Wkono

Hvordan å praktisere kontor etikette

Kontor etikette er noe som hjelper glatte hjulene på daglig samhandling innenfor kontoret. Komme sammen med mennesker du vil nok aldri be hjem til middag er avgjørende for gode arbeidsvaner utfall og en lykkelig sameksistens, og det kontor etikette som sikrer dette selv der det er gjensidig motvilje eller manglende interesse. Videre sikrer kontor etikette at du ikke blir kontor fiende nummer én fordi du har vært irriterende folk med uheldige vaner eller kommentarer. Ikke at du er bevisst sikte på å være et kontor utfordring, men det er noen handlinger som kan uforvarende forårsake andre ubehag eller uro.

Videre er kontoret etikette nøkkelen avgjørende faktor i hvordan dine kolleger vil svare deg og komme til unnsetning når du trenger hjelp. Måten du oppføre deg innenfor kontoret miljø blant folk som faktisk blir din "andre familie" vil avgjøre hvordan du sett og hvor lett du vil bli støttet av andre rundt deg.

Du kan også liker å referere til hvordan du kan forbedre din e-etikette i tillegg til denne artikkelen.

Trinn

Hvordan å praktisere kontor etikette. Forstå poenget med kontor etikette.
Hvordan å praktisere kontor etikette. Forstå poenget med kontor etikette.
 1. 1
  Forstå poenget med kontor etikette. Mens begrepet "office etikette" kan trylle frem bilder av stivhet og formalitet, det er faktisk veldig enkelt. Kontor etikette handler om å observere et enkelt sett med regler for å komme sammen med andre mennesker i en organisatorisk sammenheng. Akkurat som lever i et samfunn krever at vi skal følge et sett av konvensjoner (uskrevne men godt forstått forventninger) og regler, observere hensiktsmessig sosial atferd i jobbsammenheng sikrer congeniality, team respekt og en hyggelig dag-til-dag erfaring.
  • Mens de fleste etikette forblir uskrevne, bare fordi det er ikke nede i svart-hvitt og festet til skiltet fritar ikke mangel på overholdelse. Det vil alltid være en større andel av enhver sosial gruppe forventer at de uskrevne konvensjoner for etikette observeres regelmessig, med noen få unntak og uansett hvor quirky, opprørsk eller autentisk du lyst til å være, vil det alltid være grenser for respekt for andre at du må hensyn, som vil bli gjort klart i resten av denne artikkelen.
 2. 2
  Være punktlig. Å være punktlig er svært viktig, spesielt hvis du har en avtale. Det viser at du respekterer den tiden av dine kolleger og i sin tur vil det tvinge dem til å respektere din tid også. Den populære ordtak som ville passe i denne situasjonen er at "Tid og tidevann vente for ingen '. Ledet av et eksempel og alt annet vil falle på plass.
  • Unngå å skru opp senere enn sjefen din når du er en junior. Ved inngangen stadium av en jobb, sender en klar beskjed om at du er ivrig og allerede jobber er avgjørende.
 3. 3
  Kle deg riktig. De fleste kontorer har en forhåndsdefinert kleskode som må følges strengt. Men hvis du har det privilegium å arbeide på et sted som definerer ikke en kleskode, så er det opp til deg å kle på passende. Husk at kontoret ikke er part sted, og du blir nødt til å kle på en måte som respekt både fra kolleger og kunder. Kleskoden har en sterk innflytelse i å etablere den tilliten som din klient steder i dine evner i å gi dem pengene deres er verdt. Kle profesjonelt, eller på den måten som forventet på det aktuelle arbeidsstedet. Ikke ha ultra-casual, provoserende eller kveld antrekk.
  • Tydeligvis er det alltid unntak, for eksempel kontorer som tillater en mer avslappet kleskode eller kjole ned dager å samle inn penger til veldedighet, osv. Men, selv for folk som har kontor er normalt ganske avslappet, bør en dress eller andre profesjonelle antrekket brukes når vi samhandler med kunder, søker viktige avtaler og andre svært profesjonelle situasjoner.
 4. 4
