Wkono

Hvordan bli en freelance forfatter

Hundretusener av skriving muligheter eksisterer. Å gjøre mest mulig ut av dem er der kunsten frilanser virkelig kommer inn i bildet. En frilans skribent er noen som skriver uten å tilhøre ett enkelt selskap eller enhet, men fungerer som en liten bedrift eller en uavhengig kontraktør.

Det er mulig å være en full-time frilansskribent tjene til livets opphold, eller for å være en deltids-frilanser supplere en vanlig inntekt. En annen rolle er å bare gjøre det for gøy eller for å bygge opp en bredere portefølje av ferdigheter. I denne artikkelen får du det grunnleggende om hva det tar å lette din vei inn freelance skriving som en karriere eller hobby.

Trinn

Hvordan bli en freelance forfatter. Vær komfortabel kommunisere.
Hvordan bli en freelance forfatter. Vær komfortabel kommunisere.
 1. 1
  Være et gode. Det kan virke innlysende, men det er en betydelig gruppe mennesker som tror at de kan skrive, men når de prøver det, deres mangel på originalitet, god grammatikk, og selvdisiplin bevise det motsatte. Vær sikker på at du er komfortabel med å skrive, at det er et medium der du kan uttrykke deg selv med letthet og klarhet, og at det er noe du ikke tankene å gjøre nesten hver eneste dag av livet ditt uten pusterom. Hvis du ikke allerede har skrive kvalifikasjoner, vurdere å gjøre en høyskole grad i journalistikk eller engelsk, eller ta en workshop slik at du er minst klar over de store kravene skriftlig, og terminologien som brukes. Selv om du allerede har en grad i et ikke-skriving relaterte kurs, kan du finne det lettere å enten få en skriftlig diplom eller å få en entry-level jobb som tekstforfatter eller redaktør i et felt knyttet til hva du ble uteksaminert i.
  • Avgjør om du foretrekker fiksjon eller ikke-fiksjon eller kanskje til og med begge deler. Non-fiction er mye lettere å selge enn fiksjon, så ha dette i bakhodet når du gjør ditt valg. Hvis du skriver for moro, har du mer frihet til å eksperimentere, though.
  • Avgjør om du ønsker å skrive for et levende, for ekstra penger, eller for moro skyld. Grunnen til din freelance skriftlig vil påvirke tilnærming som du tar til å drive din freelance drift. Husk at behandling av freelance skriving som en full tid inntekt vil kreve mye hardt arbeid og etablere deg i nisje, så vær forberedt på å sette i arbeid og tid.
  • Hvis du allerede har kvalifikasjoner, fra en til et diplom, alltid gjøre bruk av disse for å støtte din ekspertise. Dette er svært nyttig i en konkurransepreget verden der mange mennesker søker det samme, men som ikke har forutsetninger for å skille seg ut.
 2. 2
  Vær komfortabel kommunisere. Med mindre du ønsker å være eremitt romanforfatter lever i fattigdom, må du nå ut til andre mennesker som frilansskribent. Du må være forberedt på å markedsføre deg selv, for å tromme opp virksomheten, og å jage fører. Du må også være glad for å snu arbeidet raskt og i henhold til kundens eller arbeidsgivers behov og endringer, og alt dette krever god forhandling og samhandling ferdigheter. Heldigvis kan mye av dette gjøres via e-post, noe som betyr at du kan stole på å skrive for å koble men det betyr ikke at du må være forberedt på å sette deg der ute og ikke bare sitte å vente på fører.
  • Som en del av dette, må du vite hvordan du skriver en spørring brev. En spørring brev forklarer konseptet av hva du foreslår å skrive, sammen med en svært kort forklaring av din erfaring og kvalifikasjoner. Dette brevet har å selge ideen din til en redaktør, blogg eier, eller nettside operatør og vil bli en fast del av din verktøykasse. Jo før du er komfortabel med det, jo bedre.
 3. 3
