Wkono

Hvordan fortelle forskjellen mellom en irsk aksent og en britisk aksent

Britiske og irske aksenter er svært forskjellige, men en viss del av Storbritannia, Nord-Irland, har spesielt irske aksenter. Det er forskjeller mellom aksenter, vil kjenne disse forskjellene å skille de to.

Trinn

Hvordan fortelle forskjellen mellom en irsk aksent og en britisk aksent. For det første kan det være lurt å bli kjent med de to aksenter, kanskje bruke musikk eller filmer, irsk country musikk er bra som du kan høre irsk aksent på sitt beste, men noen ganger vokalene er mer avrundet.
Hvordan fortelle forskjellen mellom en irsk aksent og en britisk aksent. For det første kan det være lurt å bli kjent med de to aksenter, kanskje bruke musikk eller filmer, irsk country musikk er bra som du kan høre irsk aksent på sitt beste, men noen ganger vokalene er mer avrundet.
 1. 1
  For det første kan det være lurt å bli kjent med de to aksenter, kanskje bruke musikk eller filmer, irsk country musikk er bra som du kan høre irsk aksent på sitt beste, men noen ganger vokalene er mer avrundet. Brit-pop er bra for en britisk aksent (spesielt noen engelske aksenter) som tekstene er nesten talt.
 2. 2
  Noter de viktigste forskjellene mellom de to, innkalling irsk (og skotsk) folk ofte snakker raskere enn engelsk mennesker.
 3. 3
  Prøv å glemme den stereotypen at alle britiske folk høres vel muntlig som dronning, dette er ren stereotypi og er ikke alltid sant.
 4. 4
  Når du har hørt og gjort notater av de viktigste forskjellene du bør være i stand til å skille forskjellene mellom irsk og andre britiske aksenter.
 5. 5
  Merk at i en irsk aksent, er "wh", "h" ofte hørt rett etter w. Dette var for å skille mellom hval og Wales.
 6. 6
  Vær også oppmerksom på noen av de irske detaljer. Når irske folk stille spørsmål som krever et ja eller nei svar, er "ja" eller "nei" i svaret ofte ekskludert. Når du blir spurt "Kan du se det nå?", I stedet for "Ja jeg kan.", De ville bare si: "Jeg kan" eller "aye".
 7. 7
  Bortsett fra det, irsk også bruke noen av følgende: I stedet for ". Han er en fin gutt", noen i Irland vil nok si: "Det er en fin gutt (så) han er." I stedet for "Hun kom for å se oss etter å hjelpe dem", noen kan si: "Det var etter å hjelpe dem hun kom for å se oss."

Tips

 • Irland har en mengde forskjellige aksenter, noen ganger ulik vilt selv innenfor samme by eller tettsted. Jo lenger nord du kommer, jo mer flatet vokalene er, mens vokalene uttales i og rundt Dublin er lik vokalene uttales i England.
 • På grunn av nærheten til Nord-Irland og Skottland, og det faktum at mange skottene slo gjennom Ulster, noen aksenter er lik skotske aksenter.
 • Folk noen ganger gjør antagelsen om at de irske bruk sammentrekninger som 'tis,' twas, 'twill og' shant. Noen irske do, noen ikke. Dette ble brukt i løpet av de 18., 19. og tidlig 20. århundre og bare finnes i enkelte områder.
 • Glem stereotypen at alle britiske høres ut som dronningen.
 • Irish lyder som ligner på europeisk, og snakkes raskere enn engelsk.