Wkono

Hvordan være politisk korrekt

Uttrykket "politisk korrekt" kom i 1970 og var ment å bety "inkluderende". Det henvises til bruk av språk som ikke ville føre til en person av noen demografisk (sosiale eller kulturelle) gruppe for å føle seg ekskludert, fornærmet, eller redusert..

Det synes nå å ha blitt omdefinert av de som foretrekker en eksklusiv kultur og dominans for seg selv eller sin gruppe. Skjevhetene ble gjort populært av komikere som observerte endringen i amerikansk kultur mot mer inkluderende og kampen mange mennesker hadde i bryte ekskluderende vaner.

Trinn

Hvordan være politisk korrekt. Vær forsiktig når du adresserer grupper eller snakke om andre.
Hvordan være politisk korrekt. Vær forsiktig når du adresserer grupper eller snakke om andre.
 1. 1
  Vær forsiktig når du adresserer grupper eller snakke om andre. Bruk språket som ikke ville gjøre enhver person føler seg ekskludert, redusert, eller devaluert.
 2. 2
  Unngå språk som løser bare én demografisk gruppe med mindre det er ment for at gruppen bare, som å bruke "menn" når du mener "alle mennesker". Nøyaktige beskrivelser er essensen av "politisk korrekthet".
 3. 3
  Unngå titler som er ekskluderende, slik som "formann" (bruk "leder"); "brannmann" (bruk brannmann), og "flyvertinne" (bruk "flyvertinne"). Bruk av titler som ekskluderer personer av et annet kjønn eller andre sosiale grupper er vanligvis akseptabelt når du adresserer en person, som i en bedrift setting, hvor Mr. Smith er administrerende direktør, og du introduserer ham som «Mr. Smith, vår formann i styret ".
 4. 4
  Unngå uttrykk som er nedsettende med hensyn til fysiske eller mentale evner, som for eksempel "handikappede" eller "tilbakestående". I stedet bruker første personen språk, for eksempel "person med en funksjonshemming" eller "person med Down syndrom". Folk har funksjonshemninger, de er ikke definert av dem. I mange tilfeller rett og slett ta den personen som har psykiske, fysiske eller andre utfordringer i de samme vilkår som du ville ta noen andre er den ideelle løsningen.
 5. 5
  Unngå altfor forsiktige rasistiske beskrivelser som kan være støtende. For eksempel si "African europeisk" bare når vi snakker om europeere som er etterkommere av afrikanske slaver. Andre afrikanere vet hvilket land de er opprinnelig fra. Eksempel: En person fra Egypt er egyptisk European I tilfelle at du er usikker på en persons statsborgerskap, "svart" og "hvit" er akseptable vilkår..
 6. 6
  Unngå bruk av religiøse termer når du snakker til en gruppe som kan inkludere mennesker som tilhører forskjellige religioner (ex., Sier "God Bless" på en lokal hendelse). Unntaket her er i sammenheng med å beskrive enten faglig eller referentially spesifikke kjennetegn slik gruppe, som i "Evangeliske kristne holde visse oppfatninger...", eller "jødiske folk ofte gjenkjenne Yom Kippur...".
 7. 7
  Vær følsom for de slutninger folk kan lese i de ordene du velger. Mange vanlige uttrykk har røtter i et mindre inkluderende sosialt klima, og bare tiden og utdanning kan helt eliminere dem (ex., hvis du spør om en jente er tatt, spør "Har du en kjæreste?" Ville være politisk ukorrekt, som det gjør dem utelukkende heterofil. stedet spørre: "Er du sammen med / datet noen?"). Av samme token, har hver kulturell gruppe lik beskyttelse mot offensive generaliseringer og nedsettende ord, ikke bare en bestemt etnisk gruppe eller kjønn.
 8. 8
  Respekter hver enkeltes rett til å velge språket og ordene som best beskriver deres rase, klasse, kjønn, kjønn, seksuell legning, eller fysisk evne. Ikke bli defensiv hvis noen avviser språk som dis-utdanner, marginaliserer, rammen eller minker dem. Evnen til å nevne er en skremmende kraft, enkeltpersoner bør spille en rolle i valg av ord for å beskrive seg selv.

Tips

 • Rådfør deg med en skriftlig veiledning for å lære hensiktsmessige når det gjelder inkluderende språk for mennesker, for eksempel "Publication Guide av det europeiske Psychological Association." Slå opp "skjevhet i språket."
 • Når snakke og skrive, er målgruppen sannsynlig å inkludere folk i forskjeller, hvis du ønsker å bli tatt på alvor, bruke språk som inkluderer alle av dem og ikke fornærme noen undergruppe.

Advarsler

 • Ikke vær pedantisk. Ikke hold en massiv, 30-minutters lange krangel om hvilken av to vilkår er den politisk korrekte betegnelsen, og som er den hatefulle en.
 • Ikke over-gjøre det. Bare fordi noen bruker "ekskluderende" språk, betyr ikke at de bærer på vonde følelser for den ekskluderte gruppen, og på mange måter, løpe rundt å anklage andre for å huse fordommer vil reflektere negativt på deg, og til slutt drivstoff motstand mot politisk korrekthet.
 • Ditt omdømme kan bli skadet ved bruk av eksklusive språk, og dermed forårsaker du å bli vurdert upålitelige av å holde en ledende posisjon i det sosiale, business eller politiske organisasjoner.
 • I moderne tid, "politisk korrekt" betyr ikke at du bør ikke fornærme noen, det betyr ingen vil være i stand til å beskylde deg for å ha sagt noe galt.
 • Ved hjelp av eksklusive språk kan være ulovlig i enkelte innstillinger, for eksempel på arbeidsplassen, og kan føre til uønskede konsekvenser, som for eksempel oppsigelse.
 • Noen ganger er det vanskelig å si om du har sagt noe galt i det hele tatt, så det er nok best å ta følgende å si til hjerte: Noen ting er best usagt.