Wkono

Hvordan lese lepper

Lese lepper er et spesielt talent som krever tålmodighet for å mestre. Ingen kan gjøre det på første forsøk, vil denne artikkelen gi deg litt hjelp.

Trinn

Hvordan lese lepper. Se på tv, fokus på hvordan folks lepper beveger seg når de snakker.
Hvordan lese lepper. Se på tv, fokus på hvordan folks lepper beveger seg når de snakker.
 1. 1
  Se på tv, fokus på hvordan folks lepper beveger seg når de snakker. Også se på nyhetene fordi nyhetene folk er opplært til å snakke mer tydelig enn normale mennesker. Ikke prøv dette med tegneserier, har du sannsynligvis forstå hvorfor.
 2. 2
  Se andres lepper når de snakker.
 3. 3
  Stirre på deg selv i speilet, sier alfabetet, snakke ut sangtekster, resitere noe. Hele tiden på det som leppene se ut når de gjør forskjellige lyder / ord.
 4. 4
  Se på TV med det på mute eller med volumet ned. Dette kan være en test på hvor god du er til å lese lepper. Prøv å gjøre det et show som du er kjent med.
 5. 5
  Bryte ord i stavelser, fokus på hvordan folks munn lukke litt på slutten av hver stavelse.
 6. 6
  Prøv å se på TV på mute med teksting vises, igjen betaler oppmerksomhet til hvordan folks munn flytte for å danne ord og stavelser vises.

Tips

 • Det kommer til å være vanskelig i begynnelsen, prøver å finne ut setninger siden mange ord ser det samme (ball, kjøpesenter, balltre, mat, etc) slik at du må ta ledetråder fra resten av setningen for å finne disse ordene ut.
 • Når folk skrike, munnen få bredere og det blir svært vanskelig å se hva de sier.
 • Med sanger fra TV-programmer eller videoer er ikke en pålitelig teknikk for nybegynnere å bruke til å lære å lese på munnen, fordi ofte ord og stavelser er overdrevet, avlange eller forkortet for å passe til melodien, mumlet, eller bare aksent eller uttales på en uvanlig måte. Dette er et tips som også kan gjelde for å lære et fremmed språk. Neste gang du har muligheten til å se en utøver synge, lytte og se nøye etter eksempler på dette. (Og ikke glem at de fleste musikkvideoer blir skutt mens utøverne lip-sync -. Den "ekte" sang dubbes over videoen i innlegget produksjon)
 • Når du ser på TV husk å se levende mennesker, ikke tegneserier. Tegneserier har ikke realistiske leppe bevegelser, noen ganger bare opp og ned og ikke engang danne ord.
 • Se TV-programmer eller filmer du har sett, og er kjent med (de fleste synes å ha en favoritt de har sett om og om igjen), men dempe volumet. Se skuespillerne og se om du kan følge dialogen ved å se deres munn / lepper tett. Vær forsiktig med å bruke scener, handlinger og bakgrunner for å gi dialog pekepinner om du er godt kjent med hva du ser på, fordi du kan ubevisst bruke disse stikkordene å mentalt fylle i dialog i stedet for å faktisk lese linjene fra skuespillernes lepper.
 • Folk vil ikke merke om du er langt borte. Det ser ut akkurat som du ser på ansiktet sitt og ikke sine lepper. Men nært hold, vil folk legge merke til.
 • Prøv å få en utskrift av et TV-show for å følge som du ser. Du kan bruke den hvis du blir borte, kan ikke forstå eller få ut et ord eller linje, eller bruke den som en slags selv-quiz.
 • Ikke mist motet, det tar litt tid å lære!
 • Prøv med venner og familie. Gå opp etter en tid ved å gjette hva folk i kaffebarer eller i toget sier.

Advarsler

 • Folk tror du er rart hvis du alltid se sine lepper, så vær subtil om det.