Wkono

Hvordan beregne kundefordringer samling periode

Bedrifter både store og små ofte selger sine produkter til sine kunder på kreditt. Kredittsalg, i motsetning til kontanter transaksjoner, må nøye forvaltes for å sikre rask betaling. Vanstyrte kontoer kan føre til treg eller sen betaling og mislighold. En måte å holde styr på kreditt omsetning er å analysere de tilhørende finansielle nøkkeltall, slik som den gjennomsnittlige oppsamlingsperiode. Lære å beregne kundefordringer samling perioden vil hjelpe din bedrift å holde styr på hvor raskt betalinger kan forventes.

Trinn

Hvordan beregne kundefordringer samling periode. Bestemme den gjennomsnittlige kundefordringene for året.
Hvordan beregne kundefordringer samling periode. Bestemme den gjennomsnittlige kundefordringene for året.

Beregning av kundefordringer samling periode

 1. 1
  Bestemme den gjennomsnittlige kundefordringene for året. Denne balansen kan oppnås nøyaktig ved å summere kundefordringer for hver dag i året, og deretter dele den summen med 365. En enklere, men mindre presis tilnærming innebærer å bruke kundefordringer balanserer enten månedlig eller kvartalsvis. For eksempel kan du oppsummere de fire kvartalsvise kundefordringer og deretter dele den summen med 4 for å komme frem til gjennomsnittlig saldo.
 2. 2
  Bestem det totale kredittsalg for året. Denne informasjonen kan vanligvis ikke trukket fra resultatregnskapet, som salgs-konto vil ikke være spesifisert med kontanter og kredittkort. I stedet bør du summere alle salg gjort på kreditt ved å undersøke de generelle bilag. Hvis bedriften bruker regnskapsprogrammer, vil søknaden kunne automatisk beregne den delen av salget er gjort på kreditt.
 3. 3
  Beregn den gjennomsnittlige daglige kredittsalg. Å bestemme den gjennomsnittlige mengden av kredittsalg gjort hver dag, rett og slett dele den årlige kredittsalg med 365. For eksempel, hvis et firma har gjort 373 140€ av kredittsalg for året, gjennomsnittlig daglig omsetning er (500 000/365) eller 1030€.
 4. 4
  Beregn den gjennomsnittlige kundefordringer samling perioden. For å beregne den gjennomsnittlige samlingen perioden, dele den gjennomsnittlige kundefordringene av den gjennomsnittlige daglige kredittsalg. For eksempel vurdere et firma som har en gjennomsnittlig kundefordringene på 44 780€ og gjennomsnittlig daglig kredittsalg av 1030€. Samlingen perioden er (60000/1370) eller 44 dager.
 5. 5
  Tolke resultatene av beregningen. Samlingen periode representerer gjennomsnittlig antall dager mellom en kreditt salg og innsamling av betaling fra kunden. Et lavt tall indikerer rask samling, mens et høyere tall indikerer et mønster av treg eller sent kundens betalinger.
  • I eksempelet ovenfor, var den gjennomsnittlige samlingen perioden 44 dager. Hvis firmaet tilbyr kundene 60 dager til å betale for sine innkjøp, så dette tallet er utmerket. Dersom foretaket forventer betaling innen 30 dager, så dette tallet indikerer at kundene betaler 14 dager for sent i gjennomsnitt.
  • Hvis den gjennomsnittlige samlingen perioden er for høyt, skal nødvendige kontrollene settes på plass for å fremskynde kunde betaling. Fakturaer og samling merknader skal sendes ut omgående med vilkårene oversiktlige. Håndheving av sen betaling straffer bør være strenge.

Tips

 • Mange bedrifter, spesielt butikker, vil møte dramatiske sesongmessige svingninger i kredittsalg. Av denne grunn er det best å bruke årstallene som ovenfor, snarere enn å prøve å annualize salgstall fra en kortere periode.
 • Merk at i eksempelet beregningene ovenfor vil fungere like godt når det uttrykkes i andre valutaer.

Ting du trenger

 • Regnskap programvare