 16% mer populær enn klokker på campus."
 2. 2
  Skriv innledningen. Innføringen er det første ledd. Dette bør gjøre et par ting:
  • Interesse for leseren. Tegn leseren i å skrive. Den første setningen skal være ansvarlig for dette. Ofte er et retorisk spørsmål den første setningen i en artikkel, fordi det er så effektivt i å gjøre leseren tenke og lure på hva temaet er nøyaktig om. Et annet godt alternativ er å bruke et kjent sitat.
  • Oppgi emnet. Pass på at du gir den eksakte tema eller problem at essayet diskuterer. Dette bør fremgå av annet ledd, etter at leseren har blitt trukket i. De er da aldri vil bli igjen å gjette hva du skriver om.
  • Gi din posisjon. La leseren ikke i tvil om hva slags posisjon er på et emne. Dette er spesielt viktig i en overbevisende essay.
  • Inneholder setninger med de planlagte DRAPES. Du har allerede planlagt de DRAPES du vil bruke, så skriv dem ned som setninger i et avsnitt. Retoriske spørsmål og analogier (eller Anekdoter) spesielt godt for en introduksjon.
 3. 3
  Skriv de viktigste punktene. Dette er de punktene i mellom innledning og avslutning. Hvert avsnitt gir støtte for en av grunnene til at du skrev om i innledningen. Når du skriver disse punktene, må du huske å:
  • Hold deg til emnet. Hold alle dine opplysninger knyttet til essayet tema. Også, bare skrive om den eneste grunnen avsnittet støtter. Du skal bare skrive om en idé i hvert avsnitt. Ikke skriv om grunnen to i første ledd, eller grunnen til at man i punkt to.
  • Bruk DRAPES. Igjen, implementere DRAPES at du planlagt til setninger i avsnitt. Dialog, Analogies (eller Anekdoter), personlige opplevelser, og statistikk er de beste komponentene som skal brukes i de viktigste punktene.
 4. 4
  Skriv en konklusjon. Konklusjonen må inneholde alt innledningen nevnte, bortsett fra i forskjellige ord og i en annen rekkefølge. Hvis du brukte en analogi i innledningen, bruke en annen analogi i konklusjonen, hvis du hadde et retorisk spørsmål i første punktum, kan det være lurt å omarbeide det som den siste setningen, etc.

Tips

 • Hvis du skriver en tidsbestemt essay, for eksempel en standardisert skriftlig test, metoden fungerer fortsatt. Føl deg fri til å gjøre ting, som for eksempel statistikk, opp, med mindre annet er fortalt av læreren. Men ikke gå så langt som å si noe latterlig, slik som George Washingtons godkjennelse av Ipoder.
 • Bruk godt ordforråd. For eksempel, i stedet for å skrive "Det var moro" skrive "Aktiviteten var stimulerende og spennende". Dette vil også hjelpe hvis du må skrive et høyt antall ord i essayet ditt.
 • Gjør din artikkel morsomt og spennende å lese. Prøv å gjøre leseren le, gråte, eller smile. Viktigst, skjønt, er å gjøre dem ønsker å lese mer. En eksepsjonell første setningen vil få oppmerksomheten til leseren, og vil gjøre dem lese gjennom essayet.

Advarsler

 • Skriv aldri ordet "du" i et essay, bortsett fra i et spørsmål. Leseren kan lese dette som en anklage. I stedet bruker "jeg" eller "en".
 • Vær forsiktig så du ikke bruker for mange sitater! Sitater bør ikke være noe mer enn 25% av papiret.