Wkono

Hvordan kommunisere dårlige nyheter profesjonelt

"Jeg har gode nyheter og dårlige nyheter. Hvilken vil du høre først? "

"Å, gi meg de dårlige nyhetene først. Jeg vil avslutte på en fengende notat."


Forberede seg på det, fordi når du har dårlige nyheter å formidle i et profesjonelt miljø, finnes det måter å gjøre det på riktig måte, og måter å gjøre et rot av det. Det finnes ulike tilnærminger til dette og ulike teknikker, avhengig av (blant annet) arten av nyhetene, under hvilke omstendigheter det er levert, alvoret i nyhetene, og hvordan nyhetene vil bli brukt. Følgende sett med trinn vil gi deg noen retningslinjer om hvordan du kan skape den riktige resultatet med riktig effekt.

Ved gjennomgang av disse metodene, vil du se en som står hoder over resten fra et filosofisk synspunkt, og det er presentert sist. De første metoder du ser er her fordi de er vanlige teknikker og du bør vite hvordan du kan gjenkjenne dem. Bare det siste har det element av sanne karakter. Det betyr imidlertid ikke at du skal ignorere de første. De har sin plass. Bare vær klar over når de er hensiktsmessig og når de ikke er.

Aldri, aldri, aldri gi dårlige nyhetene først!

Trinn

Hvordan kommunisere dårlige nyheter profesjonelt. Kjenner motivet godt.
Hvordan kommunisere dårlige nyheter profesjonelt. Kjenner motivet godt.

Du kan se denne brukes i politiske arenaer og av selskaper som sender til publikum, uansett hvor ille ting er, alt presentert i positive termer: "Jeg er glad for å rapportere at i dette tempoet vil han ferdig med skolen, og at han er for tiden i øvre 98% i sin klasse på bare 100 studenter! "Presentasjonen kan synes å være" av mansjetten ", men i virkeligheten tar det nøye planlegging og godt timet levering. (Hvis du ikke fange den, sitat ovenfor sier ikke han vil oppgradere, og øvre 98% i en klasse for 100 betyr at det er bare to verre studenter. Ordet "bare" er lagt til for ingen annen grunn enn å distrahere og forvirre.)

 1. 1
  Kjenner motivet godt: Du kommer til å få dårlige nyheter høres ut som gode nyheter. For å gjøre dette effektivt, må du være kunnskapsrik av andre fakta og problemstillinger som er nær situasjonen. Hvis, for eksempel, er du presenterer dårlige nyheter om forverring av en skog på grunn av omfattende trelast høsting, må du også vite om andre miljøvirkninger (f.eks fauna habitater). I denne tilnærmingen, vil du bli spurt om hjelpe-elementer. Vær forberedt.
 2. 2
  Bruk statistiske referanser: Bruk av tall å sikkerhetskopiere presentasjonen er et kraftig verktøy. Sannheten er at hvis nøye forberedt, statistiske referanser (dette er forskjellig fra reell statistikk som kan tale mot deg) kan brukes til å sikkerhetskopiere nesten alle posisjoner. Det gjør ikke posisjonen rett, men det legge strøm til presentasjonen. Det er en Sophist tilnærming (Sophists fokusere på å være i stand til å argumentere begge sider med lik effektivitet - vanligvis kategorisert som individer uten hensyn til "sannhet").
 3. 3
  Legger ikke fram punkter som ikke støtter din posisjon: Når det er sagt, det er mulig det er punkter du vet vil bli hevet. Det kan være ønskelig å redusere disse punktene under presentasjonen. Hvis det er hensiktsmessig, ikke nedvurdere eller "børste av" opposisjonen, men viser hvorfor disse motstridende punkter er enten irrelevant eller feil. Ikke bruke mye tid på dette - jo mer tid du tar mer solid motstridende posisjoner vil bli forankret.. Løse dem og gå videre "For å møte dyr proteksjonistiske hensyn, har vi grundig studert virkningen på lokale fauna og bevist det å være ubetydelig Vi vil gjøre våre studier tilgjengelig for kvalifiserte anmeldere.". End of story - ingen spørsmål.
 4. 4
  Gi inntrykk av å være intellektuell: Du trenger ikke å være en Rhodes Scholar for å gjøre poenget ditt, men det er viktig at publikum mener du er godt bevandret på dette, og andre relaterte fag. Referanser til obskure, men relevant fakta kan ha en kraftig psykologisk effekt. "Som de fleste av dere vet, de seks år gamle gymnogyps
 kamerater i tidlig høst og vår innsats er klart følsomme for denne viktige begivenheten. " 
 1. 1
  Være upbeat: Det er en linje, ofte krysset, mellom en fengende programleder og en slange olje selger "Trouble with a capital 'T' og som rimer med 'P', og som står for bassenget!" Selv om du selger snake oil., trenger du ikke ønsker å komme over på den måten, akkurat nå. Husk, dette er dårlige nyheter presentasjon.
 2. 2
  Vær klar for nedfall: Denne teknikken er nesten alltid gjennomsiktig på et intellektuelt nivå. Du er attraktivt for en umiddelbar følelsesmessig reaksjon. Etter at reaksjonen forsvinner, er det håp om at sound bites vil ha nok eksponering til å bære. Du vil definitivt få kommentarer på "glattet over" områder. Hvordan du håndterer det er ikke innenfor rammen av dette dokumentet.

