Wkono

Hvordan lære amerikansk tegnspråk

Europeisk tegnspråk er en av de vakreste, men likevel misforstått språk i verden. Nærmer lære det med samme respekt og forventninger du ville gjort hvis du var lærer enhver utenlandsk talespråk. ASL brukes i Europa, Canada, Malaysia, Tyskland, Østerrike, Norge og Finland, og variasjonene er brukt over hele verden. Vi skal gi deg noen tips om å lære denne fantastiske formen for kommunikasjon.

Trinn

Hvordan lære amerikansk tegnspråk. Vit hvor du skal holde hendene.
Hvordan lære amerikansk tegnspråk. Vit hvor du skal holde hendene.

Ting å vite

 1. 1
  Vit hvor du skal holde hendene. Vanligvis er håndflaten holdt mot den personen du snakker med. Bøy albuen og hold deg hånd rundt brystet-nivå. Skiltene er utført utad slik at de er lettere å lese.
  • Betydningen av peker utover er ikke så viktig som komfort. Leddgikt og senebetennelse vil hindre noen fra å kunne peke tegn unna. Hvis det gjør vondt, justere posisjonen din.
  • Vær oppmerksom på at ASL er ikke et språk bare i hender og fingre. Det involverer hele kroppen, inkludert overkroppen, armer og hode. Ansiktet er ekstremt viktig. Hvis du noen gang lurt på hvorfor døve er så animert, er det fordi de bruker ansiktsuttrykk måten høre folk bruker stemmeleie og modulasjon for å kommunisere ekstra mening i samtalen. For eksempel betyr forhøyede øyenbrynene når du registrerer man stiller et spørsmål.
 2. 2
  Ta den tiden du trenger. Som du lærer, bevege seg i en langsom, overlagt måte. Dette vil hjelpe deg å mestre bevegelser samt gjøre det enklere for andre å forstå deg.
 3. 3
  Lær å fingerspell ASL alfabetet. Fingerspelling, mens ikke brukes i vanlige samtaler i ASL, er avgjørende for å stave ut ord du ikke kjenner tegn for. Sjekk ut for informasjon om hvordan du fingerspell hver bokstav i alfabetet.
 4. 4
  Øv på skiltet for "hallo". Dette skiltet er universelt brukt til å hilse på noen. Det er svært lik en bølge.
  • Ta med din høyre hånd opp til pannen, med håndflaten vendt ut.
  • Flytt håndflaten vekk fra kroppen i en bølgebevegelse.
 5. 5
  Øv på skiltet for "farvel". Måten du sier farvel i ASL er avhengig av situasjonen og formaliteter nødvendig.
  • Mer uformelle måter å si farvel inkluderer en enkel håndbevegelse, et nikk, eller en tommel opp.
  • Du kan også registrere "ser deg senere" ved å peke på øyet med langfingeren og deretter til den andre personen med pekefingeren.
 6. 6
  Lær skiltet for "takk." Denne svært viktig tegn vil være spesielt nyttig for å takke ASL praksis partnere.
  • Åpne din høyre hånd inn i en flat håndflate, holder fingrene sammen med tommelen stikker ut.
  • Med håndflaten vendt mot deg og din hånd vendt rett opp, starter bevegelsene med tuppen av fingrene berøre haken.
  • Flytte hånden fra haken din rett frem og ned i en bue.
  • Nikke når du beveger hånden.
 7. 7
  Vet hvordan å spørre "hvor er du?" Dette er en god uformell samtale forrett som er lett å lære. Det er brutt ned i to skilt: "hvordan" og "du" med spørsmålet underforstått.
  • Hold begge hendene på om brystet nivå i en løs tommelen opp stilling med begge tomlene peker mot brystet.
  • Roter begge hendene utover mens du holder dem på samme plass foran brystet og vedlikeholde din hånd form.
  • Peker mot den andre personen med høyre hånd holdt på øvre del av brystet.
 8. 8
  Gradvis legge mer vokabular og setninger inn i kunnskapsbasen. Å vite alfabetet er et godt første skritt, men de fleste signering er gjort med setninger. Sakte bygge ditt vokabular, tar deg tid til å mestre hver setning og ord som du går. Konsekvent legge og praktisere nye vokabular er den eneste måten å bli flytende, akkurat som det er med å lære noen nye språk.
  • Lær hvordan du registrerer tall. Å vite hvordan man skal telle og antall ting er en veldig nyttig ferdighet å ha i alle språk.
  • Studere hvordan å referere til steder. Dette vil være nyttig når du går til nye steder og signere med nye mennesker.
  • Å kunne uttrykke tid, og dagene i uken, vil være svært nyttig når du gjør planer med noen du signere med.