  Innse at å snu en kreativ lidenskap til en jobb kan dempe din entusiasme. Uansett hvor mye du elsker å skrive, vil det være sporadisk skriver jobber som du hater å gjøre. I denne situasjonen, må du lære kunsten å "bare gjøre det" uavhengig av dine følelser, ditt ønske om å utsette, og fristelsen rush gjennom det. Master presser gjennom misliker barriere ved å behandle den som det arbeidet som det er og ser frem til mer interessant å skrive kommer opp. Noen freelance skribenter synes det bidrar til å opprettholde sin egen skriving på siden, som et middel for å sikre at minst noe de skriver fortsatt en ren glede.
 4. 4
  Balansere gleden av å jobbe alene med slikker vibes fra å være rundt andre mennesker. Jobbe hjemmefra eller for deg selv kan være veldig ensom til tider (uansett hvor mye du elsker din skriver), og du kan føle deg som om du jobber i et vakuum. En del av svaret på dette er å akseptere det uvanlige (og ofte frigjørende) karakter av å være en freelance forfatter, den andre delen er å komme seg ut og være rundt folk så mye du kan. Få bærbare ved å ha en bærbar PC eller bærbar PC og bærbar Wi-Fi, og gå og skrive rundt folk når du føler deg ensom - en kafé, et bibliotek, en park, hvor som helst som du føler deg involvert i samfunnet igjen. Du kan finne du trenger å gjøre dette regelmessig, eller nå og da, bare finne din egen rytme og ikke boksen selv inne i huset hele dagen.
 5. 5
  Vær forberedt på mye og god pengene ledelse. Hvis du planlegger å gjøre en karriere av å skrive freelance, må du ha en god følelse av ansvar overfor dine kunder eller arbeidsgivere og deg selv.
  • Har økonomiske systemer satt opp før du begynner å ta i arbeid og være vanlig med fakturering, skatt innlevering og avstemming av regnskap. Du har ikke råd til å være slurvete når det kommer til din inntekt!
  • Være organisert, har en egen skriftlig plass, alle dine oppslagsverk på ett sted og lett skaffes, alt som er skrevet utstyr som du trenger i god stand, og en anstendig ergonomisk arbeidsstasjon oppsett. Skrive daglig kan gjøre forferdelige ting til holdningen din hvis du ikke tar godt vare på den!
  • Ha en frist på plass. Enten du bruker en dagbok, en online påminnelse system, en vegg diagram, en tavle, eller hva, sørg for å ha noen form for system på plass som gjør det mulig å se på et øyeblikk hva skriftlig arbeid skyldes når og for hvem. På den måten kan du prioritere tilsvarende og ikke last minute siv.
  • Kommunisere godt og regelmessig. Det er svært viktig at du føler deg komfortabel å nå ut til folk for å gjøre spørringer, for å berolige dem om dine ferdigheter og evne til å møte tidsfrister, og for å holde kunder og bedrifter informert om fremgangen din og eventuelle problemer som kan komme opp.
  • Ikke ta på seg mer enn du kan gjøre. En del av å være organisert er å kjenne dine grenser. Når du får inn en strøm av vanlig skriving, ikke bli lullet inn i en falsk følelse av trygghet at du kan gjøre mer enn de timene i dag. Husk å opprettholde en god balanse i hverdagen.
 6. 6
  Sett et mål og fortsette å jobbe i mellomtiden. Hvis du planlegger å skrive magazine, online, og avisartikler, ikke slutte i jobben før du gjør nok penger til å opprettholde din livsstil. Dette betyr at du kan ha å gjøre skrivingen din tidlig på morgenen eller på kvelden eller når du har et ledig øyeblikk, for eksempel i helgene. Men det er lurt å prøve dine skriveferdigheter ambisjoner på denne måten fordi det gir deg muligheten til å se om du liker å skrive under press og på tvers av et bredt spekter av forskjellige temaer. Det gir deg også muligheten til å regne ut om du kan skrive godt nok.
  • Besøk referansen delen av din lokale bokhandel og kjøpe en kopi av "The Writer marked". Dette vil gi deg kunnskap om skriving i lett-å-fordøye guider.
  • Det er mange øvelser du kan gjøre for å øke dine evner som forfatter-sender brev til redaktøren av den lokale avisen, skrive artikler for din menighet bulletinen, opprette en blogg, selv skrive artikler for.
 7. 7
