Wkono

Hvordan å fil for kapittel 13 konkurs

Det finnes flere forskjellige typer konkurs i Nord-Europa, og mange folk blir forvirret om hvilket alternativ som er best. Det er viktig å forstå hvert alternativ før du bestemmer hvilken type du skal bruke. Dette er en guide på hvordan du filen for kapittel 13 konkurs.

Trinn

Hvordan å fil for kapittel 13 konkurs. Avgjøre om konkurs er det beste valget for deg.
Hvordan å fil for kapittel 13 konkurs. Avgjøre om konkurs er det beste valget for deg.
 1. 1
  Avgjøre om konkurs er det beste valget for deg. Hvis du er i trøbbel økonomisk, er det en rekke ting du kan gjøre for å få deg tilbake på sporet. Konkurs bør vurderes din siste utvei.
 2. 2
  Finn ut om kapittel 13 er det rette konkurs alternativet. Kapittel 13 er et alternativ til kapittel 7, og er utformet for personer med en vanlig inntekt, som ønsker å nedbetale sin gjeld, men trenger en viss tid til å gjøre det. I kapittel 13 skyldnere betale tilbake sine kreditorer enten i sin helhet eller delvis, over en periode på inntil tre år. I noen tilfeller kan du betale dine kreditorer over fem år. Hvem som helst kan søke om kapittel 13 konkurs hvis deres gjeld er mindre enn 201 310€ og deres sikret gjeld er mindre enn 602 800€. Imidlertid kan selskaper, partnerskap, og de som har hatt en konkursbegjæring avvist de siste 180 dagene ikke filen under kapittel 13.
 3. 3
  Sende inn en begjæring. Du må sende inn en begjæring til skifteretten i hjemmet ditt distrikt. Sammen med begjæringen, må du også sende inn en oversikt over eiendeler og gjeld, løpende inntekter og utgifter, innkjøps-eller salgskontrakter, og utløpte leiekontrakter. En tidsplan for fritak eiendeler er også innlevert. Du må kjøpe konkurs skjemaer på en stasjonær butikken som de ikke er tilgjengelige fra retten. Du kan også be din advokat til å hjelpe deg med å fylle ut skjemaene.
 4. 4
  Betal avgifter. Når filing for konkurs er det en rekke av nødvendige avgifter for å ta vare på. Du må betale en domstol filing avgift på 120€ og en diverse administrative gebyr. Når begjæringen er arkivert, er de fleste rettssaker "bodde". Dette betyr at de fleste kreditorene ikke vil være i stand til å fortsette søksmål, garnityr lønn, eller ringe deg på telefonen for å kreve betaling.
 5. 5
  Sende inn en plan for tilbakebetaling. Planen for tilbakebetaling kan enten være innlevert begjæringen, eller senest 15 dager etter.
 6. 6
  Delta på et møte med kreditorer. Dette møtet blir vanligvis avholdt 20-50 dager etter at du filen begjæringen. Det er avgjørende at du delta på dette møtet, som det vil tillate dine kreditorer for å stille deg spørsmål om dine eiendeler og finansielle situasjon.
 7. 7
  Delta på bekreftelse høring. Denne høringen vil bli avholdt i retten, og en konkurs dommer vil avgjøre om din plan for tilbakebetaling er mulig, og oppfyller alle Konkurs Kode standarder. Kreditorer er informert om denne høringen, og de får lov til å protestere mot bekreftelse. Dette er mest vanlig når utbetalingene i planen er mindre enn hva de ville fått i et kapittel 7 konkurs, eller hvis skyldnerens planen ikke forplikte alle hans eller hennes forventede disponibel inntekt for de tre år av planperioden.
 8. 8
  Begynn å lage dine betalinger! Innen 30 dager etter innlevering plan, må du begynne å gjøre betalinger til advokat, selv om betalingen planen har ennå ikke godkjent av retten. Hvis planen ikke blir godkjent, kan du endre den, eller vurdere å endre over til et kapittel 7 konkurs. (Kapittel 7 bør vurderes svært siste alternativet).

Tips

 • Ansette en kompetent advokat. Mindre enn 2% av Kapittel 13 er arkivert i delstaten Colorado i 2012 uten advokat ble bekreftet. Når en sak er henlagt en foreclosure salg fortsetter der den slapp, og du kan finne deg selv hjemløse.
 • Filing avgifter varierer etter distrikt

Advarsler

 • Det anbefales å ansette en advokat som kapittel 13 er ekstremt kompleks. En konkurs plan kan betale noen kreditorer så lavt som 10 cent på dollaren, opp til 100% av kravet, slik at din advokat kan hjelpe utforme en plan basert på din unike posisjon.