Sammenlign og minimere

Du sannsynligvis se dette oftest i anmeldelser av aktivitetene gått galt. "Ting kunne ha vært mye verre. Ja, det kan ha vært feil som blir gjort, men vi hadde en god plan og henrettet den perfekt. Husk hvor ille ting var da det samme skjedde to år siden? Vel, dette var mye bedre i alle målbar måte. "Denne typen presentasjon blir ofte brukt til å (prøve å) skjule feil. Det gjør sjelden det, men på den positive siden kan det programleder til å innrømme feil og redde ansikt samtidig. På nedsiden, vil det vises barnslig og furten, hvis ikke utført bra. "Men mamma! Nobody gjorde godt på test og Johnny og Mary fikk en F og testen neste uke er det viktigste!"

 1. 1
  Identifisere felles referanser: Du ønsker å finne andre, lignende hendelser som hadde mindre gunstige utfall. Du vil bruke disse som sammenligninger. Generelt sett, jo mer jo bedre, men ikke bruk hele listen - holde noen i reserve for backup. Definitivt, verre de andre tingene er, jo bedre sammenligning. "Utfallet av vår innsats var fenomenal når man tenker på at tre av de andre lagene ikke klarte å komme seg over 30 ganger så mange."
 2. 2
  List alle gode ting som ble gjort: Du kommer ikke til å ignorere de dårlige nyhetene, men du vil fokuset være på innsatsen heller enn resultatet "Til tross for de farlige arbeidsforhold og mangel på skikkelig finansiering og den åpenbare mangelen. av lokal støtte de menn og kvinner holdt ut og seiret - de fortjener vår dypeste takk "!
 3. 3
  Fokus på fremtiden: Katastrofer er noe mer enn muligheter til å forbedre. Når du begynner å snakke om fremtiden, du utvide siste innsats. Ikke påpeke ting som ikke ble gjort, men heller holde seg til hvordan denne leksjonen viste hvordan de gode tingene som ble gjort kan forbedres og kan gjøres bedre og raskere. "Jeg kommer til å jobbe enda hardere for å gjøre at nedfall fra hendelser som dette er minimert, enda lenger! "

Sandwich-metoden

Good News - Bad News - Good News
I bedriftsmiljøer vil du ofte oppleve at de tidligere "sleip" presentasjoner bare ikke fungerer. Dette er spesielt sant når etikk og ansvarlighet er holdt til høy standard. Denne metoden gir deg en måte å presentere dårlige nyheter på en måte som både starter og slutter på en positiv tone uten "røyk og speil" teknikker. "Mine damer og herrer, jeg er glad for å rapportere at våre nye testprosedyrer har forbedret vår svikt deteksjon med 97% i løpet av de siste tre månedene. hadde vi en katastrofal svikt som dessverre resulterte i tap av et dyrt robotarm, men på en mer positiv notat, ble armen klargjort for erstatning i løpet av neste regnskapsår, og denne hendelsen tillatt oss å fremme vår ettermontere som har ytterligere økt produktivitet. "

