Wkono

Hvordan du får en god karakter på en matteprøve

Mange studenter opplever at matematikk er det vanskeligste faget i skolen sannsynligvis fordi du lærer en masse ting i en liten mengde tid, og fordi tallene er "et annet språk" og din horisont på dette språket er i stadig vekst.

Noen tips for å forbedre din karakter i matematikk er listet opp nedenfor, så les videre!

Trinn

Hvordan du får en god karakter på en matteprøve. Sitte på første rad og delta i klassen.
Hvordan du får en god karakter på en matteprøve. Sitte på første rad og delta i klassen.
 1. 1
  Gå til klassen. Spesielt hvis du er i college, kan du finne det fristende å hoppe en klasse nå og da. Mens du kan komme unna med at det i enkelte fag, er matematikk som en stige. Hvis et trinn mangler, eller hvis du ikke får et godt grep på det, vil du slite med å nå neste trinn. Hvis nok sprosser mangler, vil det være umulig å klatre høyere. I tillegg (no pun intended), lærerne ofte legge vekt på de viktigste temaene i klassen, så kommer testen gang du vet nøyaktig hva du skal studere.
 2. 2
  Sitte på første rad og delta i klassen. Ved å sitte på første rad, er distraksjoner minimert og ytelse forsterket. Stille spørsmål eller gi svar hjelper eleven å bo engasjert i læringsprosessen, lært dette bedre oppmerksomhet og oppbevaring av materialer.
 3. 3
  Gjør din. Lekser kan virke som tortur, men det er egentlig laget for å hjelpe deg å lære. Nøkkelen til å lære matematikk er repetisjon: gjør nok problemer med den kvadratiske formelen, og du vil til slutt være i stand til å resitere den i dvale. Plus, som du gjør leksene dine, vil du være i stand til å identifisere begreper du ikke forstår. Det heller ikke vondt at test spørsmål er ofte basert på hjemmeoppgaver.
 4. 4
  Stille spørsmål. OK, så du gjorde leksene dine, men du fortsatt ikke forstår hvordan å faktorisere et polynom. Gå videre og spørre læreren din, TA, professor - med andre studenter kan være i stand til å hjelpe. Det finnes ikke noe slikt som et dumt spørsmål, og hvis du synes det er flaut å spørre et spørsmål forestille seg hvordan du vil føle når du får en stor rød "F" på eksamen. Alle har spørsmål om matematikk; vellykket studenter spør deres.
 5. 5
  Gjennomgang før testen. Godt jobbet! Du gikk til klassen, gjorde lekser, og fikk svar på spørsmålene dine. Nå er testen i morgen. Har du a) puste lettet ut og gå til sengs, b) slå på TV og se The Simpsons, eller c) gjennom hva du har lært? Det er riktig, er det på tide å vurdere. Dette er ikke tiden for stapper, men, du er bedre forberedt enn det uansett. Gå over notatene, ta praksis tester, og sørg for at du har viktige formler utenat. Selvfølgelig kan du bare se The Simpsons, men ikke bli overrasket om karakterene dine vise seg mer som Barts enn som Lisas!
 6. 6
  Slapp helt av. Sørg for at du får en god natts søvn natten før testen. Du vil føle deg bedre og tenke klarere hvis du er godt uthvilt. Rett før du tar testen, se over de viktigste formlene en siste gang, men annet enn det, er du ferdig forbereder. Husk, er du klar for dette, og uansett hva som skjer det er ikke slutten på verden. Jeg finner tyggegummi hjelper - hvis din skole gjør det, selvfølgelig.
 7. 7
  Tempoet selv. Når du har din eksamen foran deg, ser det over å se hvor mange spørsmål det er og hva slags spørsmål er inkludert. Dette vil gi deg en idé om hvor mye tid du kan bruke på hvert problem. Hvis du blir sittende fast på et spørsmål, gå videre til neste og komme tilbake senere. Noen ganger kan en senere spørsmålet vil jogge ditt minne, slik at du kan svare på den du hoppet over. Viktigst, ikke rush selv.
 8. 8
  Ta hensyn til ryddighet. Enhver mattelærer vil fortelle deg at slurvete arbeid er test-taker verste fiende. Selv om du kjenner materialet kulde, en flekkete sifret her eller en glemt minustegn det kan ødelegge en hel problem. Hvis du gjør en feil, kan du bruke viskelær - det er hva det er der for.
 9. 9
  Kontrollere arbeidet. Stor, ferdig du testen med god tid. Ikke drei det inn enda, though! God test-takers gjør feil hele tiden, men de finner dem og løse dem før de hånd i sine eksamener. Jeg kan ikke understreke dette nok - du vil alltid finne en feil et sted. Anyways, avhengig av hva slags problemer du gjør, vil læreren din sannsynligvis gi deg noen tips om hvordan å kontrollere arbeidet. Vanligvis skjønt, nøye lese hvert spørsmål og spør deg selv om svarene fornuftig. Du har fremdeles ikke kan få alle problemer rett, men du vil øke dine sjanser for suksess eksponentielt.

Advarsler

 • Aldri gi opp på deg selv. Så lenge du lever, prøver alltid ditt aller beste.
 • Ikke snakk med noen og ikke noen gang jukse! Selv om du virkelig må, enten du vil bli fanget og komme i litt store tid problemer, eller du kan bare studere alt natten før testen og slappe av.
 • Ikke rush! Hvis du gjør en feil, sletter problemet helt.
 • Kalkulatorer - hvis læreren lar deg bruke dem på tester - kan være svært nyttig, men ikke bruk en kalkulator som en krykke. Sørg for at du vet hvordan du arbeider problemer uten en kalkulator, og sørg for å sjekke beregnede svar for nøyaktighet.
 • Still spørsmål selv om du er flau! Noen er nødt til å ha det samme spørsmålet så spør!
 • Ikke vær sint på deg selv for å få lavere enn en A hvis du studerer hardt. Så lenge du prøver hardt, vil karakterene kommer.

Ting du trenger

 • Noen blyanter (i tilfelle man bryter)
 • Eraser
 • Kalkulator (hvis tillatt)
 • Vinkelmåler (for geometri)
 • Compass (for geometri)
 • Ruler
 • Papir, hvis nødvendig
 • Sharpener
 • God matte veileder, hvis mulig
 • To skrivesaker (i tilfelle hvis en slutter å virke)