Wkono

Hvordan du avslutter en jobb

Avslutte jobben din kan være en frigjøre erfaring og en måte å starte en bane til en bedre karriere. Men forlater en jobb er ikke så enkelt som å pakke sammen tingene dine, skrikende på sjefen din, og stormet ut av bygningen. I stedet bør du forlater jobben med nåde og respekt for å holde mulighetene åpne og la på en god tone. Hvis du vil vite hvordan du skal avslutte jobben på en måte som minimerer skader og opprettholder et positivt forhold til selskapet ditt, bare følg disse trinnene.

Trinn

Hvordan du avslutter en jobb. Ha en plan for hva du skal gjøre etter at du sluttet.
Hvordan du avslutter en jobb. Ha en plan for hva du skal gjøre etter at du sluttet.

Metode en: avslutte den tradisjonelle måten

 1. 1
  Ha en plan for hva du skal gjøre etter at du sluttet. Når du har bestemt at du er helt sikker på at du vil avslutte jobben din, bør du gjøre en bullet-proof game plan, så du ikke blir latt i stikken etter at du sluttet jobben din. Ideelt sett bør du slutte i jobben din etter at du har funnet en annen jobb, fordi det vil være vanskeligere å finne en annen jobb som en arbeidsledig kandidat.
  • Ikke anta at du bare kan "gjøre den jobben" til du finner en annen jobb. I dagens økonomi, kan du bli arbeidsledig lenger enn du trodde. Ikke avslutte jobben i varmen for øyeblikket og bare anta at du kan finne ut av det i ettertid.
  • Stille opp en annen jobb før avreise. Du bør bruke litt tid på arbeidsmarkedet som du prøver å forlate din nåværende jobb. Du bør ikke være uærlig om det faktum at du har en jobb når du snakker med potensielle arbeidsgivere.
  • Hvis du ikke har en annen jobb stilt opp, sørg for at du har nok penger til å være arbeidsledige. Hvis du virkelig ikke kan fordra jobben din, trykker du på en sparekonto, slik at du kan forlate tidligere. Dette betyr at du blir nødt til budsjett før du kan finne en annen jobb. Når du lagrer opp, plan for en lengre periode for å bli arbeidsledige bare for å være trygg.
  • Når du lar jobben din, sørg for at du gjør det for de rette grunnene. Ikke bare slutte fordi du føler undervurderte eller underbetalt før å ha en samtale med din arbeidsgiver om det først. Hvis du ikke prøver å løse problemene på din nåværende jobb etter beste evne, så du kan stå overfor de samme problemene på den nye jobben.
 2. 2
  Gi to ukers varsel. Dette er respektfull ting å gjøre. Husk at selskapet er avhengig av deg, og blir nødt til å fylle et hull så snart du forlater. Dersom selskapet har en politikk for å måtte gi varsel tidligere enn to uker, så respekterer at politikken.
  • Og selv om selskapet ikke har en politikk for å gi mer enn to uker selskap, hvis du er en av fire ansatte i et selskap, bruke skjønn for å avgjøre hvor mye tid selskapet vil trenge for å fylle dine sko.
  • Ikke gi varsel for tidlig. Igjen, må du bruke skjønn på denne. Men hvis du vet at du skal avslutte jobben fordi du skal reise utenlands eller flytte over hele landet med signifikante andre i et par måneder, ikke nevne det til tiden er riktig eller du kan opprette en ubehagelig atmosfære arbeid.
 3. 3
  Varsle sjefen din. Med mindre det foreligger ekstraordinære omstendigheter som hindrer deg fra å snakke med sjefen din ansikt til ansikt, eller hvis du arbeider eksternt, må du holde deg sterk og levere nyheter til sjefen din i person. Sende et brev eller en e-post vil gjøre at du ser svak og som du er for redd for å ha en alvorlig samtale, eller som du ikke verdsetter sjefen din nok til å ta tid å ha snakket i person. Her er noen ting å si når du snakker med sjefen din:
  • Sørg for at sjefen din er den første personen i selskapet å vite om oppsigelsen din. Ikke fortell annen kollega om det uansett hvor nær du er, og ikke gjør noe irrasjonelt som innlegg om den nye jobben på Facebook eller legge den nye jobben til din LinkedIn-profil før du avslutter din nåværende jobb.
  • Hold samtalen konsis og positive. Hvis du har planlagt et møte, bør du kutte på sak. Fortell sjefen din at du trekker seg fra stillingen din.
  • Vær høflig om dine grunner for å forlate. Ikke fortell sjefen din at du føler deg undervurdert og overarbeidet, og at du hater bedriftskultur.
  • Hvis du har funnet en ny stilling, bare si: "Jeg har funnet noe som bedre justert med mine mål", eller si at du har funnet en ny jobb som hjelper deg stedet mer av en vekt i en av dine interesser, som for eksempel undervisning eller veiledning. Hvis du ikke har funnet en annen jobb, bare si: "Jeg ser frem til en ny mulighet" eller "dette er det beste for meg og min familie."
  • Takk sjefen din. Fortell sjefen din at du hadde en fantastisk tid å jobbe i selskapet og at det var en flott erfaring. Vær oppriktig om hvor mye du setter pris på sjefen din innsats. Du trenger ikke å gå over her. Vær takknemlig uten å suge opp til sjefen din - du slutte, tross alt.
  • Spør sjefen din om du kan bruke ham som en anbefaling for fremtidige jobber. Å ha sjefen din som referanse kan hjelpe deg i din fremtidige karriere sysler.
