Wkono

Hvordan stoppe risting når du gjør en tale

Har snakket foran folkemengder gi deg sommerfugler? Begynner du å svette, skjelve eller riste? Lære å holde hodet kaldt når du holder en tale.

Trinn

Hvordan stoppe risting når du gjør en tale. Praktisere tale flere ganger alene, og deretter foran minst en annen person.
Hvordan stoppe risting når du gjør en tale. Praktisere tale flere ganger alene, og deretter foran minst en annen person.
 1. 1
  Praktisere tale flere ganger alene, og deretter foran minst en annen person. Hvis du kan, sette noen punkter på en indeks kortet som vil hjelpe deg å huske dine ideer.
 2. 2
  Øv foran speilet hvis du ikke finner noen andre. Se etter ting som øyekontakt, eller nervøse bevegelser som kjører en hånd gjennom håret, eller foten tapping.
 3. 3
  Lag props for talen din, for eksempel bilder, lister over viktige punkter eller objekter. Når du er fokusert på å forklare en rekvisitt du vil "glemme" om publikum og være mindre nervøs. Men vær forsiktig, og ikke snakke inn i objektet. Hold projisere stemmen din til publikum slik at de kan høre deg.
 4. 4
  Praksis i rommet der du skal snakke, hvis mulig. Kjenne territorium, og teste ut hvor høyt du må være for å bli hørt er en fordel.
 5. 5
  Finn et fokuspunkt (eller flere) i rommet like over publikum hoder. I stedet for å stirre inn i mange par øyne, finne noe som et vindu med utsikt, fortrinnsvis en beroligende en.
 6. 6
  Ta langsomme, dype åndedrag før talen din.
 7. 7
  Bruk en favoritt klesplagg, eller bære en heldig objekt.
 8. 8
  Finn flere andre folk i publikum som appellerer til deg og "snakke" til dem. Hvis de kan gi deg en tommelen opp, eller en oppmuntrende smil, kan det hjelpe ufattelig.
 9. 9
  Hvis du har lov til å bevege seg rundt i løpet av talen, planlegge ut hvor du vil gå. Koreografi vil bidra til å ta tankene bort fra publikum. Hvis du vil flytte i løpet av talen, sjekk ut noe som kan få deg til turen.
 10. 10
  Før du snakker, gjøre en "Hokey Pokey" i personvernet til et bad og riste ut hendene også. Dette vil løsne deg opp. Vokale øvelser som kan hjelpe stemmen er bra, også.
 11. 11
  Spis et sunt måltid før talen din, men ikke for mye. Hvis du allerede føler deg nervøs, ha en full-til-sprengning magen er ikke bra.
 12. 12
  Fokus på folks panner. Det vil se ut som om du gjør øyekontakt. På denne måten vil du ikke å stirre inn i kritiske øyne, hvis det er noen.

Tips

 • Øve, øve, og øve på tale før det føles naturlig
 • Aldri holde et stykke vanlig papir i hånden mens du snakker. Det vil flagre med hver lille bevegelse og overdrive all din rister. Hvis du trenger notater, skrive dem på kartotekkort.
 • Husk at du vil skille seg ut mer hvis du stamme og bruke "um" s i hver setning enn om du skulle gi en tale perfekt og uten tale skrekk. Ikke vær redd for at folk vil tro din tale er fryktelig, og innser at trolig mange andre mennesker i din klasse, eller skole, osv., har nervøsitet når du holder en tale.
 • Hvis du presenterer i en klasse med andre studenter, og deretter prøve å gå først. Du bør få en bedre karakter, fordi talen er base for alle andre taler og hvis du bygger selvtillit til å gå først bør du være trygg på scenen.
 • Få en god natts søvn
 • Hvis du er veldig nervøs ta en liten binders opp på scenen (eller i klassen) bøye det vil hjelpe!
 • Drikk rikelig med vann dagen før
 • Tenk på noe avslappende, men ikke bortkommen bort fra talen din.

Advarsler

 • Hvis du har en medisinsk tilstand som forårsaker kroppen til å riste eller reagere på måter som fornærme deg, snakke med en lege eller sykepleier om hva du kan gjøre for å hjelpe deg selv.