  Hold deg unna sladder. Kontor sladder kan ikke gjøre eller ødelegge din karriere, men det kan føre til mye unødvendig stress som bør unngås for enhver pris. Du ville ikke ønsker noen å sladre om deg og vil heller ikke neste person. I noen tilfeller, hvis kilden til noen ondsinnet sladder kan spores tilbake til deg, så din jobb kan være i fare. Begrense dine kommentarer om til positive bare. Kontor vinranker kan være raskere enn hastigheten på lyn; noe negativt du sier vil komme rundt og kan reflektere dårlig på deg, eller muligens etiketten du som selskapet sladder.
  • Du kan overhøre samtaler med andre. Være gode og glemmer du noen gang hørt dem og bruke "hva" regelen. Refererer ikke til hva du har overhørt og definitivt ikke legge til dine egne råd!
 5. 5
  Spør før låneopptak. Hvis du er på god fot med kollegaen din, så kan det dukke greit hvis du lånte en stiftemaskin eller en markør fra skrivebordet uten å spørre. Vel, er det faktum i saken er at det ikke er greit. Det er viktig at du spør først og deretter låne. Denne holdningen av deg vil sikre at folk også behandle ting med den samme respekt og dine ting er ikke mangler (les lånt) når du kommer tilbake til setet ditt etter et møte.
  • Hvis det er noen elementer som alltid er nødvendig, har en sentral felles pool for slike elementer slik at skrivebordet nabbing opphører å skje. For eksempel, et sentralt sted for stifting, stikker og konvoluttering er en god idé som ingen eier elementene der og de alltid forbli i bassenget.
 6. 6
  Alltid si behage og takk. Noen fine ord kan holde stemningen på kontoret oppløftende eller i det minste holde stemningen fra snu foul. Når du passerer medarbeidere i gangen, og denne personen er ikke spesielt din venn, smil eller nikk. Erkjenner at de er der. Du trenger ikke å kjøre over og klem dem, men bare si hei. Tenk på hva slags melding du sender når du ser den andre veien til hensikt unngå kontakt.
  • Si hei til folk i din nærhet når du kommer i hver morgen. En ond vane kan krype inn når folk la dette veloppdragne hilsen slip og bare lusket inn i setene uten å si et ord. Det er uhøflig, og det er ikke til å samle deg noen tjenester med andre. Selv om de ikke gjør en innsats, være et eksempel for alle andre å fortelle dem at det er ikke bare greit, men forventet.
  • Sjekk ditt språk. Når vi samhandler med andre på kontoret husk at banning krenker noen mennesker. Også unngå innuendos eller vitser på bekostning av andre mennesker.
 7. 7
  Ikke konsekvent avbryte folk. Gjør du det vil foreslå at din tid eller mening er viktigere enn deres. Hvis kollegaen din er på telefonen, men du må spørre et spørsmål, ikke somle. Trykk dem på skulderen og hvisker at du trenger dem for et minutt (eller legg igjen en rask kommentar foran dem), og be dem om å ringe eller se deg når de er ferdig. Hvis kollegaen din er å ha et arbeid relatert samtale ikke avbryte - bare vent for dem å fullføre eller be dem om å se deg når de er gjennom.
 8. 8
  Avstå fra å være høyt. For de uten et kontor dør å lukke, er den hyppigste klagen gjort om støy fra andre personer i arbeidsmiljøet. Holde stemmen bør være en prioritet i alt arbeid interaksjoner:
  • Enten du er på telefonen eller snakker med en kollega, unngå å være høyt.
  • Bruk håndsett eller hodesett - ikke en høyttalertelefon - for å ta alle samtaler, med mindre du er bak lukkede dører.
  • Hvis du har en mottatt en samtale på mobiltelefonen din, er det en god idé å ta en tur ned til korridoren eller for å finne et rom med en dør du kan lukke å ta resten av samtalen hvis du sannsynligvis til å forstyrre andre. Dette anbefales spesielt hvis det er en personlig samtale eller en som er sannsynlig å ta litt tid.
  • Unngå å snakke i et høyt eller krigførende måte. Aggressive eller stadig høyt vocalizations opprørt folk, og selv de som ikke er målet for aggresjon vil sitte igjen med en følelse av uro og ubehag.
  • Slå av personlige mobiltelefon i arbeidstiden; bruke sin vibrerende funksjon hvis du trenger å la den på. Unngå å lage personlige samtaler på arbeidsstasjonen din, din kollega trenger ikke vite at din ektefelle trenger å plukke opp en halvkilo skinke.
