Velge et PR-byrå er en prosess som hvis det gjøres bra, kan belønne din bedrift på mange måter, men det krever også grundige forberedelser fra din side. Ved å investere litt tid i søket, kan du spare deg for mye hodepine på et senere tidspunkt hvis ting ikke går bra. Nedenfor er punktene du bør spørre både deg selv og din potensielle partner når vi leter etter en ny (eller vurdere din nåværende) PR-byrå.
Trinn
- 1Hva ønsker du å oppnå fra PR? Det er viktig at du og din bord forstår dette og formidle dette til potensielle byråer. Den vanligste måten dette er initiert er via en kort hvor du kan skissere hva du forventer å oppnå fra forholdet med den vellykkede PR-byrå. Mange bedrifter ansetter en PR-byrå fordi de tror det er den riktige tingen å gjøre, men er ikke klart internt om hva de ønsker å oppnå fra det. Eller, kanskje de vet hva de vil, men ikke hvordan de ønsker å oppnå det. Det er viktig at både du og PR-byrået forstå målene fra starten inkludert tidsrammer og mål. Hvorvidt dette er treff på dine nettsteder, hvor mange ganger telefonen slukker, andel av stemmen mot konkurrenter, dekning i viktige publikasjoner, priser eller høyttaler muligheter, etc. - det er viktig at alle vet hva disse er. For at forholdet skal fungere, må alle forstå hva som kreves av dem.
- Vær tydelig med PR-byrået hvordan deres arbeid passer inn med de andre markedsaktiviteter og de utfordringer du har møtt i det siste. Dette vil bidra til å skissere målene fra en hvilken som helst kampanje helt i starten.
- Definer leveransen: hva selve arbeidet produktet kan du forvente og når? Du bør ha noen måte å måle fremgang.
- Det er viktig å forstå de ulike typer av PR: medierelasjoner, community relations, krisekommunikasjon, sikkerhet / etc. Noen bedrifter er sprekk på å organisere samfunnet partnerskap og hendelser, men ikke så erfaren med håndtering av bedriftens krise og medietrening.
- 2Forstår PR-byrået bedriftens bakgrunn og historie? Hvis de lykkes, vil de representere deg med media og utover så du må sørge for at du har valgt en partner som forstår dynamikken i din bedrift og de potensielle politikk involvert. De forstår hvilke produkter og tjenester du selger? Dette er en grunnleggende nødvendighet og det er ingen unnskyldning for en PR-byrå som ikke er i stand til å forstå dette. Vet PR-byrået hvilke kanaler du bruker for å få produktet til markedet? Igjen, disse er relativt enkle fakta å oppdage og hvis PR-byrå er verdt sin vekt, burde det ha vært i stand til å finne svar på disse enkle spørsmålene via grunnleggende nivå forskning eller ved å ringe deg og diskutere det direkte. Dette bør ikke ta deg mer enn ti til femten minutter på telefon eller personlig, og viser at de er genuint interessert i å komme under huden din og forstå mekanikken i hva som gjør bedriften tick.
- 3Ta en titt på hva konkurrentene gjør. Det er veldig lett å overvåke på et grunnleggende nivå hva konkurrentene gjør bruk av verktøy som Google Alerts. Hva er dine konkurrenter gjør at du tror du bør gjøre? Legg merke disse ned og når du snakker med PR-byråer overvåke for å se om de nevner dem. Dette vil gi deg et innblikk i hvorvidt PR-byrået har gjort hjemmeleksene sine på markedet plass eller hvor innovative de vil være i ansiktet av dine konkurrenter.
