Wkono

Hvordan ta gode notater og organisere dem

Det er svært viktig at det i skolen, kan du vurdere hva du har lært på et blunk. Tester, quiz, og lekser i fleng-ta og holde gode notater kan være din redningsvest i et hav av oppgaver. Men, må du lære hvordan du gjør din bærbare jobben for deg. Her er hvordan å holde hodet over vannet.

Trinn

Hvordan ta gode notater og organisere dem. Få en ekspanderende fil arrangør.
Hvordan ta gode notater og organisere dem. Få en ekspanderende fil arrangør.
 1. 1
  Få en egen notatbok for hver klasse. Mens det kan være fristende å ha en stor perm eller bærbar PC for flere klasser, betyr det at halvparten av tiden du trenger for å slepe rundt ti tusen papirer fra ulike fag når du egentlig bare trenger stuff fra en. Få enten en bærbar eller 1 - 1,5 tommers bindemiddel for hver klasse. 3 underlagt bærbare datamaskiner er som regel det beste, de er relativt kompakt, men gir deg skillevegger slik at du kan ha en seksjon for notater, en seksjon for lekser, og en seksjon for skolearbeidet.
 2. 2
  Få en ekspanderende fil arrangør. Hvis du ser deg rundt, vil du antagelig se at folk har en tendens til å like hele "én notisbok og mappe per emne" idé. Virkelig, skjønt, og dette gjør det lett å miste eller ødelegge ting. I stedet får en plast fil arrangør, noe som utvider trekkspill stil å avsløre lommer som kan merkes slik at du kan holde dine papirer organisert. Ser kult, også!
 3. 3
  Vær forberedt på begynnelsen av klassen. Nå som du har fått verktøy for å lykkes, må du være forberedt i klassen. Komme i gang, eller enda bedre, tidlig, med alle bøkene og ting du trenger. Sett deg ned og umiddelbart trekke ut i går kveld oppdrag, samt din bærbare PC, som du bør da åpne opp for en blank side i notatene delen. Ta ut en blyant og viskelær også, og skrive ned kveldens lekser i planleggeren din. Gjøre disse tingene vil du spare tid senere og hjelpe deg å holde følge.
 4. 4
  Ta hensyn til lærerens signaler. Sjansene er gode for at læreren din vil fortelle deg når hun er i ferd med å fortelle deg noe du bør skrive ned, så følge med i timen og høre på læreren din. Forbered deg på å skrive om hun går for å skrive noe på bordet som kan være viktig, eller sier noe sånt som "Det kan være lurt å skrive dette ned" eller "Dette er godt å ha i notatene" eller noe langs disse linjene. I notatene dine, hvis hun sier noe i retning av "Dette vil være på testen" eller gjentar det, bruke en stor "T" med en sirkel rundt det i margen. Du får mer vant til å vite når man skal og når man ikke skal ta notater, men generelt bør du ta minst et par notater hver klasse for å sikre at du senere kan se gjennom hva du gjorde i klassen den dagen, siden det vil gjelde lekser og prøver.
 5. 5
  Tittel og dato alle notater og arbeid. Ikke bare vil læreren din takke deg, men det vil du! Ved å titulere og dating notatene dine, det gjør det mye lettere å finne notatene du trenger for å for en bestemt test, og for å vite hva du gjorde på en bestemt dag.
 6. 6
  Skriv pent. Det er ingen vits å ta notater hvis du ikke kan lese dem senere. Ta deg tid til å skrive pent og tydelig. Det trenger ikke å være din beste håndskrift, men det trenger ikke å være lett leselig, så lagre swirly script for en bokstav for å knuse din. Unngå mørke flekker og riper-outs på papir ved å bevæpne deg selv med en blyant og god viskelær. Sørg for å la noen få linjer med mellomrom mellom separate fag.
 7. 7
  Bruk kuler, skillevegger, nummerering, bilder, diagrammer, symboler og highlighters. Det er mange måter å gjøre notatene lettere å lese. Bruk kuler til å skille biter av informasjon som hører sammen, men ville være lettere å absorbere separat. Skillevegger er gode hvis læreren velger å hoppe fra tema til tema. Antall ting som går i orden, og bruke stjerner til å trekke øyet til viktig informasjon. Bilder og diagrammer kan gjøre informasjon lett å absorbere, og highlighters, i moderate mengder, kan bidra til å visuelt skille flere biter av informasjon. Bare sørg for å bruke disse komponentene i moderering-en side dekket i uthevet setninger og stjerner kan se pen, men det er seriøst distraherende. Alle har en annen notatskriving stil, så finne ut hva som fungerer for deg!
 8. 8
  Ta notatene i riktig bærbare og avsnitt. Utpeke en del av hver klasser 'bærbare til notater og holde dem atskilt fra resten av ditt arbeid og dokumenter. Om for noen grunn, glemmer du den bærbare PCen en dag, låne et stykke papir fra en annen bærbar PC eller fra en venn og spille inn notater på det. Den kvelden, ta med den bærbare hjemme og overføre informasjonen til it-repetisjon er en god ting! Også, hvis læreren beveger seg raskt, og du ender opp med scrawling over hele siden, skrive notater som natt på neste side og kaste de gamle når du ikke er rushed.
 9. 9
  Bruk dem! Notes er meningsløst hvis du ikke bruker dem. Når læreren din informerer deg om en kommende test eller quiz, ta ut notatene hver natt før dagen og gjennomgå materialet. Selv noen få minutter av skimming over godt tatt, kan organiserte notater gjøre en stor forskjell i din forståelse og klasse. Noen mennesker selv vurdere sine dager 'notater hver kveld, også, som er en god idé å stivne nye seksjoner eller informasjon i tankene dine.

Tips

 • Skriv ditt navn og homeroom i uutslettelig blekk på alle bærbare PCer og ting. Dette vil hjelpe ting å bli returnert til deg hvis du mister dem!
 • Kjøp notatbøker, blyanter og andre forsyninger som du liker og som vil vare. Du er mer sannsynlig å sette i ekstra innsats for å holde ting ryddig hvis du liker det du bruker og / eller vet at du ikke trenger å kaste den neste måneden.
 • Hold alle dine gamle notater, uavhengig av om læreren din har gått videre fra faget de er på. En gang i måneden, gå gjennom notatene og file bort de som ikke lenger umiddelbart gjelder for klassen i en egen mappe, og holde det hjemme eller i skapet ditt. Når finalen kommer rundt, vil du være glad du gjorde.
 • Fremheve noen viktige notater og sette høydepunkt notater og sette den inn i dine egne ord, og skrive det slik at du forstår hva det står.
 • Når du skriver notater, må du skrive ned en tittel, dato og sidetall i tilfelle du trenger å gå tilbake og sjekke noe fra boken.

Advarsler

 • Sørg for å holde opp systemet. Det er ingen vits i å gjøre alt dette arbeidet hvis du kommer til å la ting bli rotete igjen!
 • Husk at ved å bruke dette systemet vil vise den i karakterer og dine prestasjoner i klassen!

Ting du trenger

 • Løs blad papir
 • 3 ringpermer
 • spiral notatbøker
 • lærebøker
 • lekser
 • penner og blyanter
 • viskelær
 • highlighters
 • utvide fil arrangørene
 • skillevegger
 • blyantspisser