  • Husk å holde seg faglig. Dette er ikke en tid for å lufte alle de personlige og uprofesjonell problemer du hadde med jobben din. Husk, kan sjefen din bli kontaktet i fremtiden av en annen potensiell arbeidsgiver slik at du ønsker å holde en åpen, ærlig linje med kommunikasjon.
 4. 4
  Vær forberedt på å svare sjefen din spørsmål. I nesten alle tilfeller vil sjefen din ikke bare nikke og være enig med hva du har å si og ønsker deg lykke til i fremtiden. Sjefen din vil ha noen spørsmål om din beslutning om å forlate, og han kan selv prøve å lokke deg til å bo. Hvis du er forberedt på sjefens spørsmål, vil du se profesjonell og gjennomtenkt, og samtalen vil gå mye mer jevnt. Her er noen ting å være forberedt på:
  • Ha en overgangsplan. Sjefen din vil spørre hvordan du har tenkt på å pakke opp hva du jobbet med, eller hvis du planlegger en måte å flytte noe av ansvaret ditt til andre ansatte på et gitt prosjekt. Uansett plan, viser sjefen din at du var gjennomtenkt om hvordan overgangen ut av jobben og ikke forlate selskapet i stikken.
  • Vit hva du skal si hvis sjefen din gir deg en counter-tilbud. Hva vil du gjøre hvis sjefen din plutselig tilbyr å gi deg en høyning på 10, eller 20% av lønnen din? Hva om han tilbyr å doble din lønn? Hvis han virkelig ønsker å holde deg der, vil du være i stand til å slå ham ned? Når du vurderer hva du skal gjøre i denne situasjonen, bør du tenke på dine grunner for å forlate.
  • Hvis din viktigste grunn til å forlate var at du følte du var urettferdig kompensert, så bør du seriøst vurdere tilbudet. Men hvis du var fast bestemt på å forlate for en rekke grunner som ikke hadde noe å gjøre med penger, så ikke bli fristet av tilbudet eller vil du fortsette å være ulykkelig.
  • Vit hva du skal si hvis sjefen ber deg om å bli lenger. Hvis han trenger deg til å være der for en ekstra uke eller to for å bryte opp et prosjekt, hva vil du si?
 5. 5
  Utarbeide en formell oppsigelse. Dette er noe du kan gjøre når du snakker med sjefen din til å gjøre din avskjedssøknad mer offisielt. Før du gjør dette, bør du forstår bedriftens kultur. Hvis du ikke trenger å lage utkast til et brev av resignasjon, så ikke kast bort tid på det, men hvis det er forventet av deg, bør du følge etter.
  • Brevet er en viktig del av å slutte som dette er å sette dine intensjoner om å forlate på papir. Hvis du gir din arbeidsgiver to ukers varsel og ha bevismessig bevis på at du gjorde, kan han eller hun ikke kreve at du å bli lenger på selskapet enn det.
  • Adressere selskapet og datere brevet. Datoen skal være den dagen du skal gi brevet til sjefen din. Dette er en formalitet som vil hjelpe hvis det er noen uenighet om når brevet ble skrevet og mottatt.
  • Erklære din intensjon om å gå av. Skriv: «Dette er min formelle melding om at jeg, (navn), jeg går av som (stilling) ved (selskapet)." Det er viktig å være tydelig og rett frem i tilfelle av eventuelle problemer.
  • Oppgi datoen når du vil forlate. Skriv: "Jeg gir mine to ukers varsel og med (dato)." Hvis du gir din bedrift mer varsel, så oppgi din tidsramme.
  • Takk din bedrift. Skriv: "Jeg setter pris på alle de mulighetene som (firmanavn) har gitt meg, og jeg ønsker selskapet suksess i fremtiden." Dette er en viktig del av å være hjertelig og drar på en god tone.
  • Signere brevet. Bruk "hilsen" som en avsluttende, etterfulgt av ditt navn og din posisjon.
 6. 6
  Være profesjonell etter at du har varslet sjefen din. Potensielle arbeidsgivere ofte kaller tidligere arbeidsgivere for å få et bedre inntrykk av hva slags ansatt du var. Leaving på en sur note kan hindre deg fra å få en jobb som du vil senere på nedover veien. Etter at du har gitt to ukers varsel, bør du grave i og fullføre uansett oppgaver var foran deg i stedet for slacking off eller dagdrømmer om den dagen da du endelig kan slutte.
  • Gjør det som er bedt av dere i at to ukers periode. Mens det er lett å slakk av eller ikke ønsker å finne erstatning, en tidligere arbeidsgiver nevne disse handlingene kan reflektere dårlig på deg. Så gjør ditt beste for å overgangen selskapet så godt du kan. Du ønsker ikke folk å være frustrert fordi du forlot alt arbeidet ditt ugjort.
 7. 7
  Når tid på selskapet er opp, la på en høflig og vennlig måte. Ikke dramatisk kaste alle dine eiendeler i en boks og storme ut. I stedet tar deg tid til å si farvel til sjefen din og kollegaene dine, og si at du vil holde kontakten.
  • Tross alt, hvis du har satt i en masse år i bedriften, er sjansen stor for at du har utviklet noen gode relasjoner. holde kontakten hvis det føles riktig.
  • Du kan sende en gruppe e-post til kollegaene dine, gi dem din kontaktinformasjon, og selv planlegger å henge ut, hvis du er virkelig nær.
  • Unngå å si noe negativt om din tidligere selskap eller kollegaer i fremtiden. Det kan alltid komme tilbake til dem og gjøre at du ser dårlig. Og hvis nye arbeidsgivere hører du klager over den gamle jobben, vil du komme ut på jakt utakknemlig og sutrete.

