Wkono

Hvordan kommunisere på en selvsikker måte

Snakker assertively er ikke magi. Det er en teknikk som du kan øve alene eller sammen med nære seg for å gi tilbakemelding. Denne artikkelen gir deg noen tips til å være selvsikker gjennom kommunikasjon.

Trinn

Hvordan kommunisere på en selvsikker måte. Oppretthold øyekontakt.
Hvordan kommunisere på en selvsikker måte. Oppretthold øyekontakt.
 1. 1
  Bruk ordet jeg. Unngå å bruke deg, da dette stopper deg fra å la kontroll over lytteren. Ved hjelp av allvitenhet fjerner kontroll av høyttaleren, du, fordi "du" brukes kun til å uttrykke ubesluttsomhet.
 2. 2
  Oppretthold øyekontakt. Du bør stirre på dine lytternes øynene når du snakker. Avverge øynene hele tiden eller har ingen øyekontakt helt vil vise timidness eller ubehag.
  • Øyekontakt bør ikke være en "stirrer contest". Breaking øyekontakt under uviktige deler under en samtale presenterer et naturlig miljø med deg og din lytteren.
 3. 3
  Ha en god holdning. Tenk på deg selv som strekker seg fra hodet til tærne, sittende eller stående. Ta hensyn til nakke, skulder og øvre rygg regioner. Hold ryggen oppreist og skulderen skjøvet tilbake naturlig. Du bør ikke være spent, men du bør være oppmerksom på kroppen din og dens fatning.
 4. 4
  Express kroppsspråk. Gjøre bevegelser som gir en følelse av varme og åpenhet på dine vegne, åpne håndflater, sirkulære armbevegelser, smiler, rynker på nesen, klemmer osv.
 5. 5
  Unngå tvetydighet. Forklar deg selv grundig, og prøv å ikke lage obskure svar.
 6. 6
  Husk at taushet er et verktøy, ikke en fiende. Lær å bli komfortabel med stillhet og bruk pauser. Dette er også nyttig for offentlige taler.
  • Hvis du pleier å si Umm, du vet, som, Yeah, eller forlenge det siste ordet før en utilsiktet pause, øve på å bruke pauser i stedet for å mumle. Folk som ubevisst sier hjelpeorganisasjonene har en tendens til å mislike stillhet.
  • Snakke tydelig. Mumler, mumler, og sirkulære setninger ikke sjanse til videre kommunikasjon.
 7. 7
  Bruk riktig språk. Ikke banne eller snakke frekt. Obskøniteter ikke vise selvsikkerhet-det viser råolje atferd og uansvarlighet av forståelse.
  • Denne metoden for forståelse anstendighet kalles savoir-faire.
  • Vær forsiktig med tonen i stemmen din. Hold det moderert.
 8. 8
  Hvis du føler tårer eller sinne kommer på, puste dypt fra magen-du skal kunne se magen stige ut og trekke tilbake. Denne dype pust vil roe deg i så lite som 4-5 åndedrag.
 9. 9
  Vær oppmerksom på stemmen din. Hvis du er for myk, vil den andre personen tror du prøver å gjemme deg selv og kan ignorere deg. Hvis du er for høyt, kan den andre personen blir skremt eller plaget av stemmen din.
 10. 10
  Det viktigste er å tro at du er ansvarlig for deg selv. Ingen andre er ansvarlig for din oppførsel og din personlighet.
 11. 11
  Uttrykke dine følelser tydelig. Fokusere på hvordan du føler deg.

Tips

 • Prøve mange av oss til å søke folkets godkjenning våre handlinger, tale osv. Før vi gjør noe eller si noe, prøver vi å tenke på om den andre personen vil bli sint på oss eller ikke. Vi prøver å unngå å si ting som kan tjene vrede av andre, selv om det er den riktige tingen å si eller gjøre. Når vi gir slipp på denne vanen, vil vi ikke bare være i stand til fritt å uttrykke våre tanker, kan vi også bli mer selvsikker. Vi vil si og gjøre ting uten å bekymre hva andre vil tenke på oss, og det kan hjelpe slå oss inn i en mer karismatisk person.
 • Ikke kjefte eller si ting du vil angre på senere. Dette kan virke som et enkelt alternativ på tiden, men minner nøle, og det oppnår noe mer enn propaganderte og angering begge parter. Selvsikkerhet handler om å formidle dine ønsker og behov uten å heve stemmen.
 • Læring påståelig kommunikasjon tar tid. Ikke gi opp, bare holde på å trene i dagligdagse situasjoner - supermarked køene er utmerket!
 • Hvis du er noen som holder dine følelser undertrykt og kroppens muskler ta hele byrden, er det viktig å trene og strekke disse musklene for å stoppe dette. Du vil stå høyere, puster bedre og føler seg sterkere hvis du gjør dette og mosjon bidrar til å frigjøre dine følelser.
 • Du bør ta vare hvis du fornærme noen. Du bør ta vare på andres følelser, men på en positiv måte, ikke på en måte som svekker deg. Det er ikke noe problem hvis du nøler med å si noe fordi du ikke ønsker å såre lytteren, men hvis den nøling skyldes frykt og ikke på grunn av genuin sympati for lytteren, så må du jobbe med å overvinne denne negative trekk i deg.
 • Hvis du har hatt for vane å stadig søke andres godkjenning, så du ikke kan overvinne denne vanen over natten, men hvis du fortsette arbeidet på det, til slutt du kan. Etter konfrontasjoner, se tilbake på tidligere enere og sammenligne dine reaksjoner til kontrast dem - det kan likevel føles akkurat som truende, men det er oppmuntrende å se fremgang i hvor godt du oppførte seg. Bryte "folk gledelig" vane er vanligvis ikke en enkel alt-eller-ingenting beslutning.
 • Hvis samtalen blir for oppvarmet, be om time-out eller en pause. Forklar at det har ingenting å gjøre med den andre personen, er det bare at du føler deg forvirret, sliten eller trenger tid til å reflektere og at du vil fortsette samtalen senere.

Advarsler

 • Hvis du lider noen form for vold, søke øyeblikkelig profesjonell hjelp eller tilflukt / ly. Vold er ikke kommunikasjon, det er dominans.

Ting du trenger

 • Tid til å øve puste og snakke tydelig foran et speil
 • Familie eller venner du kan stole på å øve med
 • Et åpent sinn og en modig hjerte