Wkono

Hvordan bruke aksent riktig i spansk

Disse kjente tegn som går over visse vokaler har forvirret generasjoner av studenter. Vet du hvor og når man skal bruke dem? For eksempel er det to måter å skrive ordet "Aun", men når man skal bruke dialekten? Dette er noe som Word ikke kommer til å fikse for deg. Her er noen regler for å bidra til å få et grep om detaljene.

Trinn

Hvordan bruke aksent riktig i spansk. Hvis du vet hvordan ordet høres ut, finner aksentuert stavelse.
Hvordan bruke aksent riktig i spansk. Hvis du vet hvordan ordet høres ut, finner aksentuert stavelse.
 1. 1
  Hvis du vet hvordan ordet høres ut, finner aksentuert stavelse. Med aksent stavelse er den som får mest vekt eller at du bor på en litt lenger. For eksempel: co mi da, te mida,> FONO, choco la te.
 2. 2
  Hvis et ord har en aksent i det, er det stavelse som inneholder aksent den som er stresset eller vektlagt. For eksempel: te FONO, léfono,> lo.
 3. 3
  Alle "flat" ord har en aksent hvis de ender på en konsonant annet enn "n" eller "s" (bokstaven "y" er ansett som en konsonant). Dette er ord som har aksentuert stavelse andre fra slutten: Facil, césped, Mártir, album.
 4. 4
  Alle "skingrende" ord har en aksent hvis de ender i en vokal, n, eller s. Dette er ord som har aksent på siste stavelse: Caera, alhelí, así, camion, jamás.
 5. 5
  Ordet "Aun" er skrevet med en aksent bare når det kan erstatte ordet "todavia", for eksempel til å bety "fortsatt". For eksempel, Aun Podemos hacerlo. (Vi kan fortsatt gjøre det.), Aun hay esperanzas. (Det er fortsatt håp). På den annen side, har ingen Aun aksent om det betyr "selv". For eksempel, Aun cuando quisiera, ingen podría hacerlo (Selv når jeg vil, kan jeg ikke gjøre det.) Aun él tendrá que escucharme. (Selv han blir nødt til å høre på meg.)
 6. 6
  Dette ordet "Solo" (som betyr "bare") har en aksent i tilfelle av tvetydighet om sin adverbial form, med andre ord når det betyr "solamente". Hvis det betyr "alene", uten aksent er nødvendig.
  • Solo se que no se nada. (Jeg bare vet at jeg vet ingenting.)
  • Luís vive solo. (Luís bor alene.)
 7. 7
  Plasser en aksent i ordet "si" når det betyr "ja," ". Hvis" utelate aksent om det betyr
  • Si, puedo ir si mi mamma meg permite. (Ja, jeg kan gå hvis mamma lar meg.)
 8. 8
  For adverb som ender på-Mente, bruker aksent hvis ordet som danner stammen opprinnelig hadde en aksent. For eksempel rápidamente (raskt, hurtig) har en aksent fordi rápida har en aksent. Dermed "rápida" + "Mente" har en aksent. Derimot, betyr posiblemente ikke har en aksent, siden holdning posiblemente>, opprinnelig, ikke heller. Derfor har "holdning" + "Mente" no aksent.
 9. 9
  Lær aksent regler for pronomen. Generelt bruker aksent hvis pronomenet er et subjekt eller objekt. Ikke bruk aksent hvis pronomenet er eiendomspronomen. Ordene "conmigo" og "contigo" har ingen aksenter.
  • Me Dio el libro en mi. (Han ga boken til meg.)
  • Mi libro está en el escritorio. Mi (Boken min ligger på bordet.)
  • ¿Donde está tu llave? (Hvor er nøkkelen?)
  • ¿Me llamaste tú? (Ringte du meg?)
  • ¿Quieres ir al cine conmigo? (Har du lyst til å gå på kino med meg?)

Tips

 • Ortografi (rettskriving) ble ikke laget for å forvirre oss eller å komplisere livet, som vi kunne anta. Det ble opprettet for å unngå tvetydigheter i språket. Forstå dette er et skritt mot å skrive riktig, oftere.
 • Leser mye. Les alt du kan. Dette vil hjelpe deg til å lære å bruke aksent instinktivt, og du slipper å huske regler.