Wkono

Hvordan skrive vellykket for web

Online lesere elsker gratis informasjon. De skuring Internett daglig på jakt etter spesifikk informasjon for å løse sine problemer, hjelpe dem å lykkes, lever lenger eller få sunne. Du bør bli medlem av informasjonen revolusjonen også! Publisere gratis, nyttige løsningsorienterte artikler til nettet.

Trinn

Hvordan skrive vellykket for web. Gjør din artikkel skanning klar.
Hvordan skrive vellykket for web. Gjør din artikkel skanning klar.
 1. 1
  Gjør din artikkel skanning klar. En studie av Jakob Nielsen, offentliggjort som guru på websiden brukbarheten av New York Times, viste at bare 16 prosent av sine testbrukere faktisk lese kopien de fant på nettet, 79 prosent av dem rett og slett skannet det. Dine utålmodige web-lesere vil ønske viktig informasjon å hoppe ut på dem. Noen praktiske måter å gjøre teksten scannable:
  • overskrifter
  • sub-overskrifter
  • punktlister
  • nummererte lister
  • enkle trinn
  • skrift variasjon
 2. 2
  For eksempel er overbevisende overskrifter ansett som en kunst. Er du trukket til forfatterens artikkelen som "Hvordan skrive web artikler" eller "5 tips for å skrive vinne web artikler?" Imidlertid kan overforbruk av noen eller alle av disse elementene bringe kvaliteten ned.
 3. 3
  Hold det kort. Få og beholde oppmerksomheten til web-lesere ved å levere korte beskjeder. Du legger vekt på å få din web leserens oppmerksomhet, nå gjør sitt klikk lønner seg med korte overbevisende kopi i biter størrelser. Starte med konklusjonen. Leserne kan ikke gjøre det til slutten av stykket for å få det. Web-lesere vil ikke overbelastes ned i lange blokker med tekst. Så komme til poenget tidlig og bruke resten av artikkelen for å støtte det viktigste punktet.
 4. 4
  Gjøre tittelen sizzle. Dull titlene vil ikke fange leserens interesse. Det vil gjøre artikkelen visne ned i havet av andre kjedelige artiklene som er oppført i artikkelen banker i disse dager. Du må lage en tittel som vil nå ut og fange lesernes i kragen. Gjør det kort. Skape interesse. Inkludere den viktigste fordelen eller løsning i tittelen din.
 5. 5
  Snakk med din målgruppe. Din informasjon er ikke for alle. Unngå alminneligheter. Velg en venn eller et familiemedlem som er interessert i emnet. Skriv inn din artikkel til dem. Skriver til en venn vil gjøre din kopi personable og vennlig. Du vil ikke komme over som en masete høne, gjør dette, gjør dette, ikke gjør det. Du vil få kontakt med leserne som en venn å gi råd. Din artikkel vil gjøre en bedre jobb med å bygge troverdighet for deg.
 6. 6
  Legg stoffet. Motstå oppfluffingen artiklene dine. Omfatte praktisk, verdifull informasjon i din kopi. Alle taper når du ikke tar deg tid til å formidle stoffet. Det øker omdømmet til web være en upålitelig kilde til kunnskap. I tillegg vil mangel på substans blokkere veien til lønnsom henvisninger. Gjøre forskning og / eller uavgjort fra din kunnskap og erfaring for å illustrere. Dine historier og reelle eksempler vil møte lesernes behov for praktisk informasjon og kontakt med sine følelser. Det er et kjent faktum følelser vil flytte folk til handling. Enten du ønsker dem til å handle ved å registrere deg eller foretar et kjøp, legger substans og forbedre din leser svarene.
 7. 7
  Gjør det web profesjonell. Skape et mer web profesjonelt utseende ved hjelp av korte setninger, og deretter formatere siden til ca 65 tegn per linje. Long strengeinstrumenter setninger som strømmen fra side til side av nettsiden ser visuelt uprofesjonelt. Velg et oppsett for artikkelen din fra flere korte artikkelen formater som inkluderer how-to, tips liste, spørsmål-svar, problem-løsninger og intervju. Gjør din introduksjon og oppsummering kort, men legger til en. Din web-lesere ønsker ikke bare en liste med kjedelige fakta og informasjon. De ønsker å få kontakt med deg ved å lese din presentabel innføring og praktiske tips med en klar sluttet eller sammendrag. Husk glade lesere blitt entusiastiske kjøpere og entusiastiske kjøpere vil se produktet eller tjenesten til alle sine venner.
 8. 8
  Ikke krydre artikkelen med "optimalisert" søkeord for å smigre søkemotorer - denne how-to handler om hvordan å skrive suksess for web, ikke søkemotorer, tross alt. Vanligvis vil søkemotorene følge linkene av virkelige lesere, som faktisk likte innholdet.
 9. 9
  Appellere til følelser, spesielt hvis du prøver å selge noe. "Jeg gikk en tur" eller "Jeg gikk en tur i sommersolen". Hvilken gange ville du foretrekke?
 10. 10
  Bruk en god beskrivelse for koblingen tekst. Det burde fortelle den besøkende hvor de skal neste. Unngå å bruke Klikk her.
 11. 11
  Holde den ren. Ta deg tid til å lese gjennom alt før du sender den live. Skrivefeil og stavefeil vil undergrave din troverdighet og sende lesere bort fra sidene dine. Korrekturlese alt før du legger den på Internett.

Tips

 • Du kan bruke disse retningslinjene for alle typer web-kopi. De samme elementene (ved hjelp av søkeord, slik din artikkel profesjonell, og legger stoffet, holde det kort og gjør ditt eksemplar scannable) vil forbedre kvaliteten på artiklene. Praktisere disse enkle prinsipper og skrive vinne artikler for å distribuere på nettet overalt.
 • Lange avsnitt er vanligvis akseptabelt for trykte medier, de er ikke for web.
 • Bruk diagrammer eller fotografier for å illustrere poengene dine. Nyttig innhold kan og bør gå utover grunnleggende utklipp til å trekke på leserens fantasi.
 • Hold skrive korte, enkle og på punktet. Jakob Nielsen anbefaler å bruke halve ordet tekst på nettet i forhold til å skrive ut.
 • Pass på at fargen på skriften i kontrast med bakgrunnen, og at skriften fargen er mye mørkere enn bakgrunnsfargen. For eksempel ikke bruke en gul skrift på grønn bakgrunn. Selv om du gjør bokstavene stor og fet, lider lesbarheten av teksten.
 • Skrive ut en papirkopi av artikkelen din og lese den en time senere i en annen setting. Spør noen andre til å vurdere det, både på nettet og i papirutgave.
 • Unngå bruk av teknisk sjargong unntatt der det er nødvendig. Hvis du må bruke den, inneholde lenker eller definisjoner for uvanlig ord eller bransjerelaterte ord.
 • Unngå å lage lesere ruller over. Folk ville mye heller bla nedover enn bla over, så gjør din tekst plass justerbar til leserens vindu størrelse.

Advarsler

 • Skriv for leserne, er søkemotorer bundet til å følge
 • Blinkende tekst, baldakiner, animerte GIF, rollover knapper og andre effekter bidrar til å distrahere leseren fra hovedteksten på siden. Mens de kan brukes i moderate mengder, vil overforbruk av disse funksjonene irritere brukeren mer enn imponere ham / henne.
 • Husk at du skriver for en leser som ikke har trang til å gå på å lese siden.