Wkono

Hvordan du kan snakke med en person som stammer

Hvis du føler deg ukomfortabel når du snakker med en person som stammer, tenk følelsene til personen stamming hvis du formidle frustrasjon eller verre. Anslagsvis 3 millioner europeere stammer, for det meste barn, med rundt én prosent av stutterers blir voksne. Stamming kan føre folk til å sky unna sosial interaksjon og dette fører til følelser av ensomhet og en følelse av ikke ønsker å bli involvert i aktiviteter der de vil være nødvendig å snakke.

Det er viktig å hjelpe stutterers føle seg trygg om å uttrykke seg selv og å bli lyttet til med så mye interesse som en annen person. Her er noen måter å hjelpe deg snakke med noen som har en stamme.

Trinn

Hvordan du kan snakke med en person som stammer. Snakk med stamming person normalt.
Hvordan du kan snakke med en person som stammer. Snakk med stamming person normalt.
 1. 1
  Forstå. Stamming er en tale eller kommunikasjon lidelse. Tale blir forstyrret på ulike steder, for eksempel i starten, midten, eller på ulike intervaller i løpet av samtalen. Det kan også være ledsaget av ansikts bevegelser som skjelvende lepper eller kjever, rask blunking, eller andre ansikts bevegelser som en del av å prøve å snakke. Stamming har mulige utviklingsmessige, genetiske og nevrologiske årsaker, selv om de nøyaktige mekanismene bak stamming ennå ikke er forstått.
  • Noen situasjoner kan forverres eller sette av stamming, slik som å være i offentligheten, snakke foran folk, snakker på, osv.
 2. 2
  Snakk med stamming person normalt. Med mindre de har en høring problem, er det ikke nødvendig å heve stemmen eller forsinke din egen tale.
  • Bruk normal øyekontakt. Det er ikke nødvendig å stirre concertedly (vær forsiktig hvis dette er hva du gjør når du konsentrerer deg!), Eller for å unngå blikket.
  • Ikke vær flau. Hvis du ikke er vant til å snakke med noen som hakker, kan det være en overraskelse første gang. Men forlegenhet for deg er kortvarig, vurdere realiteten at den stutterer må tåle slike reaksjoner regelmessig. Innse at dine ansiktsuttrykk vil forråde din overraskelse og forlegenhet, hvis du føler at dette har skjedd, bare be om unnskyldning og be dem om å fortsette å snakke.
  • Ikke anta en stutterer er sjenert, nervøs eller funksjonshemmede. Sine mentale evner er fortsatt i topp form! Og ikke vær super unaturlig fint, bare være din vanlige selv rundt dem.
  • Slapp av! Jo mer avslappet og uforstyrret du kommer over, jo mer sannsynlig at personen stamming vil slappe av i ditt nærvær og føle deg mindre engstelig.
 3. 3
  Lytt med oppmerksomhet. Fokusere på innholdet, ikke leveransen. Sørg for at ditt kroppsspråk gjenspeiler lytter interesse. Ikke slå til side, legge armene i kors, eller fikle med lo på klærne.
  • Bruk aktiv lytting teknikker, der stutterer er aktivt oppmuntret til å fortsette å snakke med din genuin interesse og mangel på dømmekraft. Det er interessant at noen stutterers er i stand til å snakke med dyr uten stamming, det kan godt være at kjæledyr manglende evne til å dømme ligger til grunn for dette!
 4. 4
  Vær tålmodig. Hvis du er vant til rushing gjennom samtaler, eller du ikke er godt bevandret i å lytte ferdigheter generelt, kan det være fristende å prøve og jag en stutterer å avslutte det han eller hun sier. Men ikke bare er dette uhøflig, men det vil øke stutterer inntrykk at folk er villige til å lytte eller bare ønsker å "ta ordene rett ut av munnen".
  • Ikke eller forkaste hva de prøver å si. La dem ferdig før du får din tur.