- 4Hvem er det du møter fra PR-byrået? Mange etater har et kompetent team som de vil trollbinde ut for en pitch møte, men teamet som faktisk skal drive arbeidet ikke er der. I dette scenariet har du nettopp kjøpt seg inn i et team vil du ikke jobbe med. Når du ber et byrå til banen, ikke vær redd for å be dem om å sende deg selve teamet som du skal jobbe med, og kanskje til og med satt regelen om at presentasjonen skal deles inn i prosenter i samsvar med din kontakt med den personen. Hvis du bare skal se MD av virksomheten for fem prosent av tiden at du jobber sammen, de skal bare presentere for fem prosent av presentasjonen. Hvis du har en media spesialist som du skal håndtere ca 40% av tiden, bør de presentere for 40 prosent av presentasjonen. Dette vil gi deg en bedre forståelse og følelse av teamet du kjøper inn.
- 5Hva slags erfaring trenger du? Hva er selskapets fordeling av kunder som arbeider i B2B mot B2C? En god B2B byrået har også et par B2C kunder - dette betyr at din PR-byrå forstår hvordan ulike medier fungerer og kan også bringe ulike ideer til bordet.
- 6Hvor er ditt hovedkvarter? Dette er viktig som du trenger for å velge et byrå hvor kommunikasjonen ikke kommer til å være en faktor når det gjelder tidssoner, språkbarrierer eller muligheten til å arrangere et ansikt til ansikt møte i siste øyeblikk uten at det er et logistisk mareritt. Hvis du trenger en PR-byrå med erfaring kjører PAN EMEA-kampanjer, etablerte globale nettverk, som arbeider på tvers av nasjonale grenser eller forståelse ved å jobbe med hovedkontor fra et annet kontinent, disse er alle ting du trenger for å etablere en gang. Hvis de ikke har denne erfaringen, trenger du ikke vil at de eksperimenterer med bedriften din og gjør et rot av ting.
- 7Hvor mye budsjett har du, og hva størrelsen på byrået vil du jobbe med? Pass på at PR-byrået har kapasitet til å håndtere en konto din størrelse og også finne ut hvor du har på listen over prioriteringer. Hvis en av sine andre kunder betaler dobbelt hva du legger ned, er det alltid en mulighet for at de vil få særbehandling. Sørg for at din bedrift ikke er tenkt på for første gang på en fredag ettermiddag når de setter sammen din ukentlige PR aktivitet rapporten. Alltid be om referanser fra tidligere og nåværende kunder. Hvis du er virkelig bekymret, spør et byrå hva er dens største betalende klient er og hvordan du vil passe inn i deres plan skulle de vinne din virksomhet i form av prioriterte / flaggskip kunder (selv om du ikke kommer til å være høyt prioritert klient, de fleste byråer ville ikke la på til det!).
- Størrelse betyr noe. Det er boutique bedrifter, lokale / regionale bedrifter og nasjonale / internasjonale bedrifter. Det er viktig for kunden å ha realistiske forventninger om markedet for deres produkt / tjeneste og hva firmaet kan levere. Lokale bedrifter vil koste måte mindre enn nasjonale bedrifter. Mindre overhead og personell. Lokale firmaer vanligvis vet mer om sine markeder.
- 8Hvem andre jobber de med? En enkel forespørsel vil gi deg en idé om hvilken type PR byrået du potensielt samarbeide med. Be dem om en liste over sine nåværende og nyere kunder og hvor lenge de har jobbet med dem. Dette vil gi deg en indikasjon på hva slags erfaring av markedet de har noe som kan være potensielt komplementære. Du vil også kunne sikre at de ikke arbeider med en av dine konkurrenter. En god PR-firmaet vil ikke ta på seg en klient som kan være en interessekonflikt med hverandre.
Tips
- Noen kilder anbefaler ikke verve tjenestene av en PR-byrå med mindre du er garantert å ha ledere som arbeider regelmessig på kontoen din.
- Spør om sine mediekontakter. Hvilke journalister vet de, og hvordan kan de bevise det?
Advarsler
- Ta case-studier med en klype salt. Sørg for å spørre om folk som jobbet på dette prosjektet fortsatt arbeid i etaten, og i så fall be om å få dem tildelt kontoen din.