Wkono

Hvordan velge et tema for en informativ tale

Trenger du et emne? Bare følg disse trinnene og til slutt vil du utvikle en informativ tale tema som vil overraske og informere publikum.

Trinn

Hvordan velge et tema for en informativ tale. Lag en kort liste over dine interesser.
Hvordan velge et tema for en informativ tale. Lag en kort liste over dine interesser.
  1. 1
    Lag en kort liste over dine interesser. Svar på disse spørsmålene: Er det noe du elsker å snakke om? Har du utviklet spesielle ferdigheter i ditt personlige eller profesjonelle liv?
  2. 2
    Bestem interesser og behov publikum. Hva ønsker de å lære? Bedre ennå, hva de trenger å lære, spesielt fra en høyttaler som deg?
  3. 3
    Gjennomgå kort liste over dine interesser og ta en beslutning. Velg det emnet som også er interessant for publikum. Pass også på at du kan levere en tale om temaet på en interessant måte. Leveransen er alt!
  4. 4
    Forskning bare en ny eneste aspekt av det emnet. Se etter ny informasjon som overrasker dine lyttere. Finn merkelige ting på emnet, slik at publikum vil snakke seg imellom etter talen og sa: «Wow, jeg visste aldri at!"
  5. 5
    Demonstrer trinnene, scener, fordeler og ulemper, og effekter ved bruk av visuelle hjelpemidler. Med noen temaer kan visuelle hjelpemidler veldig mye hjelp på tale å bli noe folk vil huske i lang tid. Imidlertid kan visuelle hjelpemidler begrave deg. Hvis du har en litt kjedelig tema, bruke en dum visuelt hjelpemiddel for å gjøre publikum sitte opp og faktisk lytte til deg. Hvis din tale er allerede interessant, kan det hende du ikke trenger en.

Eksempel på taler


Tips

  • For å hjelpe deg å bestemme dine interesser: tenk om din favoritt gjenstander, produkter, mennesker, dyr, hendelser, steder, prosesser, prosedyrer, konsepter, retningslinjer eller teorier.
  • Ha det gøy på jakt etter tema! Det er din tale, ikke sant? Gjør det på noe du ikke bare interessert i, men lidenskapelig om. Lever det på en morsom og uforglemmelig måte som vil ha folk snakker for lang tid.
  • For å hjelpe deg å forske: se etter nye fakta, tall, historier, statistikk, spørreundersøkelser, personlige erfaringer, faglige erfaringer, sitater, sammenligninger og kontraster.