 1. 1
  Identifiser de gode nyhetene: Før negativ hendelse, var det gått bra? Finn noe som var på opp swing som er relatert til dårlige nyheter. Det er viktig å presentere denne første Ikke noen gang presentere de dårlige nyhetene først Hvis du gjør det, vil publikum ofte fokus på det, og du vil miste sin oppmerksomhet -.. De vil ikke engang høre den gode nyheten. Gi dem noe interessant slik at de får lyst til å høre mer.
 2. 2
  Presentere fakta: Etter den første gode nyheten, fører direkte inn i de dårlige nyhetene Ikke naturlig overgang med "og nå den dårlige nyheter", eller du vil tømme positiv innvirkning forrige gode nyheten brakt.. Når du oppgir de dårlige nyhetene prøve å være være noe monoton i naturen, men ikke fraskrivelse og ikke være unnskyldende.
 3. 3
  Skissere de positive resultatene: Du har oppgitt nøyaktig hva som skjedde. Nå viktigst, hva lærte du av det? Dårlige ting kan skje; akseptere det. Men du kan bruke disse hendelsene til å forbedre. Dette er oftest kalt en post-mortem analyse. Utført på riktig måte, kan en slik analyse føre til dramatiske forbedringer. Når du presenterer ditt oppsummering av post-mortem, vil du være å fortelle publikum hvordan denne negative hendelsen utgjør en fremtidig nytte.
 4. 4
  Unngå unnskyldninger: Ja, det skjedde. Nei, det var ikke en god ting. Nei, du er ikke prøver å smette unna ansvar. Målet ditt er å oppgi nyheter og ingenting, men nyhetene. Du er rett og slett kommer til å sette det på en slik måte at publikum gjenkjenner deg som en person med integritet. Når gjort riktig er det sannsynlig at du vil få en runde med applaus ved hjelp av denne metoden.
 5. 5
  Unngå fingerpekende: I stedet for en skylden fixer, være et problem fixer. Ikke prøv å tildele den dårlige nyheten til noen - ikke engang til deg selv. Ordkløveri over hvem som gjorde hva til hvem bak som barn ikke kommer til å løse noe. Vi hadde en god dag, det har hendt noe, her er hva vi gjør med det.


Tips

 • I Sammenlign og Minimer Method, er det noen ganger nyttig å snakke om sammenligningen dårlige nyheter på en sympatisk måte. Framkalle sympati blant publikum mot andre dårlige nyheter vil ofte bære over til deg.
 • Det er en metode som ikke er nevnt her som er tydelig med sitt fravær. Dette er den "faktiske presentasjon." Det er utelatt fordi i miljø der det er brukt, det er virkelig ikke noe slikt som dårlige nyheter. I dette scenariet (laboratorieeksperimenter, for eksempel) er det bare støtter data og non-støtte data. Rapporterer at et hjul sviktet under en test er ikke dårlige nyheter - det er rett og slett data.
 • Sandwich-metoden er en veldig god måte å tilby konstruktiv kritikk ( coaching ) for å endre atferd (med ansatte, venner, barn, ektefeller). Se Hvordan gi en tilbakemelding smørbrød for flere bruksområder og en annen presentasjon av denne teknikken.
 • Når det er mulig, bruker den Sandwich Method. Det viser modenhet og karakter. De andre metodene er svært spesialisert og krever svært forskjellige omstendigheter og svært erfarne foredragsholdere.
 • Øve! Ikke prøv å gjøre noen av disse uten praksis. Hvis du har muligheten til å jobbe med venner eller kollegaer første, det er en veldig god måte å lære av mulige innvendinger eller å dømme publikum reaksjoner.
 • In, må du være glatt og snakker fort. Hvis du blir bedt om et oppfølgingsspørsmål, nikke mye i løpet av spørsmålet som om du allerede vet svaret. Alltid husk at du kan unngå å svare oppfølgingsspørsmål ved å henvise til fremtidig utgivelse av informasjon til "kvalifiserte anmeldere." Se Hvordan å spinne dårlige nyheter for en nærmere presentasjon.

Advarsler

 • Den verst tenkelige måten å presentere dårlige nyheter er å lyve om det. Løgn er ute av omfanget av dette dokumentet, men det finnes artikler du kan referere til hvis du virkelig tror det er det eneste alternativet.
 • Aldri gi de dårlige nyhetene først! Publikum vil miste interessen for alt annet du kommer til å si. De vil ikke engang høre den gode nyheten.
 • Når du starter ned en sti, er det svært vanskelig å reversere kurset. Hvis du velger, for eksempel, vil du finne det vanskelig å bytte til en av de andre.
 • Alltid vise respekt for de som er rammet av dårlige nyheter.