Metode to: får "sparken"

 1. 1
  Veie fordelene med å få "sparken" versus "slutte". Komme "sparken" refererer ikke til kjøring sjefen din til et punkt der han eller hun ønsker å skyte deg. Dette refererer til å snakke med sjefen din om å forlate under offisielle grunnen for å få "sparken". Ved å la under denne betegnelsen er du i stand til å samle arbeidsledighet og eventuelle andre ytelser som er tapt ved å avslutte, slik som aksjeopsjoner, til du finner en annen jobb. Arbeidsledigheten er kun tilbys til folk som mister jobbene sine gjennom ingen skyld av sine egne.
  • Dette fungerer bare i visse tilfeller. For eksempel, hvis du jobber for et selskap og ansvaret er for mye for deg å håndtere, snakke med sjefen din ærlig kan føre til at selskapet enige om å la deg gå på gode vilkår.
  • Hvis du ønsker å velge denne metoden, bør du ha en god grunn for å ville "få sparken." Det betyr at du var verdifull for selskapet, men ønsker å ta fri for å prøve et nytt prosjekt, eller å tilbringe tid med familien.
  • Denne metoden fungerer bare hvis du ikke er overgangen til en ny jobb. Hvis du bytter til en ny jobb, så vil du være i stand til å få fordeler og kompensasjon for den jobben.
  • For å gjøre dette arbeidet, må du ha et sterkt forhold til sjefen din. Sjefen din bør du vet ganske godt, og bør forstå hvor du kommer fra og hvor mye verdsetter du bringe til selskapet.
 2. 2
  Snakk med sjefen din om dagens situasjon. Dette er en vanskelig ting å gjøre, men dette kan fungere bedre for dere begge. Etter å fortelle sjefen din at du ønsker å forlate, bør du ha en ærlig samtale om som ønsker å bli "sparket". Her er hva du bør gjøre:
  • Forklar hvorfor du ønsker å forlate. Vær ærlig. Det kan være fordi du har for mange nåværende ansvarsområder på din posisjon, som du trenger å ta en mental helse pause, eller at du ønsker å forfølge egne prosjekter.
  • Prøv å svaie sjefen din til å la deg gå heller enn å ha deg å slutte. Selv om du ikke kan "be" for å bli sparket, bør det naturligvis komme opp i en samtale. Hvis du er i nærheten til sjefen din, kan han tilby å la deg gå med den forståelse at det kan forbedre din post-jobbsituasjon.
  • Innse at dette betyr at du har mindre kontroll over din "la-date. Hvis du prøver å få sparken, da har du ingen kontroll over hva din siste datoen er. Det kan være umiddelbar, eller det kan være mye senere.
 3. 3
  Fil for arbeidsledighet. Når du har gjort avtalen med sjefen din, kan du sende inn din søknad om arbeidsledighet for å oppfylle kravene i staten.
  • Du vil motta arbeidsledighetstrygd før du kan finne en annen jobb.

Tips

 • Sørg for å ha en plan for hva du skal gjøre etter at du forlater. Hvis du har en annen jobb stilt opp, og deretter få inn utstyr til å starte den nye jobben. Hvis ikke, så bør du ha nok penger til å bo komfortabelt etter at du forlater, siden du ikke skal samle arbeidsledighet.
 • På den siste dagen med selskapet, er det alltid en god idé å komme med en god holdning og et takkekort for din overordnede. Det gjør at du ser ut som en god person og arbeidstaker. Endelige inntrykk er nesten like viktig som første.
 • Ikke fortell noen at du kommer til å slutte før du fortelle sjefen din. Hvis sjefen din finner ut, kan dette føre til en svært ubehagelig situasjon.
 • Gjør din fratredelse brev så konsis som mulig. Være taktfull - unngå utskjelling og finger-peker.