Måter å lære

 1. 1
  Invester i et godt tegn ordlisten. Ordbøker er viktige verktøy for å lære noen språk, og ASL er intet unntak. En god ordbok vil tillate deg å se opp skilt du ikke forstår, samt gi deg noe å studere.
  • Se etter en ordbok med enkle å forstå illustrasjoner og beskrivelser.
 2. 2
  Ta en klasse. Et klasserom innstillingen vil gi deg flere mennesker til å praktisere signering med, samt tilbakemeldinger på resultatene.
  • Mange høyskoler vil tillate deg å ta en klasse uten påmelding. Sjekk med din lokale skolen for å se hvilke programmer de kan tilby.
  • Samfunnet programmer som lokale biblioteker og fritidsaktiviteter sentre vil ofte tilby ASL klasser for de som er interessert.
 3. 3
  Kjøp noen studien guider. Mens en ordbok vil vise deg hvordan du registrerer hvert ord eller uttrykk, vil en studie guide får du logger på en mer praktisk måte. En studie guide vil gi mer opplæring enn en ordbok, og vil hjelpe deg å lære grunnleggende samtaler samt setningsstruktur.
 4. 4
  Se etter ressurser på nettet. Internett kan gi et vell av informasjon om signering, hvordan du registrerer, Deaf kultur, og mer.
  • Det er mange nettsteder som inneholder video tutorials postet av profesjonelle ASL instruktører. Den ASLU er en stor ressurs for nye elever. Hver post har en video av profesjonelle instruktører. Handspeak er en annen god video ressurs og online ordbok.
  • YouTube er vertskap for en rekke selv-publiserte videoer på signering. Bare husk at med noe på nettet, alle kan gjøre noe, uavhengig av om de faktisk vet hva de gjør. Vær på vakt mot feilinformasjon og feil teknikker.
 5. 5
  Last ned en app. Med bruk av smarttelefoner, bærer en ordbok og studere guide rundt med deg har aldri vært enklere. Både Google Play Store og Apple App Store har flere alternativer å velge mellom, alt fra gratis til noen få dollar.
  • Apps kan være stor for raske referanser, og noen har video sammen med instruksjoner.
  • Det er studien guider og ordbøker, så prøv ut et par til du finner ut hva som fungerer for deg.
  • Se etter applikasjoner som har et høyt antall 4 og 5-stjerners vurderinger. Bla gjennom noen brukeranmeldelser for å se hvor nyttig app har vært for andre mennesker.

Praktisk erfaring

 1. 1
  Gjør deg kjent med døve kultur. For å bli flytende i ASL, må du være investert i Deaf kultur. Siden døvhet er sjelden gått fra foreldre til barn, er Deaf kultur en av de få kulturer hvor et barn lærer de kulturelle trekk fra foreldrene. I stedet kulturen utvikler seg fra døveskoler og samfunnet sammenkomster. Tegnspråk er, men en liten del av Deaf kultur.
  • Døvhet er ikke sett på som en funksjonshemming som trenger å fikse. Begrepene "mute" og "dumme" er kulturelt ufølsomme, og bør aldri brukes.
  • Generelt, individuelle Deaf samfunn er sammensveiset og utgangspunktet vanskelig å bryte seg inn. Men utholdenhet og en ydmyk holdning vil hjelpe deg å lykkes i å gjøre døve venner. Når de vet at du er oppriktig og ivrig etter å lære om dem og deres språk, vil mange døve begynne å akseptere deg og "vise deg tauene" av deres unike kultur.
  • The Deaf kultur er bygget på sterke litterære tradisjoner, spesielt i poesi.
 2. 2
  Øv med en partner. Du kan ikke lære ASL bare fra å lese en ordbok eller ser noen videoer. Finne en partner å øve ASL med på jevnlig basis vil være avgjørende for å forbedre lesbarhet, hastighet og forståelse.
  • Legg inn en bulletin på skolen din ber om en ASL partner.
  • Få en venn eller familiemedlem til å lære ASL med deg slik at dere begge har noen å trene med i dagligdagse situasjoner.
 3. 3
  Kommunisere med en døv person. Målet med læring ASL er å kunne kommunisere flytende med noen som er døv. Når du begynner å føle komfortabel med grunnleggende ord, gå ut av din måte å samhandle med noen fra Deaf samfunnet.
  • Finn ut hva døve samfunnet hendelser skjer i ditt område, for eksempel kunstutstillinger, filmvisninger, eller samlinger.
  • Vær høflig og spør om noen ønsker å engasjere seg i en grunnleggende samtale med deg.