  Bli aktiv i skriveprosessen samfunnet. Det skriver grupper og frilans skribent foreninger i mange land, og det er en god idé å tilhøre dem, slik at du kan møte andre forfattere, få informasjon og råd, og etablere din legitimasjon som forfatter. Et raskt søk på nettet bør finne organisasjoner i ditt lokale område eller land. Se etter en gruppe som har møte-ups, seminarer, gjesteforelesere, og gir råd om alle aspekter ved å skrive herunder publisering og markedsføring, samt å ha kontakter med utgivere og muligheter for nettverksbygging. Mange av disse gruppene kan også være en utmerket ressurs for å skrive jobb fører, så blir en del av dem vil snart betale tilbake i form av kontakter og arbeidet gir.
  • Delta på konferanser og som fokuserer utelukkende på å skrive, forfattere, og freelance skriftlig. Du kan møte publisering fagfolk på disse anledninger, samt å ha muligheten til å bygge nettverk med andre frilansere.
  • I Europa, kan du abonnere på "The Writer", en publikasjon som gir informasjon og råd om å skrive en spørring brev, finne forlag, og hvordan du kjører en skriftlig virksomhet. Det er en utmerket ressurs hvis du er opptatt av å bli en full-time magazine forfatter.
 8. 8
  Bestem hva slags skriver du skal gjøre. I disse dager Valget omfatter print skriftlig (magasiner, fagblader, nyhetsbrev og aviser) og online skriving. Det er mulig å gjøre begge deler, selv om du kan finne deg selv veldig strukket prøver å holde tritt. Selv innenfor online skriftlig sfære, er det ulike muligheter, blant annet blogg skriving, gjest blogg skriving, emne bestemte nettsteder (for eksempel grønn hverdag, kjæledyr, samleobjekter, etc.), "artikkelen mill" områder (disse varierer i kvalitet ), og så videre. Det er også offisielt skrive for regjeringen, men for denne type skriving vil du ofte trenger kvalifikasjoner og erfaring i politikken for å lage områder du skal skrive for, kontakt et selskap som håndterer slike bidrag skal spørre dem hva de leter for.
  • Vær oppmerksom på at mange trykte publikasjoner som og handel publikasjoner er gjort i huset eller outsourcet til et selskap som spesialiserer seg skriftlig. I dette tilfellet kan det være bedre å prøve å få på bøkene av et selskap som er glade for deg å gjøre freelance arbeid på tvers av en rekke emner ved hjelp av sine kontakter. De vil ta en provisjon, men du vil få nytte av deres kompetanse og etablert marked.
 9. 9
  Begynne å lete etter muligheter for å skrive for å bygge din. I første omgang er det viktig å etablere din legitimasjon og bygge en portefølje. Det kan være enklest å begynne med å skrive for små, ikke-betalende publikasjoner og nettsteder. Ved å skrive artikler for mindre publikasjoner, vil du få erfaring, blir kjent, og få en haug av publiserte artikler med ditt navn på dem som du kan bruke til å vise kunder og arbeidsgivere. Du trenger at porteføljen for etablerte publikasjoner til å ta deg på alvor og ansette deg. Besøk ditt lokale bibliotek for å få lister over utgivere og ideer for hvem du skal kontakte.
  • Send inn en eller historie til en barnebok magasin som Owl hvis du er en ung person.
  • Hvis du er en tenåring, bli med skolens årbok komiteen og sende artikler til skoleavisen. Anser dette arbeidet som god praksis for din fremtidige freelance karriere.
  • Hvis du er en høyskole eller universitet student, til håndverket sterke, velskrevne essays for klassen som du kanskje kan senere bli publisert. Du kan også tilby dine tjenester på skriftlig lab, og skrive artikler for studentavis, litterære tidsskriftet, og alumni magazine.
  • For en voksen, start med anerkjente nettsteder som godtar artikler - ta kontakt med eierne av nettsteder og blogger som du beundrer og forklar at du bygger opp din portefølje og ønsker å skrive noen stykker for gratis i retur for ditt navn er offentliggjort. Hvis du har din egen blogg eller nettside, kan dette hjelpe deg så du kan ta det som en link tilbake med navnet ditt.
  • er også gode steder å finne skriftlig arbeid. Donere tid og krefter og få arbeidet publisert i sitt nyhetsbrev og publikasjoner og bruke dem som en del av din portefølje.
