Wkono

Hvordan å konsentrere seg mens det er bakgrunnsstøy

Forskere anslår at vi er underlagt motta én milliard stimuli hvert sekund i hjernen vår. Av dette beløpet, klarer hjernen vår å filtrere ut de fleste, men det er fortsatt rundt 100 sensasjoner holdt for fortsatt behandling hvert sekund. Og mye av de stimuli som mottas er i form av støy. Med alt dette bombardementet, kan du bli tilgitt for følelsen lett distrahert, klar til å ned verktøy og gå for en liten tankene vandre (eller enda en vandre et annet sted helt).

Når bleep-bloop av noens cellphone Sears gjennom deg, er trafikken summing og tuting flammende gjennom systemet og skravling andre over måten er nesten like ille som torden til konsentrasjonen din, hva skal du gjøre? Her er noen forslag for å lette kakofoni og å hone på god konsentrasjon.

Trinn

Hvordan å konsentrere seg mens det er bakgrunnsstøy. Pass på at du ikke er eller sliten.
Hvordan å konsentrere seg mens det er bakgrunnsstøy. Pass på at du ikke er eller sliten.
 1. 1
  Pass på at du ikke er eller sliten. Sult og tretthet vil utarme din evne til å konsentrere seg fordi fokus er andre steder - på å få mat eller mer søvn. Og vær klar over sammenhengen mellom sult og tretthet - hvis blodsukkernivået er stuper som følge av å spise for mye sukker, så vil synke raskt og finner det svært vanskelig å konsentrere seg. Som for koffein, mens det kan gi deg en energi boost i umiddelbar tid etter inntak det, kan denne fordelen være kortvarig, og kunne forlate deg på pauser konsentrasjon. I hvert av disse tilfellene, hvis du ikke har drevet og hvilte kroppen din tilstrekkelig, er det økt sannsynlighet for at støy vil forstyrre deg når du prøver å konsentrere seg. Faktisk er en kropp og hjerne som er utmattet og lider av sultfølelse eller sukker nedturer sannsynlig å bli distrahert av nesten hva som helst!
  • Spis en sunn diett bestående av en god balanse av hele matvarer (frukt og grønnsaker) og hele korn - det er konsistens av å spise sunn mat som bidrar til å hjelpe konsentrasjon og gir deg mer styrke til å takle ytre stressfaktorer.
 2. 2
  Blokkere ut støy. Hvis du er noen som er i stand til å tenke, konsentrere seg og studere når du lytter til musikk, kan dette være en utmerket måte å balansere ut andre lyder som skjer rundt deg. Sett med øreplugger inn i datamaskinen eller en MP3-spiller og bruke musikk for å skape en barriere mellom deg og ekstern støy som ikke er så hyggelig å høre. Musikk uten tekster (som klassisk, trance eller ambient musikk) er ofte det beste valget for slik at du kan fortsette å tenke og studere.
  • Støyreduserende (aktiv støyreduksjon) hodetelefoner eller ørepropper kan være en veldig nyttig alternativ, bare sjekk at de er behagelig for deg før du kjøper dem. Hvis du bruker dem i et kontormiljø, også forklare dine kolleger og sjefen at du ikke være anti-sosial, men at du virkelig trenger å blokkere ut støy for å være i stand til å tenke og konsentrere seg godt. I dette tilfellet kan det være nyttig å påpeke støykilder som ringer telefoner, folk snakker og vandre rundt, Office akustikk, etc.
  • Hvis det er ditt hjem studieplass eller kontorlokaler, undersøke muligheten for å ha akustiske tiltak er truffet for å redusere støynivået. Ting som doble vinduer, akustiske himlingsplater og gummi vegg matter kan bidra til å døyve støynivå.
  • Du kan også lytte til et spor av "rosa støy" (lett å finne for nedlasting som en mp3 eller på YouTube) som vil bidra til å dekke bakgrunnsstøy hvis hodetelefonene er mindre enn støydemping. Men noen mennesker finner rosa støy til å være irriterende eller enda mer distraherende enn bakgrunnsstøy. Du kan også være lurt å prøve brun eller hvit støy, som er litt forskjellige frekvenser enn rosa støy. De kan være beroligende i stedet for irriterende.
 3. 3
  Flytt. Dette kan være så enkelt som å omorganisere hvor du gjør din tenkning og studere i samme bygning eller til og med innebære å forlate huset, kontoret eller studere området for å finne et annet mer egnet for den perioden du trenger å konsentrere seg. Forskere har vist at elever i skoler som ligger der det er mye flystøy ikke lærer så vel som elever i roligere skoler, selv om noe av dette kan også ha å gjøre med irritabilitet av lærere og voksne rundt dem (som et resultat av støy). Prøv studerer eller tenker på biblioteket, en roligere kontor hvor du kan lukke døren, en venns hus eller i en lokal park når været tillater det. Endring av miljø kan stimulere til nye læringsmuligheter i seg selv og lettelse fra bakgrunnsstøyen som har vært plager deg er sannsynligvis å være enorme.
  • Beveg deg vekk fra folkemengdene. Hvis du prøver å tenke eller studere blant en gruppe chattering, støyende mennesker, vil du finne det mye vanskeligere å konsentrere seg. Flytt til et sted mye roligere og bort fra gruppen.