  • Hvis du lytter til en radio eller streame musikk, holde den lav eller bære et hodesett.
  • Vær spesielt stille i områder der kolleger er på business samtaler eller samtaler med andre kollegaer. Ikke engasjere seg i lange samtaler i felles kontorlokaler, hvis et emne krever mer enn et par minutters diskusjon, finne et konferanserom for å unngå forstyrrende dine medarbeidere.
  • Være hensynsfull rundt møterom, selv om du ikke er sikker på hvorvidt et møte pågår - alltid anta at det er en og være på den sikre siden.
 9. 9
  Vær følsom for andres behov for privatliv. Ikke les noen andres fakser, e-post, e-post eller dataskjermer. Bare dele personlige ting på jobben som du ikke vil ha noe imot å lese i neste ukes avis. Og husk at når du sender e-post, aldri skrive noe som ville være et problem hvis videresendt, rett og slett i kraft av det faktum at hvem som helst kan videresende en e-post, må du være oppmerksom på dette potensialet.
  • Hvis du trenger å diskutere noe sensitiv eller privat med en annen kollega, finne et rom hvor du kan stenge døren og ingen andre kan overhøre deg. Personlige problemer og arbeid medarbeidersamtaler er ikke for ørene av andre enn mottakeren.
  • Bare bruke en høyttaler telefon bak lukkede dører. Når du arbeider i åpne områder, bruke håndsettet eller hodetelefonene for alle anrop.
 10. 10
  Unngå å være en kilde til lukt. Spise luktende mat på pulten din, fjerne skoene dine eller spritzing parfyme eller luftrenser i løpet av dagen kan forstyrre dem følsomme for lukt. Ingen vil ha en eim av stinkende føtter uansett hvor mye du tror du ikke kan lukte dem og lukt av lunsj er en veldig personlig ting, så ikke anta det er så herlig å andres nese som det er til ditt eget. Dessuten akkurat hva gjør du spise ved skrivebordet likevel? Gå ut og få litt frisk luft!
  • Hvis du ikke vet om noe du gjør, seg eller spise er sterk i lukt, anta at det er. Vår luktesans kan spille triks på oss når vi er vant til et lukt som andre ikke er kjent med, nedtoner sin styrke til vår egen nese mens andre kan være gagging. Dette er ikke en tid for å stå opp for dine "rettigheter", du er sannsynlig å være årsaken ekte nød for andre mennesker.
  • Hvis noen andre på kontoret er skyldig etter tiltalen, kan du lese Hvordan håndtere en arbeidskollega som har stinkende lunsjer.
 11. 11
  Hold arbeidsområdet ryddig. Prøver ikke å være rotete. En rotete bås eller skrivebordet viser hvor forvirret og uforsiktig du er, og at du ikke er klar over selv. Dessuten kan det gjenspeile din personlighet eller personlige liv hjemme. Så ikke la folk tro at du er alltid en uorganisert person. Hold bås ryddig og dekorative (med relevant materiale bare, for eksempel, noen diagrammer eller artikler etc.).
  • Hvis du liker å legge et personlig preg, for eksempel bilder eller pyntegjenstander, velge bare noen få gode modeller. Ikke legg for mye plass som om det er et samleobjekt hjørne. Ikke bare å ha for mange personlige effekter gjøre det synes at du er ganske territorielle og sentimental, men det kan gjøre det vanskelig for andre å ta deg så seriøst i jobbsammenheng. Videre, hvis du er flyttet ofte, er det bare flere ting å holde flytte om med deg.
  • Hvis du har en felles kjøkkenområdet holde den ren er svært viktig. Hvis du søler, tørk den ren. Hvis du slipper den, plukke den opp. Moren din er ikke der for å følge bak deg å rydde en sti av rotet som du har gjort. Ikke forvent dine medarbeidere til å gjøre det heller.

Tips

 • Behandle alle støttepersonell med samme høflighet og respekt du viser din sjef.
 • Hvis du har et fellesskap kaffekanne, alltid starte en ny pott når du tar den siste kopp eller når det er mindre enn en full kopp igjen i potten.
 • Hvis du må plukke på nesen, klippet neglene eller trekke ut en wedgie, gjør det fra noen andre siktlinje. Besøk på toalettet!
 • Ikke ta kvinnelige underordnede som "honning" eller "kjæreste", og ikke mobbe dem. Det er seksuell trakassering.