  • Slå dine beste artiklene inn som enkelt kan sendes til potensielle arbeidsgivere eller klienter.
 10. 10
  Nå ut og begynne jobbsøking. Når du føler at du er i stand til å skrive profesjonelt, tenke på noe du har lyst til å skrive om, så begynne å kontakte de aktuelle personene. Finn utgivere du ønsker å skrive om, så les deres retningslinjer. Dette kan ikke være over-vektlagt - sende spørringer og artikler i det har ingenting å gjøre med publikasjonen er like ille som å slå opp til et jobbintervju aldri ha undersøkt selskapet. Kjenner markedet og målrette skriftlig tilsvarende. Og alltid sende en spørring brev til en større publikasjon før de sender en ferdig artikkel, med mindre du sender inn "på spec", eller du er fornøyd med å kaste bort dyrebar tid på en artikkel som kanskje aldri bli publisert.
  • For en avis: Send en spørring brev til byen / livsstil / Sport redaktør av den lokale avisen spør om de er interessert i å publisere en artikkel om emnet. Inkluder første avsnitt i artikkelen din, og en oversikt over resten. Ring i to uker hvis du ikke får et svar. En annen tilnærming er å sende inn en ferdig artikkel for dem å vurdere "på spec". I dette tilfellet vil redaktøren lese det, men trenger ikke å publisere den.
  • Magasin eller andre større publikasjon: Tenk på noe du har lyst til å skrive om, så send en spørring brev til redaktøren av en relevant større publikasjon spør om de er interessert i å publisere en artikkel om emnet. Inkluder første avsnitt i artikkelen din, og en oversikt over resten. Ring i fire til seks uker hvis du ikke får et svar.
  • Online: Sjekk online jobbportaler for spaltister, bloggere, webinnhold skapere, og andre skriver jobber. Bruk en spørring brev tilnærming i en e-post dersom det synes hensiktsmessig, eller bare svare på en enkel måte til jobben beskrivelse. For gjest blogging, gjør det klart at du har lest og likte aktuelle bloggen og holde forslaget kort og konsis. Gode ​​blogger får en en overveldende mengde forespørsler og dine behov for å skille seg ut for å gjøre bloggeren ønsker å selv lese den. For artikkelen områder, hvis de krever at du søke om å bli en godkjent forfatter, så gjør det og levere all nødvendig bakgrunnsinformasjon og bevis på dine kvalifikasjoner. For de områdene som ikke trenger noe mer enn å bli med, få med det og bli med, men ikke stole på disse nettstedene for å tjene til livets opphold!
 11. 11
  Skriv din artikkel. Hvis du ikke allerede har sendt en full artikkel, men bare spørringen, er det på tide å komme i gang når klient eller arbeidsgiver bekrefter at de vil at dine bidrag. (Gratulerer, forresten.) Skriv inn din egen unike og strålende måte og unngå samsvar med mold av andre forfattere. For all del samsvar med de nødvendige retningslinjene for publisering i spørsmålet, men prøv å unngå, forslitte vendinger, kjedelig prosa, og drepende kjedelig innhold. Du har fungert allerede, ikke sant?
  • Hold en synonymordbok, ordbok og grammatikk bok med deg til enhver tid. Hvis du skriver inn et engelsk som ikke er din egen dialekt, eller ikke er ditt morsmål, har også en grammatikk ressurs for den engelske der du skriver.
 12. 12
  Finn jevn freelance skriver jobber eller enda pågående kontrakter. Det er nok av muligheter i både trykte medier og nettmedier. Vanskeligheten vil alltid være konkurranse, så du trenger for å holde stilen skarp og interessant, listen over kontakter detaljert, og din motivasjon stoked. Hold forbedre dine skriveferdigheter ved å lese mye, deltar relevante foredrag og seminarer, og bor up-to-date i de områdene du skriver om. Dette er spesielt viktig hvis du skriver i områder som endrer seg raskt, for eksempel og mote.
  • Oppdater din portefølje hver gang du har en artikkel publisert.
  • Lær av din redaktørens kommentarer. Fikse din grammatikk quirks, reparere din tunge prosa, og feire det faktum at noen gir deg gyllen råd om hvordan du kan forbedre dine ferdigheter.

