Wkono

Hvordan fortynne løsninger

Alle som noensinne har utvannet en flaske hjertelig bør vite verdien av å kunne fortynne løsninger. Hvis du bruker for mye vann, ikke juice smaker ikke veldig bra. Hvis du ikke klarer å bruke nok vann, kan hjertelig smake for sterk. Selv om dette er en enkel prosess med fortynning, er det mer kompliserte metoder som vitenskapelige næringer er avhengige av å skape de riktige løsningene. For eksempel, mange biokjemikere gjør overflødig løsning konsentrert form til bruk som lager for fremtiden.

Trinn

Hvordan fortynne løsninger. Les informasjonen på flasken konsentrat.
Hvordan fortynne løsninger. Les informasjonen på flasken konsentrat.

Se etter retninger

 1. 1
  Les informasjonen på flasken konsentrat. I mange tilfeller gir etiketten forholdet du må bruke for å fortynne løsningen. Det kan også identifisere hva kjemiske eller stoff du trenger å bruke for fortynning.
 2. 2
  Besøk nettsiden for produksjonsbedrift. De fleste produsenter gi instruksjoner på sine nettsider enten i produktbeskrivelse eller i vanlige spørsmål avsnittet.
  • Hvis du ikke finner informasjonen på konsentrert løsning etikett eller på nettsiden, kan du kontakte firmaet for veibeskrivelse.
  • Du kan også søke på nettet for de sikkerhetsvurderinger for kjemiske kort for produktet. Hvis du kan finne dette, bør det gi den informasjonen du trenger for å fortynne løsningen.

Følg en vitenskapelig formel for å fortynne konsentrerer

 1. 1
  Bruk formelen c1v1 = c2v2. Ved å bruke denne formelen, kan du holde dine enheter konsekvent.
  • Som med alle ligningen, du vil løse problemet for å finne svaret på hva du ikke vet. Du kan finne det nyttig å sette et spørsmålstegn i fronten av enheten må du finne for å hjelpe deg å løse for det.
  • I denne formelen er lik C1 konsentrert oppløsning; V1 er lik volumet av konsentrat, som kan være en ukjent faktor, C2 er lik mengden av konsentrat må til å begynne fortynningen, og V2 er lik den endelige mengde av konsentrasjonen løsning trenger å skape.
  • Du kan også fortynne løsninger ved å multiplisere mengden du trenger for å forberede av konsentrasjonen nødvendig. Når du har det nummeret, kan du dele det med standard konsentrasjon trenger fortynning. Dette vil gi deg standard som skal brukes til fortynning.

Fortynne løsninger ved å bestemme faktorer

 1. 1
  Identifiser faktor du må bruke for å fortynne konsentratet. Beregn ønsket mengde løsningen du trenger og deretter dele det tallet med faktor. Dette forteller deg hvor mye av den opprinnelige konsentrasjonen må du legge til den ingrediensen du har tenkt å bruke som fortynnet.

Bland fortynnet til stoffet

 1. 1
  Tilsett substans som fungerer som den fortynnede til den konsentrerte oppløsning. Du må kanskje helle stoffet i en bøtte eller en annen type av beholder, og deretter legge riktig mengde konsentrat til det.

Advarsler

 • Følg alle retningslinjene for sikkerhet gitt av produksjonsbedrift eller at din bedrift trenger. Dette er spesielt viktig hvis du trenger å fortynne en syre løsning.
 • Arbeide med en sur løsning kan kreve mer detaljert fremgangsmåte og sikkerhetsregler enn fortynne ikke-syreløsninger.