Wkono

Hvordan velge en første jobb

Det er viktig å tenke på yrker fra en ung alder. Prøv å eller " jobb skygge "på stedene du er interessert i å jobbe for. Du bør begynne å tenke på dette tidlig, før du går til college og ha presset av å velge en stor, finne praksisplasser osv.

Trinn

Hvordan velge en første jobb. List alle de jobbene du kan være interessert i.
Hvordan velge en første jobb. List alle de jobbene du kan være interessert i.
 1. 1
  List alle de jobbene du kan være interessert i.
 2. 2
  Ta litt tid hver dag til forskning fakta om hver jobb og / eller stor du kan være interessert i. For eksempel trenger en advokat lese-og skriveferdigheter. Hold all denne informasjonen i en Word-fil for senere bruk.
 3. 3
  Ta en titt tilbake på listen du opprettet som du avanserer gjennom skolen. Lese den og se på notatene du tok. Dette ville være et godt tidspunkt å se etter praksisplasser / frivillig muligheter i de jobbene du fortsatt finne interessant. Ring sjefen i stedet, gå inn og snakke med dem og holde plager dem før de lar deg ha en jobb / praksisplass.
 4. 4
  Se på listen din, og deretter eliminere alle de jobbene du misliker etter å ha prøvd dem ut og forske på store at du trenger å oppnå dine mål om å få den aktuelle jobben.
 5. 5
  Se på listen over jobber, slutt og kritisk, og prøv å velge en som du kan se deg selv gjøre i fem eller ti år. Snakk med folk som du vet som har den jobben. Intervjue dem. Sjekk ut internett fora, artikler på nettet om folk i den type arbeid, og sende folk i denne linjen arbeid for å se om de liker det.
 6. 6
  Ta affære og finne en praksisplass eller frivillig posisjon innen ditt valg mens du går på college. Ikke vent til å handle. Ikke vent til etter at du oppgraderer. Prøv så mange arbeidsplasser som mulig tidlig, mens du fremdeles er i college, og kan endre din store hvis det er nødvendig. Bli involvert med hva du ønsker å gjøre så snart du kan.

Tips

 • Bla Bureau of Labor Statistics hjemmeside www.bls.gov. Occupational Outlook Handbook lister opplysninger om over 800 yrker, blant annet krav til utdanning og lønn.
 • Plukk og prøve ut en rekke 5-10 jobbene du er interessert i.
 • Nøye vurdere dine personlige verdier, og begynner å vurdere potensielle arbeidsgivere som også på linje med disse verdiene. For eksempel, hvis du er sterkt tilbøyelig til å vokse og belønne andre, søker arbeidsgivere som ikke er fullt og helt økonomisk fokusert, men heller søke de bedriftene som belønning teambygging og støtte til andre kontorer eller grupper, og erkjenner at penger er et resultat av suksess, ikke den eneste grunnen.

Advarsler

 • Spar penger fra dine praksisplasser for college og forskning høgskoler som har de beste programmene for hva du vil gjøre.