Tips

 • Sett av et rom i huset for å skrive. På selvangivelsen, kan du være i stand til å hevde dette rommet som en virksomhet regning, sjekk med din regnskapsfører eller Business Bureau for detaljer.
 • Hold kvitteringer. Mange av kjøpene er sannsynlig å være fradragsberettiget og det er bedre å holde kvitteringer enn å miste deres potensielle verdi.
 • Verdsette eventuelle forslag fra profesjonelle redaktører. De er de beste skriveferdigheter lærerne er tilgjengelige for fiksjon eller kommersielle skriving, mye bedre enn klasser. Det er deres spesialitet - tar et godt stykke prosa og polering det til sitt beste. Hvis de gjør noen kritiske kommentarer til en avvisning, bruk at råd og bruke den til andre skriver fungerer også, vil du bli overrasket over forbedringene.
 • Når du sjekker en skriver nettstedet for å se om det er for deg, her er noen ting å tenke på:
  • Er området anerkjente? Dette betyr så mye for ditt eget rykte som for nettsted levetid.
  • Er betalingen rettferdig? Online skriver jobber ikke er en kilde til stor rikdom på hele, men noen betaler bedre enn andre, og hvis du kan helle mot de seg, da så mye bedre.
  • Hva er punktligheten for betaling? Klart noen klienter eller arbeidsgivere kommer til å være bedre enn andre. Over tid vil du lære å foretrekke de som lønn, både av ren nødvendighet og ut av frustrasjon og sinne over de som ikke betaler i tide, eller i det hele tatt. Hold et øye med forfatterens fora og oppslagstavler for informasjon fra forfattere om dårlige betalere og styre klar av dem.
  • Har nettsteder kvoter? Kvoter kan bety at uansett hvor stor din skriftlige brikke er og selv om stykket har blitt akseptert, kan det hende at nettstedet har nådd sin kvote og nekte å publisere det, og nekter derfor å betale deg. Hvis du ikke liker denne type system, ikke skriv for nettsteder som bruker det.
  • Betyr det synes å være god kommunikasjon fra arbeidsgiver eller klient? Mangel på disse kan føre til misforståelser eller dårlig samhandling.
  • Vil du være budgivning for arbeid? Enkelte nettsteder krever at du gi bud. Dette betyr at du trenger å forstå budgivning system, være komfortabel med å bruke det, og være klar til å bli overbydd.
  • Hvilken engelsk bruker de? Hvis du skriver for online-miljø, må du være klar over nettstedets engelsk politikk. Hvis du skriver i Australian engelsk for en europeisk nettside som ikke tillater stave varianter utover de som brukes i Europa, så du trenger å friske opp dine europeisk grammatikk med mindre du ønsker å uroe redaktøren hele tiden (du don ' t ønsker å gjøre det!).
 • Før du sender noe til en større publikasjon, må du lese sine retningslinjer. Masse god skriftlig er avvist fordi forfatteren var for lat til å oppfylle retningslinjene.
 • Den beste suksess er sannsynlig å komme fra pitching ideer i områder der du er mest fortrolig med gjenstanden.
 • Det finnes masser av online skriving muligheter, men gir en liste over potensielle områder er ikke bare urettferdig favorisering av noen mer enn andre, men det er ansvarlig å være feil etter den tid dette går i trykken, gitt den stadig skiftende natur nettsteder. Og der ligger et problem for den elektroniske frilansskribent - hvilke nettsteder å stole på og å sette din innsats i og hvilke nettsteder som er ansvarlig for å bite deg. En rekke kjente artikkelen områder har en tendens til å endre politikk uten forvarsel, og dermed forlate vanlige forfattere i mørket eller presset av området. Mottoet er å være forberedt på endringer i det elektroniske miljøet og for å plassere dine skriveferdigheter egg i mange elektroniske kurver. På den måten, hvis ting går galt på ett område, har du nok av andre til å vende tilbake til.

Advarsler

 • Opprettholde ærlige finansielle poster. Inntektene er skattepliktige i de fleste land.
 • Insistere på en forhånd og delbetalinger. Delbetalinger og fremskritt vil beskytte deg fra å arbeide for ingenting med dårlige betalere.
 • Aldri være tilfeldig når du arbeider gjennom nettsteder som garner leseren tilbakemeldinger. Negative tilbakemeldinger kan gjøre det svært vanskelig å få arbeid i den plattformen igjen.
 • Mens løpende inntjening for artikler som allerede sitter på nettsteder er nydelig, ikke la disse få deg til å hvile på laurbærene. Ting endres og artikler kan fjernes eller oppdateres uten varsel og inntektene dine kan plutselig forsvinne eller raser nedover.

Ting du trenger

 • Internettilgang
 • Portefølje
 • Artikler som du allerede har publisert
 • Journalistikk eller skriveferdigheter, pluss kvalifikasjoner hvor relevant
 • Job fører