Wkono

Hvordan lære japansk på egen hånd

Har du noen gang ønsket å lære et språk som er litt mer utfordrende enn de som ligner på ditt morsmål? Har du en interesse i Japan og språket? Ønsker du å utvide din horisont og lære et annet språk uten å måtte umiddelbart forplikte seg til et strengt regime? Å lære et språk kan være morsomt og utfordrende på samme tid, men mange mennesker ikke kan eller ikke ønsker å investere i kurs eller opplæring inne i et klasserom. Uansett hva dine grunner for å ville lære japansk selv, les videre for å finne ut hvordan å lære japansk på egen hånd.

Trinn

Hvordan lære japansk på egen hånd. Lær hiragana og katakana først, den ene etter den andre.
Hvordan lære japansk på egen hånd. Lær hiragana og katakana først, den ene etter den andre.
 1. 1
  Forskning. Finne ut mer om Japan, sin kultur og språket selv kan åpne mange vinduer. Ikke bare vil du ha en bedre forståelse av Japan, vil du vite om japansk er riktig for deg eller ikke. Det er ikke verdt å lære språket hvis du ikke liker det.
 2. 2
  Plan. Å lære et språk er seriøs business. Du kan ikke bare studere den av og på for et par uker, du må planlegge tid for det. For eksempel, hvis du går på skole og deretter sette av en time hver dag i en tid da det ikke vil hindre ditt sosiale liv - eller lekser. Ta deg tid til å samle ressurser og søke på Internett for noen nyttige nettsteder.
 3. 3
  Lær hiragana og katakana først, den ene etter den andre. Hiragana er det fonetiske alfabetet som brukes i japansk og brukes til å bestemme den grammatiske sammenhengen mellom Kanji. I utgangspunktet hjelper Hiragana holde setningen sammen. Katakana er det fonetiske alfabetet som brukes for ord av et utenlandsk opprinnelse - for eksempel, ville engelske navn være skrevet i Katakana. Den har alle de samme lydene som Hiragana men med forskjellige karakterer. Den brukes for substantiver og stilkene av adjektiv og verb.
  • Start på første klasse kanji og jobbe deg oppover. Husk, dette vil ta mye mer tid enn Kana så forbereder å ta ting sakte. Husk at du kan bare bruke Hiragana for å skrive først. Men for å gjøre skriving helt forståelig du trenger å vite kanjis også. ALLTID først lære Hiragana og Katakana skjønt, så kan du begynne sakte erstatte Hiragana med kanjis.
 4. 4
  På samme tid, lære grammatikk og noen ord. Lære det som i alle andre språk: Les japanske internettsider ol, og hvis du kommer over en merkelig ord, sjekk hva det betyr med en ordbok.

Tips

 • Hvis du bestemmer deg for å lære av boken da et godt utgangspunkt ordbok er Random House japanske-engelsk (og norsk-japansk) ordlisten ved Seigo Nakao. For Katakana og Hiragana, A Guide to Learning Hiragana og Katakana av Kenneth G. Hensall med Tetsuo Takagaki fungerer veldig bra. Du kan også vurdere Jimi Book of Katakana og The Genki serien.
 • http://www.guidetojapanese.org/ - anbefales for å lære grammatikk.
 • Sjekk rundt din lokale bokhandel (eller biblioteket) for noen japanske barnebøker. Disse er flotte for å trene på Kana.
 • Hvis du er en visuell elev (de som lærer ved å se) så er det en god idé å bruke flashcards. Du kan finne dem på ulike nettsteder eller selv lage dine egne! Velger å lage din egen kan være nyttig å kinestetiske elever (de som lærer ved å gjøre).
 • Starte i din egen tid. Husk, dette er ditt eget valg. Ikke press deg selv. Ikke se på det store bildet eller hvor stor oppgaven er. Bare konsentrere seg på trinnet du er på.
 • Ikke føle skam hvis du ikke kan mestre det med en gang, ingen kan! Det krever øvelse og en stor arbeidsinnsats. Ingen kommer til å le av deg hvis du lærer i ulikt tempo til andre mennesker, eller hvis du synes det er for vanskelig og bestemmer seg for å forlate japansk, det er ikke for alle!
 • Hvis du kan, bruke et nettsted som har lydklipp å matche Hiragana, Katakana og Kanji det lærer. Din uttale må være fokusert på fra start. Gjenta uttalen av tegnet du skriver i en sang er en god idé, spesielt for auditive elever (de som lærer ved å lytte).
 • http://kana.gerke-preussner.de/flashcards.html - en god nettside for kana flashcards.
 • For å hjelpe til med pugging hiragana og katakana symboler, kan du tenke på et bilde for hvert tegn som ligner på karakter - hiragana symbol for TSU ser ut som en flodbølge eller tsunami.

Advarsler

 • Hvis du presser deg selv at du ikke vil oppnå noe. Planlegge og sette deg et tempo eller du vil gjøre læringen japansk et ork i stedet for en morsom personlig utfordring.
 • Språklæring krever konsentrasjon og besluttsomhet. Hvis du fører en stressende liv og deretter vurdere å utsette det til du har sortert ut ting.