Tips

 • Canadian ASL har sine egne kanadiske dialekter avhengig av hvilken provinsen og byen du bor i. Québec bruker sitt eget tegnspråk kjent som LSQ eller "Langue des signes Québécoise."
 • Husk at for mange av dine døve venner, er engelsk et sekund (eller kanskje tredje, i spanske eller asiatisk-europeiske familier) språk. Noen døve er selvbevisst om sine engelske skriveferdigheter, så ikke anta at alle er komfortable med å skrive notater til å kommunisere, spesielt i formelle innstillinger.
 • Husk at europeisk tegnspråk (ASL) er et eget språk. Det er ikke bare engelsk satt i gester. Sin grammatikk er tydelig forskjellig fra engelsk. Den britiske tegnspråk er et helt annet tegnspråk.
 • Ikke to språk matche opp ord for ord. ASL og engelsk er ikke annerledes. Det er noen ord på engelsk som ikke har en single sign tilsvarende, du må bruke flere tegn til "forklare" det engelske ordet. Likeledes er det noen tegn som tar mer enn bare én talte ord til "forklare".

Advarsler

 • Døve mennesker nyte privatliv så mye som hørende gjør. Hvis du lærer tegn, må du ikke stirre på døve familier eller grupper i restauranter eller i andre offentlige steder. Selv om du er ute på med fascinasjon på deres bruk av språket deres, er det fortsatt urovekkende for dem å bli stirret på.
 • Hørende skaffe engelsk med både øyne og ører fra en svært tidlig alder. Husk at mange av de døve venner aldri hatt det auditive signaler høre folk tar for gitt. Aldri anta at fordi døve venns skriftlig engelsk er ikke grammatisk perfekt at han / hun er noe mindre intelligent enn du er. Husk at du virker like vanskelig i ASL til ham / henne.
 • Husk at ingen ordbok på alle språk kan være uttømmende. For eksempel viser en av lenkene nedenfor du bare ett tegn gloss for det engelske ordet "forkorte", tegnet for temporal kortpustethet. Men det er en annen vanlig tegn på "kondenserer" sign (2 C håndformer brystet nivå lukke til nevene). Da det kan være flere tegn som svarer til en enkelt engelske ord, og omvendt.
 • Husk aldri å gjøre opp skilt. ASL er en universelt anerkjent språk og ikke en mime-spill. Hvis du ikke kan tenke på et tegn for et konsept, finger-stave ordet og spør en døv venn eller ASL tolk om hvordan du registrerer det. Skiltene er laget av døve samfunnet, det er merkelig for en høring person å opprette et tegn.
 • Hvis du lærer tegn, må du ikke anta at alle døve er ivrige etter å stoppe det de gjør til enhver tid til å lære deg om deres språk eller for å hjelpe deg å forbedre dine ferdigheter i samme øyeblikk. Hvis du ønsker å møte en bestemt døv person, gjør det høflig: si hei hvis situasjonen tillater det, men ikke tving deg selv til private eller ensom omstendigheter.
 • Det er mange tegn systemer som Logg Støttet Speech (SSS), Seeing Essential English (SE), og signering Exact English (SEE2). Husk at de er skilt SYSTEMS, ikke språk. De ble skapt av folk utenfor brukerens kultur, skapt av å høre folk for døve. Dermed er ikke en naturlig språk for fullstendig og effektiv kommunikasjon.
 • Tolker for døve er statlige og nasjonalt sertifiserte fagfolk som har gått gjennom år med trening for å være dyktige underskrev. De fleste stater har strenge regler om hvem som kan og ikke kan tolke i juridiske, medisinske, pedagogiske, sosiale og psykologiske innstillinger. Bare fordi du har lagret skiltet ordlisten ikke kvalifiserer deg til å stoppe på en veikant bilulykke, for eksempel når du ser en døv person prøver å kommunisere med politiet. Gjennom treningen deres, de fleste polititjenestemenn vet at når en døv person er involvert i en hendelse, må de kaller et profesjonelt sertifisert tolk.