  • Hvis du er utsatt for høye nivåer av støy, for eksempel fly, eiendom arbeidsplasser eller stor trafikk på regelmessig basis i hjemmet ditt læringsmiljø, og støyen ser ut til å påvirke dine læreevne, kan du vurdere å skifte bosted for lengre sikt helse. Selvfølgelig er dette en drastisk løsning og du må veie opp alle faktorene som er involvert i å lage en så stor, men potensielt gunstig endring som kan også forbedre din generelle levende opplevelse.
 4. 4
  Bruk fantasien. I kombinasjon med sansene, kan fantasien hjelpe å okkupere hjernen din med å tenke i stedet for å bli distrahert av støy. En stor verktøy for dette er å benytte visualisering. For eksempel når du har fysikk professor prøver å forklare tyngdekraften, tenk noe som faller til bakken, eller når du prøver å finne ut et vanskelig problem, ser det i bilder inni hjernen din. Nødvendig innsats for å fokusere på visualisering kan bidra til å avlede noisiness og holde deg fokusert "i øyeblikket".
 5. 5
  Pust for fred. Puste kan roe og sentrum deg, og gir deg muligheten til å tolerere erfaringer som battering dine sanser, slik som støy. Mål å veksle konsentrere deg om pusten, tar dype puster og puster ut, med fokus på å forstå hva som blir undervist, lest eller tenkt på. Hver gang støyen synes å trenge ulidelig, minn deg selv til å fokusere på å puste igjen for å gjenopprette balansen.
 6. 6
  Øk passiv konsentrasjon. Ta fri hjemme å bare prøve å konsentrere seg. Se en online video og prøv å ikke miste fokus når som helst. Stirre på veggen, og hvis du tar deg selv "høre" hva du tenker, litt tid på å prøve å fokusere fullt på veggen igjen. Bruk små øyeblikkene i dag for å øve avlede uønsket støy og å konsentrere seg mer bevisst på ting som fortjener din oppmerksomhet.
  • Ignorer bakgrunnsstøy. På mange måter vil bli brukt til støyende omgivelser tjene deg bedre enn shunning dem. Så mange arbeidsplasser og gruppe-fylte områder er bråkete at trening selv å tåle støy kan være en svært nyttig ferdighet for både arbeid og sosialisering grunner. Du kan tilbringe livet unnvike støy, men det er mye vanskeligere og kan fremmedgjøre deg fra noen erfaringer, mens trening selv å finne måter å takle det kan være et forsonende trekk.
 7. 7
  Sjekk stillheten. Selv om dette kan høres bakvendt, hvis du prøver å studere eller tenke i et område hvor det er veldig stille, kan hver støy som skjer røre deg fra konsentrasjonen din. Det er slikt som støy i moderate mengder, nok til å gi deg en buzz mens du tenker og lærer, men ikke så mye som å overvelde deg. Ja, noen ganger en total mangel på støy kan være like forstyrrende som for mye støy, for eksempel, er en mangel på støy interaksjon en grunn til at isolat stasjoner folk gale. Sikte på å ha en studie eller tenker miljø som har en stødighet av bakgrunnsstøy i noen form, for eksempel fuglekvitter, små mengder trafikk summende sammen eller samtaler som skjer i neste rom, osv.
 8. 8
  Meditere. Meditasjon kan forbedre både konsentrasjon og din evne til å takle støy. Hvis du allerede tenker at støyen vil hindre deg fra å meditere, det er en kur for det også. Ved å inkludere støy som en del av den meditative fokus, vil du godta støy og gi slipp på det. For eksempel:
  • I begynnelsen en meditasjon, og aktivt legge merke til støy og setter pris på alle sine forskjellige toner, tonefall og kilder. Så tenk om menneskene bak de lyder og ønsker dem alt godt. Godta at støy er en del av meditasjon prosessen. Fokuser først på å puste, deretter på støy som en del av meditasjon. Gjennom aksept av støy, slutte å bekjempe det, og det blir en del av praksisen med meditasjon. Det endelige målet er å ha støy berike din meditasjon erfaring og minst være kreativt jobbet i din meditasjon rutine. Hvis du tror på Gud, ta pauser for bønner hjelpe også. Bønner tvinge deg til å konsentrere seg og stenge ute bakgrunnsstøy.

Tips

 • Hvis du ikke kan komme bort fra en støy, for eksempel en radio på jobben, bør du vurdere å ta opp saken hensynsfullt med alle involverte. Det er viktig at alle på en arbeidsplass eller studiemiljø føles behagelig og det kan være at noen av dem som liker støy ikke har innsett at andre finner den støy en distraksjon som hindrer god konsentrasjon.
 • Hvis du har ADD (Attention Deficit Disorder), kan det hjelpe å bruke atferdsmessige modifisering teknikker for å justere for støynivåer rundt deg.
 • Støy fra elektroniske elementer som TV-er, spillmaskiner og datamaskiner kan være veldig distraherende. Pass på å tenke og studere vekk fra slike støy.

Advarsler

 • Unngå å snu hodetelefoner musikk så høyt at du ikke kan vagt høre folk snakker i nærheten. Daglige doser av å lytte til musikk for høyt kan føre til permanent hørselsskade.

Ting du trenger

 • Støyreduserende hodetelefoner (valgfritt - prisene varierer, og disse kan være ganske dyrt)
 • Ny plassering for å studere eller konsentrere
 • Lydspiller