Wkono

Hvordan å stoppe mumler og snakker tydelig

Mumler er når du snakker så lavt eller spart på enunciation i den grad at folk ikke forstår hva du sier, og ofte be deg om å gjenta deg selv. Dette kan være en irriterende vane, men sjansene er at du allerede vet hvordan du snakker uten å mumle. Du har trolig hatt en telefon samtale når forbindelsen var dårlig eller snakket med noen som var tunghørt, og i disse situasjonene du sannsynligvis snakket høyt og tydelig uten å tenke på det. Kan du gjøre det bevisst og gjør det til en vane? Her er noen teknikker for å prøve.

Trinn

Hvordan å stoppe mumler og snakker tydelig. Ikke vær redd for å si feil ting.
Hvordan å stoppe mumler og snakker tydelig. Ikke vær redd for å si feil ting.
 1. 1
  Stå rett opp. Selv om du er, vil bidra til å gi inntrykk av. God holdning bidrar også til å holde luftveiene åpne, slik at pusten kan være sterkere.
 2. 2
  Ikke vær redd for å si feil ting. Du vil kanskje; alle gjør. Bare korrigere deg selv eller flytte på. Det er en ferdighet og noen mennesker er ekstremt begavet på det. Hvis du trenger å øve, skjønner det er en ferdighet som du ikke er spesielt sterk i, men er noe du kan lære.
 3. 3
  Åpne munnen bredere når du snakker. Ikke så mye lyd vil komme ut om det har å snake forbi lukkede tenner og lepper først.
 4. 4
  Artikulere. Pass på at du faktisk stoppe luften for konsonanter som 't' og 'b'. Skille mellom vokaler.
 5. 5
  Kjør saktere. Snakker for fort er et vanlig symptom på nervøsitet, men det vil ikke hjelpe dine ord bli forstått.
 6. 6
  Si opp. Mål å snakke minst litt høyere. Du vil automatisk bruke mer pust, og du vil sannsynligvis avta og artikulere bedre i prosessen.
 7. 7
  Praksis. Snakk inn i en båndopptaker eller bruke datamaskinen med en mikrofon. Deretter lytte til opptakene. Gjør benytte anledningen til å legge merke til hva som er uforståelig, hvor setninger sti av, og så videre.
 8. 8
  Lytt til andre som er flinke til å snakke, for eksempel radio-og TV-annonsørene, og legge merke til hvordan de uttale ord, hvilken hastighet de snakker, og så videre.
 9. 9
  Snakk med bøyning. Spørsmål bør gå opp i tonehøyde på slutten. Uttalelser bør gå ned. Varsel, også, hva stavelser og ord få vekt. Prøv overdriver din bøyning, slik du ville gjort hvis du skulle lese til et lite barn og Hamming det opp litt.
 10. 10
  Støtte fra mellomgulvet ditt. Bruk musklene i magen for å støtte pusten mens du snakker. Selv om du snakker ikke mer høylytt, vil du snakke mer tydelig på denne måten. Plasser en hånd over magen, rett under ribbeina. Du skal føle at musklene der flytter mens du snakker.
 11. 11
  Synge. Du trenger ikke å synge mens noen lytter, men prøv å synge alene i dusjen eller i bilen. Du vil utøve din stemme og bli vant til å bruke det. Du vil også lære hvordan du bruker luft, artikulasjon, pust og frasering.
 12. 12
  Shout. Ikke knirker eller skrike eller heve pitch på stemmen din. Bellow. Hold stemmen på om normal banen og se hvor høyt du kan gå. Heie på en sportsbegivenhet eller snakke over høy musikk er en mulighet til å øve, eller du kan bare lukke døren. Legg merke til hvordan du styrer din luft når du roper.
 13. 13
  Øv uttale ord ved å lese ting høyt og uttale hvert ord riktig og sakte. Hvis du mumle, gå tilbake og gjenta setningen.

Tips

 • Vær bevisst på talen din. Nå og da, lytte til deg selv og legge merke til hvordan du gjør.
 • Hvis du er nervøs eller usikker, anser klar tale som en tjeneste til lytteren.
 • Vær trygg. Ha minst nok tro på setninger du sier for å få dem over tydelig.
 • Spør en venn til å lytte til deg når du leser en setning. Fortell dem at du har det du gjorde gode og dårlige.
 • Legg merke til ordene du sliter med, og gjenta dem høyt og tydelig, til du er i stand til å si dem på en vanlig snakker tempo.