  • Motstå ønske om å foreslå at stutterer å bremse ned eller slappe av. Dette kan øke angst av situasjonen og er også nedverdigende. Hvis du tror at det å være rolig og avslappet ville hjelpe, være så deg selv og dette vil sette tonen for resten av samtalen.
  • Ikke prøv og fullføre sine setninger eller fyll ord for dem. Det kan være fristende, men det er et tegn på utålmodighet og stutterer vet hva han eller hun ønsker å si, det bare tar lengre tid å komme dit. Det er også en farlig antagelse å gjøre, mens du kanskje tror du vet hvor de er på vei, trenger du ikke nødvendigvis vet det, og det kan gi inntrykk av at alt du ønsker å gjøre er rush av.
 5. 5
  Si fra hvis du ikke forstår hva som ble sagt. Følelse eller usikker vil ikke forbedre kommunikasjonen flyt. Prøv å trykke forbi dine følelser av ubehag å forklare at du ikke forstår noe. Din åpenhet vil bli verdsatt.
  • Være rolig spørre om emnet for stamming. Forutsatt at du heve det høflig og med en genuin interesse for forståelse, vil de fleste stutterers gjerne svare på dine spørsmål om stamming. Det kan være en god sjanse for stutterer å snakke åpent om sine erfaringer.
 6. 6
  Snakk med en i en støttende måte. Gitt at flertallet av de som lider av stamming er barn, er det viktig å snakke med barn med samme omsorg og oppmerksomhet du gir en tenåring eller voksen, for å hjelpe dem til å innse at de er elsket og verdsatt.
  • Ikke hastverk et barns snakker. Avsett tid når du er fri til å bare sitte og høre på hva barnet har å si. Som nevnt tidligere, unngå å fullføre ditt barns tanker.
  • Unngå stamming, eller å gjøre det til noe negativt. Jo mer støttende hjemmemiljø, jo mer vil barnet finne sin egen plass til å utvikle selvtillit og fokusere på alle aspekter av utvikling, ikke bare tale.
  • Hvis du er bekymret for reaksjonen av andre voksne i barnets tale, snakke med dem bort fra barnet. La dem vite at det er viktig å slappe av og ikke å insistere på at barnet "overvinne" denne hindringen.
  • Vær ærlig med barnet ditt om temaet stamming. Diskuter fakta og gjøre det kjent at du elsker barnet ditt slik han eller hun er.
 7. 7
  Være oppmuntrende. Hvis du har en venn, søsken, eller noen andre du bryr deg om som stammer, prøver å være deres klippe når det kommer til å snakke offentlig. Hjelp dem til å føle seg vel om å snakke i offentligheten. Ting du kan gjøre er å ta dem med til offentlige taler arrangementer utformet for å hjelpe stutterers, og med oppmuntre og være der for dem når de snakker på skolen eller andre funksjoner.

Tips

 • Mange barn som lider av stamming problemer overvinne stamming ved voksenlivet. Gutter er tre ganger mer sannsynlig å stamme enn jenter.
 • Stamming barn er ofte målet for mobbing, stå opp for dem! Fortell skolemyndigheter hva som skjer og be om at det iverksettes tiltak umiddelbart for å beskytte noen offer for mobbing. Gi barnet dogmatiske strategier for å svare på en mobber.
 • Hvis du blir oppringt av noen som hakker, ikke bli overrasket om han eller hun ikke snakker i utgangspunktet, men slipper ut lyder som gisper, eller puste, snarere enn ord. Bare la dem vite at du lytter og venter for dem å begynne å snakke.
 • Stamming er også referert til som "stammende" eller "disfluent tale".
 • Berømte stutterers i historien inkluderer Winston Churchill, Marilyn Monroe, Jimmy Stewart, Bruce Willis, Carly Simon, etc.

Advarsler

 • Motstå ønske om å lage et barn gjenta stammet ordene om og om igjen. Dette er ikke produktivt og vil skape spenning og ulykkelighet.

Ting du trenger

 • Bakgrunnsinformasjon om stamming for forskning (valgfritt)