Wkono

Hvordan lære latin på egen hånd

Du kan lære å lese latin uten en lærer. Alt du trenger er nok motivasjon, en rimelig god hukommelse, og nok naturlig talent for språk. Det er nok av læremateriell tilgjengelig gratis i det offentlige rom, og noen rimelige lærebøker som er verdt å kjøpe.

Trinn

Hvordan lære latin på egen hånd. Få hendene på en nybegynner latin lærebok som har massevis av øvelser og en fasit.
Hvordan lære latin på egen hånd. Få hendene på en nybegynner latin lærebok som har massevis av øvelser og en fasit.
 1. 1
  Få hendene på en nybegynner latin lærebok som har massevis av øvelser og en fasit. Svaret nøkkelen er spesielt viktig fordi du ikke vil ha en lærer å sjekke svarene dine.
 2. 2
  Les hver leksjon, gjør hver øvelse, sjekke svarene dine, og huske. Det vil ta minst et par måneder for å jobbe deg gjennom boken, kanskje år. I skolen, er Wheelock latinske brukt i flere påfølgende introduksjonskurs som spenner over et par semestre.
 3. 3
  En merknad om lærebøker. Det er to skoler med tanke på undervisning Latin som avviker i sine metoder. Den første metoden fokuserer på en disiplinert og organisert utstilling av grammatikk og ordforråd, og er sterkt avhengig av utenatlæring. Wheelock er latin og de ​​fleste eldre lærebøker som D'Ooge's Latin for nybegynnere tilhører denne kategorien. Den andre metoden fokuserer på lesing, er sterkt avhengig av læreren, og legger litt mindre vekt på utenatlæring. The Cambridge Latin Course er et eksempel på en lærebok som tilhører denne kategorien, som Athenaze serien i gresk og Lingua Latina per se Illustrata. Dette er mer lik den middelalderske og renessanse undervisning metodikk.
 4. 4
  Du kan velge den metoden som passer best for deg. Fordelene med den første metoden er at du bør være i stand til å gå videre uten en lærer, og det finnes lærebøker tilgjengelig i den offentlige sfæren som bruker denne metoden. Ulempen er hvor mye innsats som kreves, og potensialet for å få motet.
  Den andre metoden er nyttig hvis du ønsker å begynne å lese snart, læring bare grammatikk og ordforråd som er nødvendig for å lese utvalgte tekster. En lærer intervensjon er sterkt anbefalt for å veilede studenten når visse prinsipper grammatikk ikke er dekket. Det er usannsynlig at svaret nøkler vil være lett tilgjengelig, og lærebøker ved hjelp av denne metoden er generelt ikke å finne i den offentlige sfæren.
 5. 5
  Når du er ferdig med boka, må du få hendene på noen enkel lesing. Her er noen gode valg:
 6. 6
  Nå som du har bygget et grunnleggende ordforråd og mestret det grunnleggende i latin grammatikk, er neste steg å oppnå en viss grad av flyt. Dette er den viktigste og vanskeligste trinnet. Du må gå utover oversette setninger i hodet for å instinktivt forstå dem. Med andre ord, du må lære å tenke på latin. Den måten å oppnå dette på er ved nedsenking. Siden latin er ganske mye et dødt språk, er den nærmeste til nedsenking finner du lese og forstå store mengder latinsk tekst. Det er ledig en Assimil kurs for Latin som bruker nedsenking og er bra hvis du studerer alene. Men, er denne boken ikke lenger tilgjengelig for å kjøpe nytt, kan du kjøpe den brukt eller søk etter boken og lyd på internett (bare tilgjengelig på fransk og italiensk).
 7. 7
  Snakker latin er ikke så vanlig nå til dags, men du kan forbedre sterkt din flyt gjør det. Snakke et språk er den beste flytende trening.
 8. 8
  Mens du leser, lage din egen personlige latin ordbok. Bare legge til ord og uttrykk som er nye for deg. Det kan være nyttig å lage separate oppføringer for ord med flere betydninger og idiomatiske uttrykk som har sin egen særegne betydning.
 9. 9
  Å lokke deg til å lese masse latin uten å bli lei, kan du prøve å lese noen kjente romaner i oversettelse. Hvis du får gjennom alle disse romanene, vil du være godt på vei til å bli rimelig flytende i Latin:
 10. 10
  Du kan gå videre til klassisk latin tekster når du føler deg komfortabel med å gjøre det. Noen forfattere er lettere å lese enn andre. Du kan starte med Cæsars De Bello Gallico og Ciceros orations.

Tips

 • Ikke undervurder verdien av å skrive latin. Selv om målet er å lære å lese, bør du ikke se bort øvelser som krever oversette setninger fra engelsk til latin. Latin sammensetning er en utmerket måte å lære seg reglene for syntaks.
 • Latin er et språk med en relativt dårlig ordforråd, noe som betyr at et enkelt ord kan ha mange betydninger. Dette betyr også at Latin bruker mange idiomatiske fraser som må læres på samme måte som vokabular. Du vil komme over passasjer der du forstår enkelte ord, men hvor den samlede mening ikke synes å gjøre noe fornuftig. Det er fordi du gjør en falsk antagelse sted om betydningen av et ord, eller fordi du ikke har identifisert en setning og bare ser de enkelte ord komponere uttrykket. For eksempel betyr uttrykket hominem e medio tollere å drepe en person, men til noen som ikke kjenner uttrykket, kan det bli tatt for å bety "å fjerne en mann fra midten."
 • Mens du fortsatt er på lærebok scenen, vil du ha mye pugging å gjøre: frafall, bøyning, vokabular. Det er ingen snarvei. Det er her viktig motivasjon er.
 • Ikke gå for fort. En leksjon hver dagene er rikelig. Hvis du fart gjennom leksjonene, vil du ikke har tid til å huske alt. På den annen side, ikke gå for sakte, eller vil du ikke gå videre og du vil begynne å glemme hva du har lært. Målet for en leksjon per uke, eller hva som fungerer for deg.
 • Hvis svarene på oppgavene ikke samsvarer med fasiten, har du sannsynligvis gått glipp av noe. Gå tilbake og se gjennom leksjonen.
 • Unngå poesi før du har mestret prosa. Du vil ikke anbefale at noen lære engelsk lese Shakespeare når han fortsatt ikke kan lese avisen skikkelig. Det samme gjelder for latin.
 • Velge riktig ordboken er et spørsmål om hva du skal lese. Hvis du bare er interessert i klassisk latin, så får Lewis Elementary Latin ordbok eller Oxford Latin ordbok hvis du har råd til det. Men hvis du er interessert i sen latin, middelalder, renessanse og neo-latin, bør du få Lewis og Short latinske ordbok, men det er dyrt. Ellers må du gjøre gjøre med Cassell, som ikke er alt som er nyttig, eller en lomme ordliste. Dessverre er det ingen klare valget, ettersom det er en mangel på en god lav-kost ordbok som et alternativ til Lewis og Short. Hvis du forstår fransk, er Grand Gaffiot ganske rimelig og mer nyttig samlet enn noen av de nevnte Latin-engelske ordbøker.
 • Gjennomgå vokabular ofte. Bære rundt ordlister eller flash-kort kan du lese på bussen, på toalettet, i kirken, etc.

Advarsler

 • Snakker Latin å imponere folk gjør bare du ser pretensiøs.
 • Folk tror kanskje du er en nerd, crazy, har for mye tid på hendene, osv.